МАC & Sephora - 42 тема

• 109 962
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И сега, във връзка с написаното от Veka, се сетих да питам следното.
Тъй като и аз не купувам без проба (или поне е много по-рядко), не е ли по-добре вместо да Ви дават каквито и да е тестери, да поискате тестери на продукти, които Ви интересуват, независимо конкретен продукт или по-общо като крем за лице например? Аз много честно директно отказвам мостри, ако вече съм ги пробвала, имам продукта или пък той въобще не ме интересува. Респективно, ако си търся околоочен крем, моля за мостри на няколко различни, за да избера.

Понякога нямам никакво желание да общувам с тях /консултантите/, особено когато почнат да ме гледат все едно съм отишла в тях и съм седнала на масата им или защото не съм си сложила роклята с гол гръб и чантата Шанел. На продавачки нямам желание да се доказвам. По-нагоре беше даден пример за хора, похарчили хиляди евро в бутици и не получили мостри. Аз ще дам следния пример - преди 4 години влизам в бутика на Шанел в Брюксел, купувам си парфюм от ексклузивната им серия, тествам други два, но за 20 минути трудно мога да реша дали искам да купя.Попитах учтиво може ли да ми дадат мостра на единия от двата.Ако искате вярвайте, но консултантките така се притесниха, извиниха ми се 10 пъти и ми казаха,че в момента нямат никакви мостри.Попитаха ме за телефонния ми номер, за да ми се обадят да отида веднага щом ги получат. Обясних, че много благодаря, но аз съм турист и си тръгвам след 2 дни. Обслужването наистина е друго и да, може би има случаи, в които /като този моя/ нямат мостри, защото за лош късмет в този момент са свършили.
По конкретният въпрос също мога да дам пример.Миналата седмица бях в голям столичен магазин. Случайно видях новите маски на Диор, вече бях чела за тях в някое от лайфстайл списанията.Попитах има ли мостри - не, нямат.Може ли да ми отсипете, защото видях, че е отсипвано от тестера - може, но трябва да си занеса контейнерче, продавали се в аптеката и т.н., и т.н. Не съм искала от трите, а само от маската за свиване на пори.
Ел, в прав текст, това ме отказва, аз съм клиент и те би трябвало да искат да ми продадат стоката си, а не аз да се напъвам да я купя - това е, много е просто! Търговията е много просто нещо.
И още нещо се сетих, не винаги ми е приятно да ми отсипват.Като гледам в уикендите как тинейджърки бъркат навсякъде по тестери и какво клепотене става, ами не съм убедена,че искам да ми отсипят от нещо, което други са ровили в него.
Ще допълня с още два примера.Купувам си гримове на Диор от Сефора преди време, консултантката беше изключително любезна и компетентна, особено като разбра,че съм голям фен на бранда.Даде ми мостра с новите 5 серума и кремчето от серията Capture Youth.Благодарна съм й,  защото след пробата веднага си купих единия от серумите и го ползвам с огромно удоволствие.
Консултантите, поне на запад /зная със сигурност/, са обучени да правят т.нар. свързани предложения.
В България също има такива консултанти, макар и рядкост.Случайно попаднах на една млада дама консултант на Ейсенберг и ми отсипа от тяхната ремоделираща маска - прекрасен продукт за моята кожа и ако не ми беше предложена никога нямаше да разбера, че съществува, защото бранда беше нов и тотално непознат за мен.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 22:25 от veka

# 676
  • USA, Steak State
Нямам база за сравнение. Факт е, че пазарувам само от Щатите. И тук има лошо отношение, не се самозалъгвайте. Пресен пример онзи ден влязох в Улта да си взема продукти на Ритуалс и консултантка ми обясни надменно, че продукт, който е показан в уеб сайтът им не значи, че го има във физическият им магазин. Благодарих и излязох. И ме загубиха като клиент. Така или иначе не харесвам магазина, влязох защото ми беше на път.
Сефора си я обичам, там дават мостри искаш или не искаш. Отсипвали са ми при желание от продукт от който съм заинтригувана, предлагали са ми да ми го нанесат на лицето с мини урок.
От Мак съм със смесени чувства.
Като цяло разбирате какво искам да кажа, тревата зад оградата не е по- зелена.

Видях в темата за придобивките червила на PAT MCGRATH LABS. Да попитам доволни, недовлни? Привличат ме.

# 677
И аз отказвам мостри на продукти, които имам или съм сигурна, че няма да ми паснат. На парфюми също.
Правило ми е впечатление, че се изненадват, когато откажа, което ми говори, че рядко се случва.
Използвам случая да попитам за почистващо олио за грим. Ползвам втора или трета опаковка от това на Мак, но не ми се иска да взимам пак него. Предпочитам да е от тези, които се намазват на кожата и после се емулгират с вода. След него ползвам и друг продукт.

# 678
И аз отказвам мостри на продукти, които имам или съм сигурна, че няма да ми паснат. На парфюми също.
Правило ми е впечатление, че се изненадват, когато откажа, което ми говори, че рядко се случва.
Използвам случая да попитам за почистващо олио за грим. Ползвам втора или трета опаковка от това на Мак, но не ми се иска да взимам пак него. Предпочитам да е от тези, които се намазват на кожата и после се емулгират с вода. След него ползвам и друг продукт.

Използвам в момента олиото на Диор и съм невероятно доволна. Мога да кажа, че лека се пристрастих към него даже

# 679
  • гр. София
+ 1 за Диор

# 680
  • София
И за мен олиото на Диор е безкрайно любимо и не съм спирала да го хваля откакто го лансираха 💜

# 681
И аз съм му страшен фен и не оставам без него.

# 682
  • София
Пазарувам предимно онлайн от чужбина и почти винаги получавам много мостри заедно с поръчаните от мен продукти. Тази практика ми харесва и съм установила, че е успешно работещ маркетинг за клиент, който прилича на мен, тъй като често си харесвам ново продукти точно от тестерите и след това ги купувам в пълен размер.
В магазините тук съм получавала отсипки винаги, когато съм искала. И мостри са ми давали. Не толкова много, не винаги, но като цяло не се оплаквам.
Олиото на Диор не съм го ползвала, но ще го взема, щом толкова го хвалите.
Аз карам в момента на един много бюджетен продукт - олиото на Бодишоп и на тоя етап съм доволна от него и не ми е омръзнало.

# 683
Олиото на Диор и аз го имам. Хубаво е и е доста икономично.
Преди време си спомням Епона спомена за едно олио,че е с по-чист състав и сега проверих съдържа много повече масла от Диорското. Него бих взела като свърши олиото на Диор. Ето го

# 684
  • Sofia
Трябва и аз да ги тествам тези олиа. Досега все съм ползвала двуфазни за около очите (не си слагам фон дьо тен, така че останалата част от лицето направо я мия с топла вода + някакъв продукт, сутрин и вечер). Не е лошо, обаче, човек да разнообразява. Sunglasses

# 685
  • София
На мен олиото на Диор не ми е икономичено, твърде воднисто ми идва. В пъти повече харесвам това на DHC, от което ползвам поредна опаковка.
Купила съм си на Elemis и The Body Shop, но тях още не съм ползвала, за да направя сравнение.

# 686
  • Пловдив
Аз също съм доволна от олиото на DHC. Почиства перфектно. Не съм ползвала диорското,предполагам,че са подобни.

# 687
Не съм ползвала Диорското олио, DHC e ОК, олиата на Шисейдо харесвам аз (изобщо техните почистващи са рай за моята кожа, от сериите обичам силно Ибуки), а последния път за разнообразие грабнах друга японска марка - става, с уговорката че се ползва като първа стъпка.

https://www.amazon.com/Shiseido-Perfect-Cleansing-Oil-180ml/dp/B … ido+cleansing+oil

https://www.amazon.com/Shiseido-Ultimate-Cleansing-Clean-Ounce/d … ido+cleansing+oil

https://www.amazon.com/SHISEIDO-Sengansenka-Perfect-Cleansing-Ma … eup/dp/B000FQNOQG

https://www.amazon.com/Shiseido-Label-Clear-Cleansing-150ml/dp/B … ido+cleansing+oil

https://www.amazon.com/KOSE-Softy-Deep-Treatment-7-8oz/dp/B000V2 … PTDZ5S4VJTER1WR35

PS Нютроджина също беше много приятен продукт на много приятна цена (повечето от тези са безобразно скъпи за това, което предлагат ИМХО) Една приятелка хвалеше и No7 Beautiful Skin Cleansing Oil.
https://www.target.com/p/neutrogena-174-ultra-light-cleansing-oi … =tgt_adv_xasd0002

Ха, ето и едно блогче на една обсебена от почистващи масла кака, с доста инфо и съпоставки:
http://www.lipglossiping.com/tag/cleansing-oil/

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 15:55 от Agent Provocateur

# 688
  • София
На мен олиото на Диор не ми е икономичено, твърде воднисто ми идва. В пъти повече харесвам това на DHC, от което ползвам поредна опаковка.
Купила съм си на Elemis и The Body Shop, но тях още не съм ползвала, за да направя сравнение.
Да. Не искам да се повтарям, затова ползвам цитат. bowuu
Олито на Диор е разреден до безобразие продукт и се налага да слагам по-няколко помпи, за да махна всичко от лицето! ooooh! Аз не съм на принципа да купувам съпътстващи продукти на продукт, предназначен за почистване. Т.е. очаквам от почистващото олио да почиства основно и старателно и да не оставя работа за свой конкурентен продукт и да отнема още от времето ми!  Crossing Arms Naughty
Тука чета отзиви- ползвам олиото и след това ползвам....
Ама, чакайте!? Че, кое тогава го прави икономично? Че ще му купувам подкрепление в добавка? newsm78

В момента новата ми любов е балма на ЕЛ!
Абсолютните ми фаворити в тази област са, както многократно съм казвала олиото на японците (DHC) и гела на Оле Хенриксен
Скрит текст:
. bowuu

Силно любопитна съм да пробвам новото на Шисейдо:
https://www.shiseido.com/waso-quick-gentle-cleanser-0730852139657.html
- японците ги разбират тия неща.

# 689
Отдавна установих,че олиото на Диор не премахва гримът напълно. Една-две помпи и край, ако слагам докато махне всичко никак няма да е икономичен.
Извинявам се,че не уточних добре.
Не бих го взела отново, ще търся споменатото на Bare minerals.
За това след него ползвам на Dr. Jart  micro foam.Той и самостоятелно маха всичко. Аз съм с комбинирана кожа и ми е перфектен, но за суха и нормална четох отзиви, че не е подходящ.

Общи условия

Активация на акаунт