Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 31

• 99 184
  • 823
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Chiana,този декинг го гледах и тук на двойна цена.За първи път видях нещо по-изгодно в България,докато не прочетох,че трябва допълнителна скара отдолу.
Много е хубав навеса,романтичен някак.
Мърмяуточно такива къщи харесвам и аз.Какво е изложението на дневната?Ако верандата е по цялото протеже няма ли да тъмнее вътре,въпреки големите прозорци?
MDSкомуникирали сме преди и твоята къща ми беше много любима.Дрешник до входната съм предвидила,тоест от гаража ще се минава през дрешника.Това го забелязах като практика при полските готови планове,които разглеждах и краднах идеята.
Това,което си показала е разкош,но не мисля,че би могло да бъде постигнато в последствие без да е издатък.Ако пък бе проектирано преди това,не мисля,че щеше да е практично от изолационна гледна точка без дограмата да струва бъбрек Simple Smile
В моята глава също се върти затворена от 3 страни веранда.

# 166
Югозапад, ще погледна в проекта после де, защото аз и посоки сме две несъвместими неща... Но по спомен идеята е, че южната част лятно време слънцето е високо и всъщност с покрива над верандата го тушираме, за да не е такава жега, а зимата е ниско и тогава влиза вътре и топли. На запад е по-различно, защото там пък лятото е ниско слънцето, т.е. оттам ще ни влиза слънце.
Само с вида на стъклата не съм се ориентирала, но мисля, че ще сложа К стъкла, за да може зимата да влиза топлото (това важи за южните), от друга страна на западните е по-добре 4 сезона, за да не влиза жегата лятото оттам. Обаче те май са различни нюанси, трябва да питам и има разлика чисто визуално.
Иначе ще сложа Ка навсякъде и климатизация, големи са прозорците, ще може и да се отварят и те така...

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 14:18 от Мъ℘♥Мяɣ

# 167
Мъ℘♥Мяɣ - разкошна е къщата. Вътре не съм виждала разпределението. Верандата е прекрасна, виждам, че и над нея имате балкон.
Принципно трябва си балкона, това е мое мнение - нещо да изтупаш, цвеке да посееш - аз съм луда по каскадните цветя, жалко че нямам снимта от лятото да покажа - голяма красота са.

chiana2003 и ние като Хубав Татко сме на барбекю тема, вашето много ми харесва, нашето също ще е нещо подобно. ММ се дърпа да е едноскатно, иска двускатно. Спорим, че не може дървената греда да е забита директно в почвата именно, заради водата.

mds вашата идея по-скоро ми прилича на зимна градина, виждала съм тук подобна в една къща, но така си е проектирана къщата.
Според мен това трябва да се направи от вашият архитект, с още един покрив, за да не стои наистина като придатък.

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 18:05 от Chuby

# 168
  • Sofia
Chuby , да като зимна градина, но с плътен покрив, затова и по-скоро е вид веранда, на нивото на дневната, това ми се иска.

...
Дрешник до входната съм предвидила,тоест от гаража ще се минава през дрешника.Това го забелязах като практика при полските готови планове,които разглеждах и краднах идеята.
...

Идеално като решение, щом има и гараж с топла връзка, това е начина.

Аз пък ви завиждам, на строящите. Искам пааак! Simple Smile

# 169
  • Пловдив
Абе,ей,подстрекателки...за едно нещо бях сигурна,че не искам -тераса и вие така ме омаяхте....
Ще говоря с архитекта,вярвам и на неговата преценка.Ако се получи по-голяма дупка ще я внедрим.
MDS,трепет си е къщата,особено ако си  я завършила "неразведена"(от цитатите на Mrs Gorgeous).
Вашата къща е в минималистичен стил отвън и с плосък покрив и на мен ми е чудно как бихте внедрили подобна пристройка.

Като знам как ме тряскат и зашеметяват модните течения ,и ги следвам като сомнамбул ,ще ми е трудно да измисля интериор,който да не ме дразни след някоя годинка.

# 170
mds - споделям мнението ти Stuck Out Tongue Winking Eye

Весь мир на ладони, ты счастлив и нем,
И только немного завидуешь тем,
Другим, у которых вершина ещё впереди.

Нели сигурна съм, че ще намерите точно вашата модерна и непреходна визия Hug

# 171
Chuby,напълно споделям твоето становище!
Chiana,мисля,че в над половината случаи с по-големи непредвидени разходи,това е разковничето -"Това е малко по-скъпо,но по-качествено"и ключовата фраза е "за нас".
Моля за мнение относно идеиният проект-малко съм объркана,от кое всъшност имам и от кое нямам нужда.Нещо допълнително над което да помисля?
Първи етаж-антре,баня с тоалетна,хол с трапезария,преходен с кухня(не искам да е общо помещение) стълбище,една спалня,веранда,гараж с работилница(склад),някъде до верандата външна мивка.
Втори етаж-3 спални,едната със собствена баня и дрешник,баня с тоалетна,перално помещение.Без тераси на втория етаж.
Отоплението ще е климатици,помещение не ми трябва.
Имам идея всяка спалня да има дрешник вместо гардероб-някак по-естетическо ми е-виждам,че и малките вършат добра работа.
Уж геодезичната снимка е готова,така че идната седмица,ще разговарям с архитекта,за да стартираме идейният проект.

да ти кажа, аз имам красива тераса на горния етаж, не съм излизала никога на нев. Тупам през прозорците на стаите, пия си кафето на двора, простирам или на двора, или на сушило. На двора имам мини навес че, по точно малко място, дето покривът стърчи.
Ако можех, бих разширила стаите на горния етаж - заема 10 кв горе долу, и само уличните котки се увъртат по нея, и нямам представа как да ги изпъдя

# 172
rumka833
и при нас в двора се навъртат селски котки
като стане по топло ще напръскам двора срещу паразити
имаме купени ампулки за кърлежи
от ветеринарната
 Cпpeй зa oтблъcквaнe нa кoтки и кyчeтa oт зaкpити плoщи
Искам да обезпаразитя котките .с помощта на стопаните
това ми е задачата до май месец ,иначе сме изпохапани
 Sick

# 173
За бълхи не мога да се справя
Но много маркират територията си
И бяхме си оставили столове под навеса барбекю
Аххх каква грешка

# 174
  • Пловдив
Румка,това сериозно ли...?
В Англия всички си ги обезпаризитяват и в 90%от случаите ги кастрират.Тук само лисиците правят пакости.При това говоря за Лондон.
Имам питанка относно държавните институции.
Какво правите,когато не се спазват законовите разпоредби относно регламентираните срокове.
Документациите за обединяване на двете УПИта са в кадастъра.Срокът за извършване на услугата е регламентиран с наредба ,влязла в действие и публикувана на сайта на кадастралната служба.А именно-до 10 дни,но при подаването на заявлението за въпросната услуга се оказа,че може да чакаш месеци и никой не споменава срокове.
Това повсеместна практика ли е за общинските и останалите  институции?За мен това е нарушаване на закона.

# 175
Чака се, сроковете НЗ някой да ги спазва, от общинските имам предвид

# 176
Ние не сме чакали честно казано, но ако имаш някакво забавяне Нели спокойно си пиши жалба до съответната институция или община.
Тук пък при нас няма кьорава котка, вероятно си е до село. В някой села хората си пускат котките да си обикалят по дворовете и правят пакости.

Ние започваме с озеленяването на двора, голямо мислене е определено. Но по тази тема май е по-добре да пиша в отдел Градина Joy
Харесахме барбекю, чешма от Раймар, ММ ще ходи до Кресна да ги разгледа и да се договори с тях. Ползвал ли ги е някой?

# 177
  • Пловдив
Chuby,озеленяването си е част от екстериорното оформление и ще ние много полезно да споделяш информация.
Общината спази всички срокове,но виж касастъра е друга бира.И ми връзват ръцете.
За да строим по средата на двата наши съседни имота подавахме молба до главният архитект на общината,след невоното одобрение до кмета,който разреши изработването на проект за обединение.Геодезист изработи 3 папки за обединение на парцела,внесохме ги в касастъра и след това трябва да ги входираме в общината.
Всичко това само ,за да се премахне една линия по средата.Дори не се засягат промени по външните граници на парцела,защото тогава щеше да има и едномесечен срок на обжалване от несъгласни съседи...Безмълвна съм пред тромавостта и сложността на едно толкова елементарно нещо.

# 178
Нели не знам къде строите, но Кадастъра е просто пълна лудница - така или иначе се занимават с цяло софийска област, това си е много работа. Те трябва да определят нова скица и виза, с ново строително петно, не е малка работа.
За да оправите там ви трябва човек, който е "врял и кипял" в тази работа. Нашата архитекта ни движеше нещата с Кадастъра и не си спомням да сме чакали, всичко в срок си стана.
Трябва ви човек, който да ходи и да проверява, как се движат вашите папки.

# 179
  • Пловдив
В Пловдивска област строим.И все пак геодезистът е направил новата регулация и план застрояване.Има го и на диск в цифров формат.Тоест ,едва ли изисква толкова много работа от тяхна страна,освен проверка на данните и геодезичните измервания.Все пак това става компютърно.
Иначе има човек,който следи за нещата,но е доста тегаво да си в неведение след месец или след 3 ще те "обработят"...

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 03:04 от nelina_london

Общи условия

Активация на акаунт