Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 75 261
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • София
https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D1%8A%D0%BD%D0%B0- … Indus-Valley-m393 - това нали е чиста къна? Т.е. без индиго и т.н? 45 мин наистина ли са й достатъчни? Нещо съмнително малко чак ми се струва... те сега ли са ги пуснали тези бои, някой с мнение колко са издръжливи?

# 466
  • Sofia, Bulgaria
Ангел, според мен си я дръж стандартно 3 часа и повече, колкото си стоиш по принцип. Аз по-назад писах за кестенявата смес, че толкова си я държах, и че на 30тата мин. оцветяването не беше задоволително за мен. Колкото до трайност все още не мога да кажа. След няколко седмици и няколко миенета ще пиша.

# 467
  • В къЩи.
Идвам да докладвам. Laughing Laughing
СЛожих три лъжици от кестенявата къна и една лъжица касия,кафена лъжичка глицерин,добаих гореща вода и бърках около 5мин докато се разби хубаво. Навлажних леко косата и започнах да нанасям с четката с която се боядисвах. Видя ми се доста гъста сместа и затова добавих още малко вода.Омазах се доволно,а накрая с малко вода обрах всичко от купичката и изсипах директно върху косата,намачках хубаво с ръкавици.Надявам се да съм разнесла равноверно и добре на всякъде. С боята разресвах косата и така бях сигурна,че съм нанесла на всякъде,но с къната...не става. Увих с найлонова торбичка,защото все забравям да си купя шапка,а отгорв сложих любимата си бебешка шапка останала от сина ми. Blush

Така,ако нещо съм объркала,моля да ме поправите докато има време да реагирам. Heart Eyes

# 468
  • В полите на Пирин планина
Всичко е точно. И аз така процедирам.
Чакаме снимки!

# 469
Може ли същия ден след 3 часа с къната да се измия и после да се намажа с индигото?

# 470
  • В къЩи.
Всичко е точно. И аз така процедирам.
Чакаме снимки!

bouquet

# 471
Може ли същия ден след 3 часа с къната да се измия и после да се намажа с индигото?

Да, може.

# 472
  • В къЩи.
Обърках нещата с тази касия...станах си къносана,като с чиста къна...ужас.
Преди бях със светло кестенява коса със жълти оттенъци от дългото боядисване с 6-ци. Сега съм рижаво-червена,точно каквото не исках...гадост.

Другата седмица,ще се къносам пак,но само с кестенявата боя.Дано се махне червеното.

Като изключим цвета,съм доволна.Косата изплакнах обилно само с вода,не ми мазнееше от глицерина,нито пък ми беше изсушена от къната,явно съм нацелила точната комбинация.Косата ми е супер плътна,а иначе косъма ми е много фин и тънък.Усещам я двойно повече,което е добре,че е бая рядичка.

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 19:44 от *Л-и-я*

# 473
Цветът сам по себе си е хубав, но точно такъв и аз не искам да получа, а най-често подобен ми става.Smiling Imp

# 474
  • София
На мен ми харесва... т.е. търсише се кестеняво без червеникави нюанси ли? Все пак нали във всяка натурална кестенява има прилично количество къна, няма как изобщо да не оранжавее според мен...
Едно мацане с чисто индиго няма ли да пооправи нещата?

NoshtenYastreb -  мерси, аз имамоще от хената, няма да е в близкия месец, така че ако някой в това време се намаже с тази био боя - чиста къна Simple Smile ще съм благодарна да  сподели какви прилики и разлики е открил с хената -  консистенция, нанасяне, цвят, издръжливост и т.н. Simple Smile

# 475
  • В къЩи.
Ами по-назад в темата имаше снимки "преди и след" с тази къна и резултата беше абсолютно черна коса. Та аз от страх да не стана черна,реших че с лъжичка касия ще стане тъмно,но не чак черно...явно грешна ми е била логиката. Laughing

Но Сис(нейни бяха снимките) се къносва от доста време,а аз- за пръв,преди бях с боя. Явно и това има значение,как ще хване къната и какъв цвят ще се получи.

С индиго може и да се получи,но нямам.
 Ще се изтърпя някак една седмица.

# 476
  • волно калдъръмче
Имам процедурно предложение: пишете в началото какъв ефект искате да постигнете и каква е базата, от която тръгвате. Едно е да се боядисва светла коса, друго  - тъмна, а съвсем различно е тъмна побеляваща. Благодаря за снимките Лия. От тях се вижда ясно това, за което говоря. Нямаш бели коси и като изключим цвета, който не ти допада, терапията е дала удовлетворителни резултати.

В началото ми беше много трудно да се ориентирам из темите и решенията, които се предлагат. Трябваше да чета много и от различни източници, за да открия какво ще ми свърши работа. 

# 477
Туко що ме намазаха с био боя на зоя тази новата.Само ,че то не беше охкане, не беше пъшкане. Косата ми се оплете .Сместа стана гъста като кал.Сега в момента имам чувството ,че ми тежи супер  главата.Незнам какъв ще и резултата,но не ми ли хареса -пу заминавам на фризиьор и не карам повече никой да ме маже.Има си фризиьори Grinning Scream

# 478
  • Sofia, Bulgaria
Лия, направи глос с индиго. На мен цвета ми харесва, много, но щом искаш по-тъмен направи глос. Аз не бях разбрала, че досега не си се къносвала, иначе щях да те предупредя да не я разреждаш. При Сис цвета е толкова тъмен, защото тя си има основата от къна, върху която индигото да се захване стабилно. Но това им е хубавото на билковите бои, че можеш скоро пак да се намажеш за да потъмниш.
Нели, мисля, че си направила прекалено гъста сместа и затова се е нанасяла трудно и сега усещаш да ти тежи. Следващият път просто я разреди повече, като гъста боза или по-рядко палачинково тесто, аз с такава консистенция я правя и лесно се нанася и не ми е текла никога.
Има ли фризьори, които да работят с къна? Thinking

# 479
  • В къЩи.
Ястребче,ами мислех,че съм споменала ,че ще ми е първо боядисване,но може да е било съвсем в началото,когато започнах да следя темата.
Не ми се пуска поръчка само за индиго.
Надявам се,след 2-3 къносвания само с боята,да стане по-тъмна и да изчезне червеното. АКо не стане,ще пускам поръчка с индиго и може би амла,за да добавям към боята. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт