GoT 31 - Always keep your foes confused

• 68 979
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аря на 100% ще оцелее иначе дяволчето ще е бясно, а чичо няма да иска това, повярвайте ми.  Twisted Evil

Аз гласувах ей така малко за шоуто --> ББ ще унищожат хората.  Laughing Защо не?
На мен ми харесват и искам да науча много повече за тях.

Иначе аз много отдавна съм го казал. Никакъв ЖТ, това любимо за американците клише не трябва да го има в никакъв случай, че ще съсипят окончателно шоуто. Не мисля, че и на Мартин това му е идеята. Трябва да има много човешки загуби и опустошения, а накрая ще победят хората, но обединени и впоследствие ще разберат, че нямат нужда от ЖТ и поредния владетел. Аз си мечтаех да се върнат към изначалното, към природата, към дружбата си с чадата, но те в сериала ги избиха, така че тези ми мечта няма как да стане.

Колкото до емитата, за да не пускам нов пост, ако този път не дадат емитата на Западен свят ще ги обявя за абсолютни малоумници. Ако има правда на този свят то фаворитите са:
1) Westworld
2) The Handmaid's Tale
3) Чак тогава супер фаворита, Троновете. Една/две мега епични серии или по-скоро сцени не могат да заличат безсилието на ДД

# 511
Страха е лош съветник. Денерис с драконите може да опустошава, но може и да се бори по-ефективно с НК. Мисля че Церсей вече е изпята песен. Да предположим, че това което казваш е истина, да мъсти някой за мъртва кралица ми се вижда безсмислено. Класите няма да паднат. Обикновенния селянин няма да се бие.

# 512
  • Вестерос
Какво мислите за окачването на тялото на Денерис пред градските порти?

Хмммм, ако стане зомби и не може да бъде изгорена предполагам, че ще е "last woman standing"... Laughing Shocked
хахаха много е добро това!

# 513
Страха е лош съветник. Денерис с драконите може да опустошава, но може и да се бори по-ефективно с НК. Мисля че Церсей вече е изпята песен. Да предположим, че това което казваш е истина, да мъсти някой за мъртва кралица ми се вижда безсмислено. Класите няма да паднат. Обикновенния селянин няма да се бие.
има теория, че на Тивин му отмъстиха дъщерите на избитите от него  мъже на Червения лъв , които са били септи на мълчанието и са  го "опаковали" така че да се се размирише, и да изглежда смешен в смъртта. Простолюдието може да организира метежи - какъвто бе случаят с атаката срещу Джофри - дали тези метежи ще са усепшни или не е друг въпрос. Марджери се стреемше да придърпа простолюдието на своя страна чрез популизъм. Страха кара хората да  търсят по-малката злина от две възможни злини. Например Санса дълго време се осланяше на Кутрето само защото нямаше алтернатива. рано е да отписваме Церсей- тя има армията си, водена от Джайм,  адския огън, желязната банка, а по-всичко личи че и Златната дружина ще застане на нейна страна. Нека добавим железните на Юрон, заедно с флотата, Кибърн, Планината, съвсем не е за отписване. Джон и Санса си имат собствени проблеми на север, а на ЮГ Церсей си разчисти враговете.

# 514
Аря на 100% ще оцелее иначе дяволчето ще е бясно, а чичо няма да иска това, повярвайте ми.  Twisted Evil

Аз гласувах ей така малко за шоуто --> ББ ще унищожат хората.  Laughing Защо не?
На мен ми харесват и искам да науча много повече за тях.

Иначе аз много отдавна съм го казал. Никакъв ЖТ, това любимо за американците клише не трябва да го има в никакъв случай, че ще съсипят окончателно шоуто. Не мисля, че и на Мартин това му е идеята. Трябва да има много човешки загуби и опустошения, а накрая ще победят хората, но обединени и впоследствие ще разберат, че нямат нужда от ЖТ и поредния владетел. Аз си мечтаех да се върнат към изначалното, към природата, към дружбата си с чадата, но те в сериала ги избиха, така че тези ми мечта няма как да стане.

Колкото до емитата, за да не пускам нов пост, ако този път не дадат емитата на Западен свят ще ги обявя за абсолютни малоумници. Ако има правда на този свят то фаворитите са:
1) Westworld
2) The Handmaid's Tale
3) Чак тогава супер фаворита, Троновете. Една/две мега епични серии или по-скоро сцени не могат да заличат безсилието на ДД

ами може би защото името "време за вълци" би трябвало да ни подскаже, че едва ли бродниците ще победят накрая?
Дяволчето до момента нито в книгите, нито сериала има нещо общо с Аря, само в черновата има любовна връзка между тях, но по-късно  пренасят сюжетната линия върху Санса, с която са женени.

