Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 75 258
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Колко по-различно, да се мие утайка, от къна и всички други прахообразни притурки... Аз последните пъти тикам карамфил, куркума, червен пипер... Разлика при плакнене не виждам, съмнявам се и кафето да дава, но кой знае. Вчера като четох за кафето видях, че и какао ползват някои... и черен чай... Всякакви щуротии.

# 496
  • Sofia, Bulgaria
Утайката от кафе ми се струва малко по-едра и по-лепкава от къна, черен пипер и т.н. Не знам, де. Аз лично не съм пробвала и не говоря от опит. Само си размишлявам на "глас" във форума.
Аз утайката от кафето за къната я ползвам за скраб за тяло Grinning да не отива зян.

# 497
  • София
Аз също само си ра, змишлявам... Blush
Това за утайката си е идея.

# 498
  • В къЩи.
Честно казано , не ми се занимава сега с това кафе. Blush А и сега си давам сметка,че повече са ме дразнели жълтите оттенъци в косата,отколкото медените сега. Thinking

Ще си забъркам другата събота къната(кестенявата боя ) в кафе и ще видим какво ще стане.
 Ако сложа брингараж,тулси и алое на прах.ще се отрази ли на цвета?

Сис,благодаря. bouquet

# 499
  • Sofia, Bulgaria
Амла сложи, тя леко изстудява цвета. Мисля, че никое от изброените не се отразява на цвета. Брингараж е за растеж основно само с редовна употреба може леко да потъмни, алое за омекотяване и хидратация, тулси е за скалпа.

# 500
Варила си кафе на зърна ли? И косата от черна е изсветляла до кестеняво? Чак не ми се вярва. Hug

Аз мисля смялно кафе да направя в кубинката и да използвам само кафето без утайката и в него да разбия къната. newsm78

Цвети,да искам тъмен цвят,без червено или поне не това червено ,което получих сега. Гледала съм снимки на къносани коси,който имат лилавеещ оттенък-хресват ми. МОже би с времето и натрупване се получава много тъмно червено което бие на лилаво.Но до тогава,ще те послушам и ще се заредя с индиго. Peace
А ако ползвам кестенявата къна,или тъмно кестенявата,на всеки две седмици.пак ли ще имам нужда от глос с индиго?

Сис, махнах снимките.Ще ти пусна една на ЛС.
Не то си беше смляно нова бразилия варих го и пак го разбивах с робот .Преди това 2 пъти с витамин ц на прах я изплакнах.Обаче аз бях руса после се боядисах черно и сега с кафе се пробвах,но не става за бели коси виждат се.Сега трябва нещо за тях да измисля,наскоро разбрах че имам проблем и не мога да изхвърлям токсини,затова трябва да намеря природен начин за боядисване.Но си беше черна а сега е кестенява,цветът ми харесва исках да махна черно и се получи макар че го направих на майтап  Simple Smile  За миенето се измива малко по трудно но се измива.Цялата смес си беше с оттайка и малко трудно се нанасяше на косата.

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 13:27 от Small :) Smurfieta

# 501
  • В къЩи.
Амла сложи, тя леко изстудява цвета. Мисля, че никое от изброените не се отразява на цвета. Брингараж е за растеж основно само с редовна употреба може леко да потъмни, алое за омекотяване и хидратация, тулси е за скалпа.

bouquet

# 502
Лия, може би тази препратка ще ти е полезна. Сигурно знаеш, че тъмен цвят може да се постигне най-лесно в две стъпки. Снимките тук дават добра представа за резултата.
 Подробно е описано и как се постига толкова тъмен цвят.
http://blog.ekomama.net/2012/12/02/eva-kyna-indigo/

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 00:26 от Цвета Атанасова

# 503
  • В къЩи.
Благодаря , Цвети. bouquet
А ако искам да постигна тъмен,но не черен цвят ,какво трябва да променя от стъпките показани в линка?

И да се похваля,че вчера (втори ден след къносването) косата ми беше все така обемна. Е личеше ,че не е току -що измита,но си изкарах спокойно деня.Това за мен си  е цяло събитие,защото по-принцип мия косата всяка сутрин,иначе ми е невъзможно да излезна от вкъщи.Едно преспиване я смачква до неузнаваемост,мазна...гадна.
Надявам се с продължително ползване на къна да успея да разредя миенето до през ден. Hug

А ти с какъв цвят на косата си и как го постигаш?

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 10:37 от *Л-и-я*

# 504
Не съм доволна от тази боя. Като цвят постигнах почти каквото си постигам и с двете стъпки - къна и индиго, но е по-светло в корените. Използвах тъмно кафявата боя, стоях 5 часа. И като качество на билките не ми хареса - песъчливи, едро смлени, няма измиване, а и след измиването косата ми е пълна с песъчинки. От мен - не.

# 505
  • В къЩи.
Да питам и тебе- какъв цвят поддържаш?

А на мен пък ми се видя добре къната. newsm78
 Имаше песечинки,видях ги в банята като плакнех,но ми се измиха добре от косата. Вярно ,че нямам много опит с къната,преди години се къносвах черна,с готовите "къни" от дрогерийте и ми бяха по-едро смляни и много по-трудно отмивах.

# 506
Да питам и тебе- какъв цвят поддържаш?

А на мен пък ми се видя добре къната. newsm78
 Имаше песечинки,видях ги в банята като плакнех,но ми се измиха добре от косата. Вярно ,че нямам много опит с къната,преди години се къносвах черна,с готовите "къни" от дрогерийте и ми бяха по-едро смляни и много по-трудно отмивах.

Тъмно кестеняв цвят поддържам с двустъпковия начин. Това ми е естественият цвят на косата, целта ми е прикриване на белите коси.
Най-доволна съм от къната на Ayumi сякаш. Много фино смляна и дава един червен, ама червен цвят. Не оранжево, не червенеещо, а истинско лъскаво червено. Това при мен, разбира се, се вижда само като отблясък, но ако не ми се налагаше да прикривам корени, изобщо нямаше да слагам индиго после.

# 507
  • В къЩи.
Колко време стоиш с индигото?

Защото на горния линк с 1ч престои с индиго косата е черна. newsm78

# 508
Колко време стоиш с индигото?

Защото на горния линк с 1ч престои с индиго косата е черна. newsm78

Вече година се боядисвам по този начин, тоест имам натрупване. С къна стоя около 3 часа, с индиго - около 1, като наблягам повече на корените. Не ми е черна косата, тъмно кестенява е. Цветът, който получавам, се вижда след около 2-3 дена, най-вече след първото измиване. Но черно никога не се е получавало.

# 509
  • В къЩи.
Все повече се убеждавам,че резултата при всеки е различен.Зависи каква е косата преди къносването,колко време е къносвана....

Няма как да разбера какво ще се получи при мен,колкото и да ви разпитвам. Laughing

Иска си мазане и пробване. bouquet

Малко ми се вижда тегаво това двустъпково боядисване...но предполагам,че с него червеното избива по-бавно. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт