Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 75 260
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
  • София
*Л-и-я*  - дургото, което съм чела е че кафето потушава червените тонове на къната. Може да пробваш другият път да  разтвориш  къната(боята де) с варено кафе, вместо с вода.

Ето даже може потъмняване само с кафе да пробваш http://ezine.bg/tips/a-676-%D0%9C%D0%BE%D0%B6%D0%B5_%D0%BB%D0%B8 … 0%B0%D1%84%D0%B5?

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 18:23 от Angel_Dust

# 481
  • В къЩи.
Страхотна идея. Hug
Благодаря ти. bouquet

# 482
  • София
Ако се престрашиш, да пишеш резултати, точно кафе никога не съм ползвала, аз други глупости все прибавям, за уж по-червено Simple Smile

# 483
  • Sofia, Bulgaria
Аз съм разтваряла само с кафе и освен, че косата ми стана със страхотен блясък и аромат на кафе (ммммм Relieved) не видях ефект от по-тъмна коса.
Дано при вас да има ефект.

# 484
*Л-и-я* , колко време стоя, за да се получи този цвят? Аз също мисля, че не е трябвало да разреждаш с касия, ако искаш кафяв. Касията е разредила  индигото и се е получил този ефект. Ако естествената ти коса е тъмна, това не би повлияло особено, но върху по-светла основа е нормално да доминира къната и цветът да отива към червен. В някоя от първите теми беше публикувана една таблица с цветовете, които могат да се получат в зависимост от основата и различни комбинации от билки. Мисля, че ще е полезна за момичетата, на които  предстои тепърва да експериментират, докато намерят своя цвят и комбинации (готовите билкови бои също са комбинации в различни съотношения на различни видове билки). Всички тези експерименти и опити (не винаги сполучливи в началото)  многократно си  заслужават усилията и проявеното търпение в дългосрочен план:). Ето и таблицата с цветовете:

http://www.hennafox.com/blog/wp-content/uploads/2016/12/d182d0b0 … d182d0b5-copy.pdf

Може би е добре да е сложена на първата страница, защото не всички четат какво е писано в стари теми:).

# 485

Момичета аз днес пробвах само с кафе ето резултата .
Бях с черна боя  боядисана преди известно време.Аз я виждам малко по-тъмна от снимките.

# 486
  • В къЩи.
*Л-и-я* , колко време стоя, за да се получи този цвят? Аз също мисля, че не е трябвало да разреждаш с касия, ако искаш кафяв. Касията е разредила  индигото и се е получил този ефект. Ако естествената ти коса е тъмна, това не би повлияло особено, но върху по-светла основа е нормално да доминира къната и цветът да отива към червен.

3ч стоях.
Но си мисля и друго. Както каза Ястребче, върху боя не хваща индигото,та можи би щях пак да съм червена и без  да слагам касията.Просто сега ме е хванала само къната. newsm78

Другата седмица ще пробвам с кафе и ще се покажа пак. Heart Eyes

Small:)Smurfieta, това само с кафе ли ? Кажи нещо повече-къносвана ли е косата ти преди,как процедира с кафето,потъмни ли се цвета...всички подробноси.

Аз търся 1-2 идейки по тъмна от твоята коса.

# 487
  • София
Small Simple Smile Smurfieta много приятен цвят, но пък ми липсват снимки "преди", т.е. да се види има ли наистина някаква разлика от това кафе Simple Smile

# 488
Лия, къде са снимките? Confused

# 489
Лия, дори и да получиш желания цвят, той няма да се запази дълго и след няколко измивания косата ти отново ще червенее, защото индигото бързо се отмива. Доколкото разбрах ти не искаш червен отенък. В такъв случай ще трябва доста често да правиш глос с индиго като мен. Тогава те съветвам да си поръчаш повече. На мен ми се наложи да си поръчам само от него. 5-6 пакетчета ще ти свършат добра работа. От Хенафокс за 35 лв ти идват безплатно. Не си струва да поръчаш едно.
Що се отнася до кафето, не съм пробвала, но съм скептична. Ако оцветяване добре, нямаше да ползваме индиго, а кафе, което е далеч по-ароматно и приятно.