ако говорим за  за емитата аз съм за:

1. Colony
2.Westworld
3. Готъм
4- Луцифер

троновете са много назад във всякакив класаци според мен.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 10:31 от Джон Сняг

# 515
Добро утро и привет  на всички пишещи в темата от още един фен на поредицата!  bouquet
Ето моите скромни разсъждения по финала на ГОТ, който се очаква да бъде грандиозен и ... неочакван.
Вероятно прогнозите ми ще ви се сторят силно фантасмагорични и едва ли нещо от тях ще се сбъдне, но имаме цяла година, през която да вихрим въображението си. Така че – надявам се да не ми се сърдите, ако съм малко крайна в някои от предположенията си.  Grinning
Най-сериозна роля в големия финал отреждам на Джон/ Егон и на Бран, който вече не е Бран.
Замен Песента за огъня и леда основно е посветена на Егон Таргериан/Джон Сноу – той е генетичното проявление на двата големи рода – Таргериен с техните огнедишащи дракони, и Старките – господарите на Севера. Ето защо той трябва да оцелее до финала. Възможно е да загине, унищожавайки армията на Белите бродници. Но до там трябва да го съхранят. Това е също песента на живота и смъртта – ако огънят е живот, то ледовете, родили Белите бродници – са смърт. Поне с такова тълкуване ни „осветли” жрицата на огъня. А Джон Сноу е докоснат от смъртта – значи носи в себе си живота и смъртта.
Ако Джон загине окончателно – за него ще се пее песен. Ако оцелее след финалната битка – пак не пречи да му се пее песен, но ще трябва да му намерят достойна мацка, с която да продължи рода. Такава няма. Значи – все пак вероятността да загине е по-голяма. С края на битката и смъртта на Джон/Егон и главния Бродник ще се счупи Колелото, за което толкова много се говори в седми сезон. Колелото на властта и ... Колелото на времето.
За Колелото на времето отговорност носи Бран – Триокият гарван.
Той предизвиква събитията, влизайки в главата на Лудия крал. Последният, в крайна сметка, не е луд – сигурна съм поне в това. Но има видения, подсказани му от Триоката птица. През целия филм ни разказват една и съща история – как кралят крещи: „Изгорете ги всички!”. Това минава като нишка, която съединява събитията и предупреждава. Но всички я приемат просто като част от лудостта на краля.  Кого да изгорят всъщност? Може би – порочното и продажно население на Кралски чертог? Или враговете му – Баратеон и Ланистър – които ще променят историята и ще разединят кралството. Или – армията от неживи, която се побеждава чрез огън ... Вероятно това е неговият завет към онези, които идват – да изгорят всички и всички неживи. Не е случайна заповедта да се убие Тайвин Ланистър – той е силата на продажния род, който ще предизвика войната със Старките и ще сее кръв и ужас, докато голямата битка е тази между живите и мъртвите.
Но никой не го разбира, защото не може да види онова, което вижда той.
Така както завъртя колелото с Ходор, чиято мисия беше да удържи вратата, Бран завъртя и голямото колело, кото предизвика събитията – с убийството на Лудия крал. Но това убийство иде от вече предначертани събития, които Бран се опитва да спре. За да спре тази въртележка на времето, Белите бродници трябва да загинат. И да настъпи Нова ера – с нов лидер.
Кой ще е той? – може би Егон Таргериан. А може би – Берик Дондарион.
При всички случаи Лорд Берик ще е ключов – със своите завръщания от смъртта и със своя огнен меч.
Мечовете са важни. Те носят своя дух и не е случайно, че имат имена. Имаме два меча, произлезли от меча на Ед Старк – Лед – носени от Бриен и Джейми и изработени от валирианска стомана. Поне единият трябва да участва в битката срещу неживите. А вероятно – и двата. Заедно с огнения меч на Сър Берик – ето още едно възможно тълкуване на Песента за огъня и леда. 
Дали Берик ще е новият лидер или просто ще е ключов за победата на огъня над леда и на Господаря на светлината – не знам. Но ще е едно от двете – със сигурност.
Денерис.
Мисля, че ще загине. Нейната роля беше да съживи драконите и да да ги доведе във Вестерос. Също да прокара концепцията за справедливо управление. Но тя е дете на кръвосмесителен брак. А тези отрочета не оцеляват във филма.
Денерис трябва да бъде предадена още веднъж. И тук – според мен, ще дойде голямата изненада.
Тирион ще я предаде.
Малкият, сладък, умен Тирион е предател.
Какъв предател е, обаче? Имам два варианта. Играе със сестра си отдавна. Или просто се почувства длъжен да и помогне, като разбра, че е бременна.
Ако играе със сестра си от по-дълго време, не е случайно, че внуши на Денерис да остави армията на Вторите синове и любовника си. Също така я подхлъзна да прати Неопетнените на безсмислена мисия. Той, а не Брон, е предупредил Церсей, че ще се срещне с брат си – Джейми. Нали Церсито каза, че е знаела. И всички решиха, че Брон я е осведомил. Според мен – Тириончето. Ние не видяхме как протече разговорът му с Церсито, но тя изведнъж се появи и обеща да участва в битката с неживите. Какво са си говорили? Какъв предател е Тирион – моментен или стар и печен? Ще разберем.
Но Тирион е Ланистър и няма да остави друг претендент за престола да избие семейството му – това е единствената логика.
Хич не му хареса, когато Джон си легна с Денерис.
Тири ще предаде Денерис на сестра си, която ще я убие, опозорявайки и гаврейки се с нея с помощта на тълпата. Тълпата, която Денерис пощади. Това ще е грозна ирония.По тази причина може би Джон ще коленичи пред Церси, но по-късно ще опожари Кралски чертог.
Кой ще убие Церсей? Един от братята и.
Кой ще убие Джейми? Може би – Церсей. Той ще умре в ръцете на сестра си или в ръцете на Бриен. Нали сам си го пожела.
Какъв е вторият танц с дракони? Битката между неживия и поне един от живите дракони. Ще е яко и величествено. Джони със сигурност ще язди дракон – понеже му е в кръвта – нали е Таргериен.
Аря? Ще оцелее. Ще се бие с главния жрец на многоликия бог. Този Джакен Х’гар със сигурност ще има роля в осми сезон. Може би някой ще го наеме да играе ролята на ключов играч, след като го е накарал да го убие.
Санса? Ще оцелее.
Сам Тарли? Ще оцелее. Ще бъде мъдростта на бъдещето – по някакъв начин. И ще разкаже цялата история!
Накрая? Белите бродници ще загинат. Драконите ще загинат. Но ще останат начини и двете сили да бъдат върнати към живота.
Червената жрица? Ще загине в битката с ББ.
Варис? Ще загине. Може би Церсей ще го докопа, в крайна сметка.

Бран - Триокият гарван? Не знам дали ще оцелее. Може би ще се слее с Дървото на старите богове и ще бъде паметта на хората. Но при всички случаи - ще влиза в най-важните глави. Главата на Лудия крал. И в главата на Белия бродник  Sunglasses

Но каквото и да е - Бран върти голямото Колело на събитията.

Надявам се Тормунд и Бриен да оцелеят и да си имат големи и силни бебета.  Grinning

Извинете ме за дългия пост.  bouquet

Това са ми вижданията. Дано само хубавите се сбъднат.

# 516
Цитат
6. Спамът, флудът и "чатът" са забранени
Флуд (flood - наводнение, потоп) - заливане на форума и темите с безсмислени, едносрични и/или повтарящи се постинги, в това число последователни публикации от един и същ потребител, без между тях да има други отговори. При нужда да добавите информация към предишния си отговор, моля, използвайте функцията за редакция.

има теория, че на Тивин му отмъстиха дъщерите на избитите от него  мъже на Червения лъв , които са били септи на мълчанието и са  го "опаковали" така че да се се размирише, и да изглежда смешен в смъртта.
Не, няма такава теория. В сериала няма избити мъже на Червения лъв, няма техни дъщери-септи, Тивин умря на гърнето и толкова, после го положиха в септата.

well-known, добре дошла. Малко е трудно да се коментира толкова дълъг пост. Мисля че ако Бран можеше да се варгне в КН отдавна щеше да го е направил. КН има особена връзка с Бран, усеща го, знае къде е както никой друг не го усеща докато е във видение, така че предполагам че Бран не може да му влезе в главата. Ако можеше всичко щеше да е много лесно.
Берик Дондарион толкова иска да умре в битката вече, толкова е изморен и той (Джон само след едно връщане от мъртвите пожела повече никога да не го връщат и да го оставят, представям си на Берик какво му е), та предполагам че Берик ще се хвърли трупешката в битка и ще си отиде героично, не го виждам да е лидер на новия свят.
Вторият меч, който изковаха от Лед не го ли положиха заедно с Джофри в септата? Не мисля че е у Джейми...
Не вярвам Тирион да е играл двойно през цялото време. Може след като видя Денерис как изгори Тарли и след като говори със сестра си нещо да му е разклатило позициите, но до този момент вярвам че е бил all in. Отделно беше категорично против Денерис да тръгва с драконите на север от страх да не загине, ако имаше заговор с Церсей щеше да я изпрати с надеждата да не се върне, според мен... Освен това вярвам че не смята нито сестра си, нито Джейми, нито себе си за подходящи за трона. Той е от онези особени персонажи, които са на границата между доброто и лошото и по някакъв свой извратен начин се опитват да направят добро за всички и гледат голямата картинка.
Танц на дракони така както предлагаш може да има между Регал и Визерион, въпросът е кой ще язди Визерион. Ако е КН дали не е с таргериенски произход... иначе точно танц на дракони няма да стане...
На Церсей мисля че не и пука толкова за Варис че да го убие, ама знам ли...

# 517
В един форум потребител споделя,че се е запознал с някакъв пич,който работи по спецефектите.
Скрит текст:
Пичът му е казал,че в последния епизод ще има смърт на важен герой,но и той не знаел кой,защото самият той бил голям фен и предпочитал да знае възможно най-малко.
Показал му обаче 4 сек. клип, по който работел - дракон, покрит със сняг и сериозен снеговалеж.Драконът (вероятно е Дрогон) ръмжи и разперва криле,а снегът пада от него.Любопитното е,че зад дракона се виждало Кралски чертог.

# 518
има теория, че на Тивин му отмъстиха дъщерите на избитите от него  мъже на Червения лъв , които са били септи на мълчанието и са  го "опаковали" така че да се се размирише, и да изглежда смешен в смъртта. Простолюдието може да организира метежи - какъвто бе случаят с атаката срещу Джофри - дали тези метежи ще са усепшни или не е друг въпрос. Марджери се стреемше да придърпа простолюдието на своя страна чрез популизъм. Страха кара хората да  търсят по-малката злина от две възможни злини. Например Санса дълго време се осланяше на Кутрето само защото нямаше алтернатива. рано е да отписваме Церсей- тя има армията си, водена от Джайм,  адския огън, желязната банка, а по-всичко личи че и Златната дружина ще застане на нейна страна. Нека добавим железните на Юрон, заедно с флотата, Кибърн, Планината, съвсем не е за отписване. Джон и Санса си имат собствени проблеми на север, а на ЮГ Церсей си разчисти враговете.
Церсей ако има хора до себе си е то защото я имат за силна. Джайм я напусна, така че няма армия управлявана от него. Юрон е до нея, защото вярва че има изгода. Много лесно може да се обърне този вятър. Мъртвите не плуват, но вече имат дракон с който могат да летят и изпепеляват с леден пламък/каквото и да значи това/, така че вятъра в полза на Церсей вече се е обърнал. Сами знаем, че чака наемници, а те не са верни войни. Гладният народ не е покорен. Не ги интересува кой е на власт, искат децата им да са нахранени. Няма много, което Церсей, която с дяволския си инат, жажда за власт, самовлюбеност и неотстъпчивост може да им предложи. До сега бяха една крачка напред, защото са жестоки и са способни на неща, които друг не си помисля. Нейната дебилност срещу КН не работи, и съм го коментирала и преди. Нито се интересува от трона и, нито от златото и, нито от златното и “”””””””.

# 519
Purpletka,  bouquet

Права сте, всъщност, за Берик Дондарион. След всяко завръщане е променен и надали е подходящ за лидер. Но е подходящ да убие много ББ с огнения меч.

Някой предава информация от щаба на Денерис по посока на Церсей. Това е сигурно. Тирион или Варис? Не дадоха същината на разговора между Тири и сестра му. Там е разковничето.
Варис се е върнал, за да загине - каза му го огнената жрица. Затова мисля, че Церси ще го светне. Или нейният гнусен алхимик.

