GoT 31 - Always keep your foes confused

• 69 610
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
За мен ще е изненада Джон да управлява Вестерос... Или пък Бран...

# 106
  • София
А за мен ще е изненада да обявят, че след този, ще има още един-два сезона Simple Smile
Същото си мислех, отворен финал и да ги очакваме 2028 Stuck Out Tongue Winking Eye

# 107
  • Варна
А за мен ще е изненада да обявят, че след този, ще има още един-два сезона Simple Smile
Същото си мислех, отворен финал и да ги очакваме 2028 Stuck Out Tongue Winking Eye
Много логика има в това.., ако не е трагичен край, в който не остава нищо - варианти за продължение винаги има.
Много ще ме "изненада" /нали тази дума използваме в текущото обсъждане/, ако живите загубят и мъртвите да се затрият някак - трона празен и ръждясал из руините, природа и зверове. Вълчища и някое и друго чадо измежду коренаците.
А защо изобщо белите бродници влязоха зад Вала? Отмъщение ли иска най-белия? Защо търси мъст от хората, нали чедата са го сътворили такъв? Ако не е мъст, какво е? Търси трон? Своя изгубен преди векове? Съпруга?

# 108
  • Варна
Защо търси мъст от хората, нали чедата са го сътворили такъв?

Когато чедата са ги сътворили са били във война с хората. Не търсят нищо, просто мразят всичко топлокръвно.

# 109
  • Перник
сериозно ли чак 2019 щял да излезе 8 сезон или аз съм се объркала
дано да съм се объркала
не е честно така

# 110
  • Вестерос
Не си се объркала, тогава

# 111
Последната книга се казва "Надежда за пролет".Първоначалното й заглавие е било "Време за вълци".
Така че, можем да си направим извода,че Нощният крал ще бъде победен и кои ще са сред оцелелите.

# 112
  • Варна
Последната книга се казва "Надежда за пролет".Първоначалното й заглавие е било "Време за вълци".
Така че, можем да си направим извода,че Нощният крал ще бъде победен и кои ще са сред оцелелите.

В първоначалния вариант е имало любовен триъгълник Джон-Аря -Тирион.
Санса е била женена за Джофри, а големия злодей е бил Джайм.
Така че няма как да си правим изводи.

# 113
То ако се опираме на първоначалния вариант, мисля че има някаква битка между Брандън с Джон заради  любовта на послединя към Аря, но е отпаднала.
Може би впоследствие на Мартин му е хрумнала идеята за войната на ЕГор с КГ, заради Шиера.
В първоначалния вариант Роб Старк даже не е бил замислен., а също и Теон.
Първоначално Мартин, твърдеше, че ще убива по един Старк във всяка книга, пък в пета книга никой не умря. Дотук категорично мъртви са само Нед и Роб.
въобще доста неща са се изменили от първоначачния вариант, но все пак заглавието подсказва, че накрая Старките малко или много ще бъдат победители във войната.
Самият факт, че Джон Сняг се превърна в толкова важен герой говори повече от достатъчно - едва ли тепърва Мартин ще го убие,както постъпи с Нед.

# 114
  • Варна
Първоначално Мартин, твърдеше, че ще убива по един Старк във всяка книга, пък в пета книга никой не умря.
Пир за врани/4 и Танц с дракони/5 са една книга.

# 115
Че то на Мартин стила му е да създава силни образи и после да ги убива. В тоя ред на мисли, ще гътне Джон като едното нищо.

# 116
Първоначално Мартин, твърдеше, че ще убива по един Старк във всяка книга, пък в пета книга никой не умря.
Пир за врани/4 и Танц с дракони/5 са една книга.
приемам забележката, но  това не променя факта, че има книги в които не умряха Старки. дотук имаме двама умрели  безвъзвратно старки -Нед и Роб. Кейтлин на практика е жива,   макар и в странно състояние, пък и не я роя за Старк, тя е Тъли а за Джон не сме сигурни че е мъртъв, така че определено не е изпълнена заканата.

ОСвен това излиза че Кейтлин и Роб са убити едновременон, а нали идеята е да умира по един Старк във книга.
Така че първоначалният план е променен, няма как.

П.С. Джон няма как да го гътне, защото това значи че няма кой да спре Другите. Мартин изгради половината повествование около неговия образ. Съвсем едно нещо е в първа книга от поредица да се простиш с герой -  случая на Нед; или с герой който е придобили значимост чак в Танца - Куентитин.  (аналогично е за ОБерин).
Съвсем друго е да бъдат убити  Джон, Денерис, Аря или Бран, които са основни играчи вече 5 книги или пък Тирион, който 4 книги се превърна в основна герой и дори има отделна книга само за него.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 22:57 от Джон Сняг

# 117
Мартин никога не убива самоцелно, за да шокира.Това клиширано схващане е много дразнещо.
Убивайки Нед, даде "крила" на Аря,Санса,Роб,Бран и Рикон.
Убивайки Роб и Кат, принуди Аря,Санса,Бран и Рикон да се справят сами, защото няма при кого да отидат.
Убивайки Оберин, принуди Джайм да освободи Тирион, а джуджето - да тръгне към Денерис.
Убивайки Тивин, даде възможност за изява на Церсей.
Джон го уби, за да го освободи от клетвата към стража.

# 118
Ами напротив. В типичния американски филм, главния герой убива десетки, него го раняват в рамото, ако е много “тежък” сценария го раняват в крака. Убиват се винаги въоростепенни роли, а при Мартин има много силни образи, които убива доста показно. Там му е силата и шока, за масовата публика,  от която сме част и ние. Разбира се, че има развръзка, както ти му казваш “крила”, но ако вървеше по комерсиален сценарий, края на сезоните, щяхме да сме го гледали отдавна. Преплита много и различни съдби, силно изградени, така че не мисля, че е клише.

# 119
В типичния американски стил работят Д&Д, откакто Мартин се оттегли от сериала.Наръганата в корема Аря,скачаща в лайняна вода и после с лекота възстановена е в стил Чък Норис.Приключението на "рамбовците" отвъд стената в 7 сезон е подобно холивудско клише.

При Мартин всичко е премислено и всяко елиминиране на герой,когото читателят смята,че е главен,е нужно за развитието на действието,а не "дай да шокираме" или пък - "станаха много, да взема да ги поразчистя".

Общи условия

Активация на акаунт