# 490
*Л-и-я* , колко време стоя, за да се получи този цвят? Аз също мисля, че не е трябвало да разреждаш с касия, ако искаш кафяв. Касията е разредила  индигото и се е получил този ефект. Ако естествената ти коса е тъмна, това не би повлияло особено, но върху по-светла основа е нормално да доминира къната и цветът да отива към червен.

3ч стоях.
Но си мисля и друго. Както каза Ястребче, върху боя не хваща индигото,та можи би щях пак да съм червена и без  да слагам касията.Просто сега ме е хванала само къната. newsm78

Другата седмица ще пробвам с кафе и ще се покажа пак. Heart Eyes

Small:)Smurfieta, това само с кафе ли ? Кажи нещо повече-къносвана ли е косата ти преди,как процедира с кафето,потъмни ли се цвета...всички подробноси.

Аз търся 1-2 идейки по тъмна от твоята коса.
Сложих някъде 1 пакет кафе колкото имаше в кутията,понеже не се пие у дома и си седеше за гости евентуално.Сварих го ,после разбих с робот измих си косата и нанесох сместа.Седях до като свърше епизода ''Остани с мен'' измих нанесох маска седях известно време изкъпах се,изсуших я със сушеар и се снимах.Не съм се каносвала боядисвах се до сега,но реших повече да не ползвам боя а къна.Вчера го видях тук един линк и реших да пробвам.Малко ми е в повече много мирищя на кафе.Няма покритие обаче на бели коси които не са боядисвани ,сега израснали.
Angel_Dust черна си ми беше със син оттенък нямам снимка не се сетих да се снимам ,аз ей така реших да пробвам мислих че нищо няма да се получи.

# 491
  • В къЩи.
Варила си кафе на зърна ли? И косата от черна е изсветляла до кестеняво? Чак не ми се вярва. Hug

Аз мисля смялно кафе да направя в кубинката и да използвам само кафето без утайката и в него да разбия къната. newsm78

Цвети,да искам тъмен цвят,без червено или поне не това червено ,което получих сега. Гледала съм снимки на къносани коси,който имат лилавеещ оттенък-хресват ми. МОже би с времето и натрупване се получава много тъмно червено което бие на лилаво.Но до тогава,ще те послушам и ще се заредя с индиго. Peace
А ако ползвам кестенявата къна,или тъмно кестенявата,на всеки две седмици.пак ли ще имам нужда от глос с индиго?

Сис, махнах снимките.Ще ти пусна една на ЛС.

# 492
  • София
Със сигурност при натрупване, ще потъмнее цялостно косата, което обаче не изключва да има пак и оранжевикави нюанси.
На мен също ми е странно как от черна коса ще изсветлее така от кафето, то направо трябва да е свалило боята. Аз не бих очаквала нищо повече от притъпяване на оранжевото или един тон по-тъмно. Освежаване на кестенявото или нещо такова.

Иначе нищо не ти пречи
*Л-и-я*  - сега да си полееш косата и да посто малко с чисто кафе, без да бъркаш и правиш къни. (или да пробваш маската с киселото мляко.) Както пише  горния линк. В смисъл, ако толкова те дрязнят в оммента тези ръждиви тонове да видиш какво ще се получи.

# 493
  • Sofia, Bulgaria
Аз когато съм разтваряла къната в кафе съм варила мляно кафе и не ползвам утайката. Направо не ми се мисли, ако се сложи и утайката на косата, после как ще се мие това нещо.
Small Simple Smile Smurfieta, на мен също ми е интересно, че с кафе ти е изсветляла толкова косата от черна и то толкова равномерен да е станал цвета.

# 494
Лия, на мен ми харесва като медено е станало.

Общи условия

Активация на акаунт