КН не е Таргериен със сигурност. Той е от Първите хора. От тях са и Старките. Това прави Джон още по-ключов. Но не пречи на КН да язди дракон, който е превърнал.

Вече има два меча Лед в обръщение. Джейми носеше Плачът на вдовицата в седми сезон.

Силно се надявам поне един главен герой - Денерис или Джон - да остане жив. Жалко ще е, ако решат, че им трябва кръвта на Джон, а не самия той.  Sunglasses

# 520
Как разбрахте,че някой от щаба на Денерис предава информация на Церсей?  newsm78

# 521
Берик Дондарион не загина ли в битката с неживите при "лова" на зомбито за Церсей? А ако е оживял тогава, едва ли е оцелял на Вала след като неживия дракон го изгори.
Приемам, че вече не е актуална хипотезата, че Тирион е Таргариен, така ли?

# 522
В света на Песен за огън и лед няма друг да мрази повече Церсей от Тирион.Даже и Аря,която я знаем как може да мрази.

Тирион през последния сезон е нескопосан,както беше нескопосана Санса в 6-ти.Онова със Санса беше за да получат ефект,подобен на Властелина - в сюблимния момент идва спасителна армия.Пък рицарите на Долината невидими ли са били,че Рамзи да не разбере,че се придвижва кавалерия към Зимен хребет,вече са други въпроси.  Joy
И после даже не успяха да й сложат в устата адекватно обяснение защо не е казала на Джон - а то има такова.

За 7 сезон им трябваше да закарат драконите, за да съборят Вала и да изкарат Церсей голям играч.Пък другите характери - по надолнището.  Sick
Но категорично не мисля,че Тирион е в схема със сестра си или би влязъл занапред.Джайм я напусна,та какво остава джуджанко да й става пудел.

# 523
И аз не мисля че Тирион и Варис са глупаци, но не вярвам и към финалните събития в седми сезон да са предатели... За по-натам не знам.
До някъде мисля че и те самите имаха нужда да видят зомби за да повярват, че голямата война идва от север, а не от юг. Освен това познават Церсей, предложението да и покажат зомби за да я вкарат в пътя беше по-скоро предположение че ако има нещо което ще помогне е това. И на първо време поне за едно познаха - след като видя зомбито Церсей няма да воюва с тях, е няма и да им помага, но това никой не може да го предвиди с толкова нестабилен човек насреща...
За изражението на Тирион като видя Джон и Денерис - дали е ревност, дали е разочарование, дали е тревога че Джон може да използва Денерис, дали е притеснение че тези двамата вместо да се концентрират върху голямата война се занимават с трепети като пубери или нещо друго?

# 524
аделинда, Джайм може да е напуснал Церсей (все още не знаем дали това не е прикритие) но никъде не видяхме че армията си върви с него, Джайм едва ли не сам си тръгна от Чертога, около него нямаше войници, когато заваля снега. По-леко със свободните интерпретации.

Мислех, че говорим на бааз проверени неща. Ако говорим с хипотезите и недоказани съждения, то и и Дани може да умре, и армията й да иде при Церсей.

добре-известен, доста голямо омешване на книги и сериал. не бих възразил да даваш пример с книгите, но нека да се разграничим от сериала. защото здравата си ги омешал.
в единият момент говориш за Егон Таргариен, в другия - за това какъв лидер е Берик.
Щом ще споменаваме Берик, добре е да припомним че според книгите 7 е максималното число прераждания. "шест е твъред много". След всяко прераждане Берик е все по-малко Берик

Тирион може да предава информация, но подбудите му едва ли са да спаси Церсей, той я ненавижда. Церсей му спретна процес в който имаше реална опасност да бъде убит. Причината Дани да се довери на Тирион е че той изтъква омразата  на Церсей към себе си. Ще приложа версията  казаното в книгата Танц с дракони - "убих майка си. Убих баща си. УБих племенника си. ИСкам да удуша и изнасиля сестра си". С малки корекции Тирион държи почти същата реч пред Дани във сериала.
Варис изглежда по-логичен, той мрази магията, а Дани се свърза с Мелисандра, но в такъв случай защо сега като я няма  Мел  би продължил да го прави?

Предполагам че изражението на Тирион показва тревога за бъдещето му. Надяваше се да използва Дани за да си уреди живота, а сега разбра,  не виждаше Джора като препятствие, а сега вижда че до нея ще има силен мъж с който ще трябав да се съобразява.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 15:36 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт