Отговори
# 105
  • София
Наричат се крусти. Аз използвам пяната на Мустела за премахването им.

# 106
И на бебси се появиха крустички скоро. Може и преди да ги е имало, но понеже е с мнооого коса и трябва да се разроши косата, за да се види, че скалпът е жълтеникав. Търсих пяната на Мустела, но ми казаха, че от година вече не я внасят и взех аналог на А-дерма. И Колийф имат олио, но предполагам ако бебето няма много коса. Ако омажа бебчо с олио косата й няма да има измиване си мисля.

# 107
Unknown16, а ползваш ли нещо като четица?или просто търкаш с ръка?

# 108
Бебешко олио/ зехтин и после ресане в четка или гребен е най-ефикасно. Синът ми имаше крусти до 4 годишна възраст, защото от бебе е с буйни къдрици. Шампоаните изобщо не помогнаха. Олиото си се мие, не е проблем, а и не е нужно да се прави всеки ден.

# 109
Кога се появяват крустите или е различно при всяко бебе?

# 110
И моето дете има крусти все още, малко са, но има.
Ползвах пяната на Мустела - никакъв ефект от нея, не се махнаха, иначе я харесвам като козметика и пак си я ползвам, но на Симо не му действа.
Питах педиатрите - казаха нищо да не ги правя, ще изчезнат с времето, и да, гледам, че значително са намалели в сравнение с преди 3-4 месеца да кажем.
Чела съм за зехтин, но не съм прилагала, предполагам, че е ефикасно, зехтинът е мултифункционален, за всичко става. Simple Smile

# 111
Може и веднага след раждането да се появят, може и изобщо да няма бебето. Второто ми дете вече е почти на две, крусти не е имало.

# 112
  • София
Моята е на годинка и не е имала крусти. Имаше нещо на веждите в началото, сякаш се белеха. Аз я мажех с Павловича мас и мина бързо. После я подарих на приятелка да маже крустите на нейното бебе и остана много доволна.
Аз се разболявам сериозно. Вече имам съмнения за ангина. Гласът ми го няма никакъв и утре ще ходя на преглед да минем и с бебето. Дано тя е здрава.

# 113
  • Дания
И аз ползвам пияната на Мустела още от първата баня и засега още няма крусти.

# 114
  • София
Боди, не използвам четка. Хубаво натърквам главата и оставям 1-2 минути. Моето дете е със светла коса и му личат, а мен ме дразнят адски много.
Попи, аз в Медея я намерих пяната. В Ремедиум също трябва да има.

# 115
Unknown16, баш в Медея това ми го казаха. Аз от нашата отчетна знам за пяната и затова отидох да я търся. Кой знае защо са ми го казали. Нищо де, пяната на А-дерма сигурно е на същия принцип. От 2 третирания са се поразредили, но те са странни едни такива - не са плътни, но покриват цялото теме.

# 116
Момичета, споделете от коя марка козметика сте доволни ... Simple Smile

# 117
Аз съм се спряла на Sebamed, но ще се радвам да чуя мнения някой дали им е използвал козметиката за новородени и какви са впечатленията.

# 118
  • София
И двете ми деца като бебета бяха с руси коси.

Каката имаше много крусти. Мажех с олио и разресвах с гребен.
Появиха ѝ се пак когато беше в яслата. Скалпа ѝ се омазнява бързо. В момента се бори само с пърхот.

За синът ми използвах Мустела и го "разчесвах" с мека бебешка четка.

# 119
Здравейте, дами Simple Smile) Другата седмица майка ми има рожден ден и си мислех да й направя календар с бебока ми (малко след началото на годината Grinning ), но малката още няма и шест месеца. Мислите ли, че би се стресирала, ако я заведа да я снимат във фото студио?

Общи условия

Активация на акаунт