Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 74 438
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Без да съм гледала, но вероятно ще я има в магазините  на зоя.

# 541
Не, не съм в София. Не е верига, обикновено малко био магазинче. Може би ако имаш такова в близост, би могла да си поръчваш разни неща и евентуално да ти доставят от желаните продукти, аз така правя, защото не ми е удобно за 2-3 неща от по 3-4 лв да давам 4 лв за доставка от Зоя  Blush

# 542
  • Sofia, Bulgaria
Това е много полезна идея. Не се бях сещала да попитам дали ще са съгласни да ми поръчат нещо.
Ангел, магазините на Зоя не са ми особено удобни.

# 543
А дали някъде се е появила, останалата гама, от тези бои?

# 544
Който както си я знае, така да я нарича.

Чудесно, но заради вашата "боя на Зоя", два пъти ходих до магазина. Защото първия път търсих точно боя на Зоя, огледах всички рафтове. Втория път вече знаех, че търся съвсем друго нещо, което при предишното си посещение няколко пъти разглеждах.
Аз за това, когато не съм сигурна какво точно търся, питам за снимка или линк.

# 545
Аз бях сигурна, че търся "боя на Зоя" Grinning После в темата помолих да ми я покажат и се оказа, че хората просто си я поръчват от Зоя.

# 546
Здравейте, надявам се да получа насока.
Косата ми последно е боядисвана с оранжева боя преди половин година.  (никога не бях ползвала къна).
Тази вечер си забърках индийска къна от Зоя, сложих сок от четвърт лимон. Мисля да я оставя да престои 10-12 часа и тогава  да нанасям.
Целта ми е риж/оранжев цвят, не червен.
Какво ще ме посъветвате занапред?
С какво да смесвам, колко да стоя?
Косата ми бързо се омазнява, а имам и голям проблем, пърхут/себорея.
Имам и различни масла.
Приемам всякакви съвети Simple Smile

# 547
  • волно калдъръмче
Трябва да опитваш, за да разбереш кое е най-добре за твоята коса. Бих те посъветвала да добавяш амла към къната. Тя убива  червеното и уплътнява косъма. Махни лимона и стой по-малко. Ако имаш бели коси около 4-5 часа ще са достатъчни. Оставяй сместа да престои 8 часа. Може да си поиграеш и веднъж да добавиш амлата към къната преди боядисването, като предварително я разбъркаш с вода или чай от лайка, или да ги разбъркаш заедно още в началото. Къната се отмива и след около 10 дни ще виждаш разлика и в структурата на косъма, и в цвета. Затова се препоръчва къносване на две седмици.

Момичета, когато започнах с къната, косата ми беше в по-добро състояние. Сега е една мазна и хлъзгава още на следващия ден след измиването. Спасявам се със сух шампоан, за да не я пресушавам с всекидневно сапунисване, чат-пат използвам и билки вместо шампоан. Няма ги плътността и обемът, а преди къносване става пълен перушан (изтънен до безобразие косъм). Ох, оплаках се.

# 548
  • Бургас
Здравейте, надявам се да получа насока.
Косата ми последно е боядисвана с оранжева боя преди половин година.  (никога не бях ползвала къна).
Тази вечер си забърках индийска къна от Зоя, сложих сок от четвърт лимон. Мисля да я оставя да престои 10-12 часа и тогава  да нанасям.
Целта ми е риж/оранжев цвят, не червен.
Какво ще ме посъветвате занапред?
С какво да смесвам, колко да стоя?
Косата ми бързо се омазнява, а имам и голям проблем, пърхут/себорея.
Имам и различни масла.
Приемам всякакви съвети Simple Smile

+Накисване с лайка, смесване с касия т.е да не е само къна, светъл мед.Но всичко зависи от основата-при светла основа ще стане рижо.Това съм правила аз.Тук се е коментирало добавяне на кислородна вода за леко изсветляване, мисля, че и куркума някой е споменавал, но аз несъм ги пробвала.

За пърхута-чаено масло и/или друго подходящо и някакво базово масло-кокосово, зехтин, арган, рициново и т.н.Лимона/оцет може да ти дразни на раздразнения скалп.

Ако нямам време да мия косата си слагам розов прах.

Махни също агресивните шампоани, ако ползваш такива и си вземи някой щадящ.

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 07:59 от Галчудо

# 549
Сърнела, странно ми е защо къната има такъв негативен ефект върху косата ти. Само къна ли използваш и каква? Смени я ако трябва

# 550
  • волно калдъръмче
Само натурална къна използвам. Хенафокс, Аюми, Тричуп, Кхади и една, която вече не си спомням как се казваше, но беше безбожно скъпа.

# 551
Преминах къносването за първи път. Правих двете стъпки с къна хенафокс 7 часа и после индиго 1 час. Много съм доволна от резултата, изчезнаха гадните бели косми. Особено ме зарадва индигото. Червеното след къната, макар да харесвам червено, ми циганееше. Simple Smile След индигото стана много естествен кафяв цвят, леко по-тъмен от моя. Кога да повторя - след месец или?

# 552
Довечера ще забъркам къна и питането ми е цялата нощ ли трябва да е държа на топло.Когато дойде време да се мажа,да е затопля ли и за индигото към къната ли да го добавя или след нея.Благодаря.

# 553
  • София
Barbabelle - когато почнат да те дразнят израстли  корени Simple Smile А то червенее така първите ден-два или до следващото измиване макс.

lilina1- за мен цяла нощ е много, аз я чакам 5-6 часа да оксидира. Индиго не добавям, но може просто индигото да го разтвориш отделно и да прибавиш към къната, а може и в две стъпки да се боядисаш, както е направила Barbabelle

Сърнела - да не би нещо от зимата да се е влошило положението, при мен със сигурност цзимно време повече ми се омазнява косата (от студ ли, шапки ли, мърсотия ли... не знам) и кожата на главата ми става по-зле.

⅞ ...and Happily Ever After
По принцип последното ми добро съчетание за косата с къната е с този шампоан - https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-shampoo-color-glanz-p4010355347244.html mf-/dlkf скалпа ми страхотно се успокои, за омазняването - не ми се влоши, малко трудно се пени, но не мисля, че е проблем по принцип, като че ли наистина  къната ми се задържа малко по-дълго и не блесват така бързо корените. Може да пробваш. И наистина пробвай и розов прах, вместо сухите шампоани.

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 16:20 от Angel_Dust

# 554
Лилина, аз разбърквам индигото и го добавям към къната непосредствено преди боядисване. Къната трябва да е топла, когато я нанасяш. Аз си направих няколко експеримента и категоричният ми извод е:
1. Оксидиране на стайна температура една нощ 12 часа жълтеене на корените и не много добра покривност.
2. Бърза оксидация във фурната за 2 часа на 40-50 градуса - идеална покривност и тъмночервено или тъмноафяво (ако има индиго) в корените, тоест оцветяването във втория случай е много по-добро при еднакъв престой с къна в двата случая.
Барбаронче, след няколко измивания индигото ще падне и като решиш, че започва много да ти червенее и не ти харесва, правиш един глос с индиго и работата се оправя. А като се покажат много белите корени след близо месец, повтаряш пак къна и индиго в две стъпки.

Общи условия

Активация на акаунт