Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 11

• 106 450
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Гъбите се захващат и за уретрата. Но по принцип кървене от гъбички е по-вероятно от влагалището и то след полов контакт. Защото гъбичките разцепват кожата, както и спомагат за протривания на кожата. За да се възстанови кожата от една гъбична инфекция е необходим повече от един месец, защото това е времето в което епителните клетки на кожата се регенерират.

# 571
Здравейте! Имач от години розов лишей, но сега е пламнал навсякъде! Знам, че се лекува с противогъбични мазила. Слагам антимико БЕТА, но се чудя с какво още да се мажа, като че ли не помага само това

# 572
Наваксах с четенето това,което бях изпуснала (къмм 10-12 страници )
Таа зачудих се няколко неща:
1. Някой, някъде беше споменал, че Кандидата (Албиканс нека говоря конкретно) се появява при твърде голяма (или хайде завишена) киселинна среда във влагалището, то тогава содата защо да вреди?
Относно това аз правя промивки със сода.. не знам колко често, може би на месец 1-2-3 пъти, различно. Да чукна на дърво  вреда не съм виждала, или разлика в 2та ми вагинални секрета нямаше (без учудващата 2ра (11.2018г) която не се изолира Албиканс , за разлика от 1вата (05.2017г) при положение, че тогава след тази от 17'г имах кратко лечение със ломексин - през 3 дена х1 глобула и МИКОмакс 150мг - еднократно.. лактобацили си имах, не пишеше количество (нито ниско, нито в повече) следователно са в норма?
Категорично не защитавам промивката със сода просто питам, попринцип ефект от нея не виждам освен в това,че течението ми спира за около 1 ден след това...
(моето течение е постоянно всекидневно, на моменти никакви други оплаквания освен самото течение, а в други моменти пък се обостря като количество и консистенция, та дори е било и като желе - извинявам се за израза... та да..когато имах изолирани от МБ Кандида Албиканс, и след това, когато вече нямах - то течението си беше абсолютно същото... обичайно бяло-жълтеникаво течение, на моменти без парене на моменти при обостряне със ) На Някой друг да му е такова? Имам чувството че само моето е с такива характеристики...

2. От толкова предложения на женски пробиотици се обърках Grinning Повечето от вас предлагате за по-голям ефект използването на сходно орален + вагинален пробиотик? И конкретно искам да запитам понеже видях повече добри мнения за БИО-Култ за тяхната серия Кандеа ли става въпрос оралните +вагиналните? И малката подробност колко дълго се използват (четох казвате, че трябва да има 14 дена почивка, но каква продължителност се използват -  до изпиване/поставяне на бройките в кутийката? Малко повече инфо моляя
Ако не тези то кои пробиотици орален + вагинален (видях някъде, че се говори и за Ентеросан)
Изключвам скъпите пробиотици на Nature's way, Garden of life и т.н. защото като цяло на този етап немога да си ги позволя....

Благодаря на всички, които са изчели моят така дълъг пост, и също така много ще се радвам и чакам отговор!

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 00:02 от h0pe

# 573
Не яжте сладко гъбичките се хранят яко от това,ето аз проядох и пак се развиха,че си слагах клотримазол пак.
Frowning1

# 574
Момичета,вторник бях на лекар. Изписаха ми Тинидазол и Макмирор капс,за 3 дни вече нямам и следа от гъбите.

# 575
Здравейте дами, изчетох по-голямата част от коментарите ви. Аз също имам такъв проблем от години... На моменти намалява, но после течението се засилва. Понякога дори е ужасно 😢Ходила съм при много лекари, лекарства, сврщички и промивки... Оправям се за 2-3 дни и после всичко от начало. Или не попаднах на точния лекар или на правилното лечение. Та от 2 години започнах да използвам продукти на билкова основа за децата. Тази зима по друг повод пих етерични масло от семена на грейпфрут... Намалих сладкото и ефект имаше. Сега съм започнала лечение с етерични масла, след края ще ви споделя дали е подействало при мен.
Може на някой да му звучи много странно и дори налудничево, но аз съм доволна от тези продукти и за това се реших да опитам  този вид лечение.
Спокоен ден момичета!

# 576
Здравейте, да споделя и мен какво ме мъчи. Борих се с ужасен цистит, лечение с антибиотици и т. н., но от тях получих ужасно лоша моризма, отидох на АГ и пуснах микробиология,  оскъдни Lb и коки!  Което ме потресе!  Питах мъжът ми какво да приема и въобще лечение, отговорът беше нищо за него! Лекувах се цял месец.  Флажил и после Лактажин!  Разбира се никакъв полов живот!  Мина една седмица от както приключи лечението, съответно имах и полов контакт( незнам дали беше грешка)  но в крайна сметка до безкрай ли!  Сега получих ужасен сърбеж и дискомфорт,  даже и ме боли сякаш. Нямам думи! Утре съм на АГ, но тя прияма само понеделник и сряда, понякога чакаш от сутринта до 18/19:00 ч.  Часовете са за месеци напред!  Та мисълта ми е какво ли може да ми е сега?  Мислех, че лечението ми е помогнало, а сега сърбеж, преди поне това нямах. Утре и мъжът ми ще го карам да пуска микробиология( но нямам идея къде)  в София да я пусне!  Моля Ви, помогнете ми!  Извинявам се за дългия пост, но съм в безизходица, само обикалям кабинетите и пак не съм ок. Какво да правя?  

# 577
  • София
Здравейте, да споделя и мен какво ме мъчи. Борих се с ужасен цистит, лечение с антибиотици и т. н., но от тях получих ужасно лоша моризма, отидох на АГ и пуснах микробиология,  оскъдни Lb и коки!  Което ме потресе!  Питах мъжът ми какво да приема и въобще лечение, отговорът беше нищо за него! Лекувах се цял месец.  Флажил и после Лактажин!  Разбира се никакъв полов живот!  Мина една седмица от както приключи лечението, съответно имах и полов контакт( незнам дали беше грешка)  но в крайна сметка до безкрай ли!  Сега получих ужасен сърбеж и дискомфорт,  даже и ме боли сякаш. Нямам думи! Утре съм на АГ, но тя прияма само понеделник и сряда, понякога чакаш от сутринта до 18/19:00 ч.  Часовете са за месеци напред!  Та мисълта ми е какво ли може да ми е сега?  Мислех, че лечението ми е помогнало, а сега сърбеж, преди поне това нямах. Утре и мъжът ми ще го карам да пуска микробиология( но нямам идея къде)  в София да я пусне!  Моля Ви, помогнете ми!  Извинявам се за дългия пост, но съм в безизходица, само обикалям кабинетите и пак не съм ок. Какво да правя?  

За сега съм най доволна от Кандиларов.

# 578
Може ли да споделиш, моля те, на какви етерични масла си заложила в момента? И в каква схема ги приемаш? Защото аз съм пила риган с масло от черен кимион и щом не помня дали е имало ефект, явно не е било впечатляващо. Но сега пак ще пробвам с комбинация от 3-4 масла, скъпички, но дали ще са те или добавки и глобули, все ще си заминат тия пари, само чакам момичето да получи доставка. Simple Smile

# 579
Съвсем естествено след лечение с антибиотици на анаероби, имам гъби.
Има ли изход от този кръг?
Препоръчайте билки, билкар...?

# 580

Начало Съвети от специалисти Програма за справяне с гъбичките в организма
Програма за справяне с гъбичките в организма
Симптомите за наличие на кандида в тялото приличат на тези при простуда или алергия
17.04.2019 12:30 3214 прочита 0 коментара   
Програма  за справяне  с гъбичките в организма
Програмата за отстраняване на кандида от организма вероятно ще включва някои големи промени във вашия начин на живот. Това е особено важно да се знае, защото симптомите, които се получават при отмирането на тези паразити, са една от най-честите причини, поради които хората преждевременно се отказват от режима си, насочен към битка с гъбичките. Подготовката ще ви помогне да избегнете това “ударение” в лечението и да завършите успешно възстановяването си, пише на сайта www.thecandidadiet.com.

Какво представляват симптомите при отмиране на кандида?

Когато голям брой клетки от дрожди и гъбички бързо умират, се получава отмиване (или реакция на Херксхаймер), при което се освобождават в тялото метаболитни странични продукти. Това често се случва при въвеждане на противогъбични или пробиотични храни, и добавки в режима на хранене. Самият брой на убитите клетки на кандида прави това много по-различно от редовното елиминиране на клетките, което е част от жизнения цикъл на кандида. Когато тези клетки умират, те освобождават всички вредни вещества, които съдържат, включително (според някои източници) най-малко 79 различни токсини. Този дълъг списък от токсични вещества включва етанол, пикочна киселина и ацеталдехид.

Ацеталдехидът, известен като невротоксин, има множество вредни ефекти върху вашето здраве и благополучие. Той може да увреди мозъчната ви функция и дори да убие мозъчни клетки. Вашите ендокринни, имунни и дихателни системи могат да бъдат засегнати и също така се увреждат мембраните на червените кръвни клетки, намалявайки способността им да пренасят кислород в тялото.

Излишният ацеталдехид може бързо да допринесе за неспецифични симптоми, като замъглено зрение и умора. Тези вредни странични продукти също предизвикват алергични реакции и възпаления, които водят до множество нежелани симптоми.

Симптомите на отмиране на кандида варират в зависимост от човека, тъй като всеки има различни степени и видове заразяване. При процеса на умиране на тези клетки черният дроб става претоварен. Цялата детоксикационна система (лимфна, черен дроб, бъбреци, черва и др.) се възпалява от тези токсични странични продукти и не може да ги изчисти достатъчно бързо. Ако имате тежки симптоми, има няколко важни неща, които можете да направите.

Първо, забавете лечението си и намалете дозировката на пробиотици и противогъбични средства. Второ, вземете добавка, подкрепяща черния дроб - като бял трън, или увеличете дозата на тази, която вече приемате. Черният дроб е един от основните ви пътища за елиминиране на токсините, а симптомите означават, че вероятно е претоварен.

Симптоми за наличие на кандида

Симптомите понякога се сравняват с тези на обикновена простуда или сезонни алергии, но могат да бъдат доста различни при всеки човек. Токсичните странични продукти на гъбичките причиняват възпаление, което може да доведе до запушен нос, блокирани синуси и други алергични симптоми. Метаболитите като невротоксина ацеталдехид също могат да причинят симптоми, като замъглено зрение, главоболие, умора и гадене. Не забравяйте, че тези токсини натоварват и черния ви дроб, така че е възможно и възпаление на корема. Междувременно, ето някои от симптомите, които може да изпитате по време на реакцията на Отблъскване (иначе известна като реакция на Херксхаймер).

Гадене, главоболие, умора, замаяност, подуване на лимфни възли, газове, запек или диария, повишена болка в ставите или мускулите, повишена сърдечна честота, студени тръпки, усещане за студ в крайниците, сърбеж по тялото, обриви, изпотяване, треска, простатни и синусни инфекции.

Справяне с кандида - следете състоянието на черния си дроб

Приемът на чернодробна добавка по време на лечението е задължителен. Потърсете висококачествен продукт, който включва молибден и/или бял трън, тъй като те са най-известните природни лекарства за повишаване на функциониращия капацитет на черния дроб. Те също ще помогнат да се отървете от токсините, свързани с кандида.

Молибденът е особено полезен, тъй като помага на тялото да произвежда ензими, които превръщат невротоксина ацеталдехид в оцетни киселини. Той увеличава производството на глутатион, който е най-важният антиоксидант на организма. Глутатионът помага да се предотврати увреждането от свободните радикали, генерирани от околната среда.

Модериране на приема на пробиотици

Приемането на пробиотици е задължително. Ежедневната доза от здрави бактерии ще помогне за възстановяването на баланса на червата и изтласкване на патогенните дрожди, които са довели до растежа на кандида. Намирането на добър пробиотик също може да подпомогне храносмилането, намалявайки неприятните симптоми, като подуване на корема и диария. Те работят за разграждане на храната, която ядете, за да получите хранителните вещества, от които се нуждаете. Най-важното е, че пробиотиците ще ви помогнат да подобрите имунната си система. Тъй като до 80% от имунната ви система се намира в клетките, покриващи червата, правилният баланс на здравите бактерии в червата е от решаващо значение.

Почивайте си колкото се може повече

Когато сте в стрес, вашата система HPA (хипоталамус-хипофиза-надбъбречна жлеза) работи извънредно, за да ви държи в безопасност. Колкото по-дълго продължава стресът, толкова по-трудно ще работи HPA. Това е така, защото тялото ви започва да се адаптира към нивото на “хормоните на стреса“ във вашата система, което означава, че се нуждаете от все повече и повече от тях, за да имате същите ползи. В крайна сметка, системата от споменатите жлези става неработеща. Резултатът е отслабена имунна система и намалена способност за борба с патогени. Инфекцията с кандида ще бъде още по-трудна за преодоляване, защото тялото ви няма да има енергия да побеждава тези дрожди.

Прием на ви тамин C

Приемът на витамин С е отличен начин да поддържате функцията на надбъбречната жлеза и имунната система. Изследванията показват, че много от клетките на имунната система се нуждаят от редовно снабдяване с него, за да функционират правилно. Това е особено валидно за фагоцитите и Т-клетките, които играят основна роля в борбата с дрожди като кандида. Ниските нива на витамин С могат да доведат до намалена резистентност срещу определени патогени, докато редовната доза от качествена добавка на витамин С може да подобри някои аспекти на имунната система. Няколко проучвания показват, че витамин С работи най-добре, като се приема превантивно. Ежедневното приемане на витамин С е най-ефективно при тези, които са под физическо натоварване и заразени с инфекция.

Как да се предпазите
Добре съставеният план за лечение на кандида има за цел да направи възможно най-бързо и лесно това. Прибързването с програмата срещу инфекцията не дава на тялото време да се адаптира към всеки етап, вие го поставяте под много по-голям стрес, отколкото е здравословен за успешното възстановяване. Прекаленото бързане може да ви изложи на тежка реакция. Това е неприятно състояние, което ще направи лечението ви от кандида много по-трудно. Можете да го избегнете, като следвате правилния план за възстановяване и да го забавите.

Първият начин да се избегне състоянието е да се уверите, че не правите твърде много и големи промени едновременно. Това е най-сигурният и най-лесен начин да се справите с кандида. Допускането на достатъчно време между всяка фаза на плана позволява на черния дроб да се приспособи и предотвратява отделянето на твърде много токсини едновременно. За да бъде още по-безопасно, приемайте някои добавки, подпомагащи черния дроб, преди и по време на лечението. 

# 581
  • София
Mrm67,
Именно заради токсините, които отделя Кандида лекарите изписват Ентерол. Той съдържа само една полезна бактерия, устойчива на гъбичките и спомага за тяхното "обиране" и извеждане извън организма. Но сам по себе си не лекува а само обира и извежда токсините. Даже наскоро се замислих дали да не направя профилактично 10 дни лечение с прахчетата. Това е минималният период, защото полезната бактерия на Ентерол не може да се размножава и трябва винаги да се внася отвън.

# 582
Има и ентерол на капсули. Води се пробиотик. Пих го цял месец по 3 на ден.

# 583
  • София
Помогна ли ти?

# 584
О, при мен нещата са....от друго естество, но определено не е имало затягащ ефект, който се търси при прахчетата със същото име. Знам, че лекар на една от потребителките в темата го беше дала като част от лечението на гъбички.

Общи условия

Активация на акаунт