Отговори
# 210
Благодаря ви за отговорите. Искам също да попитам боли ли махането на катетъра, а също и за чая за кърмачки. Някоя мама пила ли го е, върши ли работа, ще ми бъде ли нужен, също съм чувала че помагал и за коликите на бебчето ? Сигурна съм, че никой от болницата няма да ми го предпише или препоръча, ако аз не го взема на своя глава.

# 211
Не боли много махането на катетъра, но е неприятно. Преживява се Simple Smile

# 212
  • София
Чаят си го пий, супер е, аз ползвах този на Хип, че е на гранулки и е удобно. (имам две секцио-та) Също си бях взела черен шоколад и малко обикновени бисквити (хапвах тайничко, че не дават след коремна операция, обаче направо ми причерняваше от глад). Въобще с кърменето свикни да пиеш много течности, аз преди да кърмя направо джасах една чаша чай на екс. Вземи си и помпа за кърма докато ти дадат бебето.
Иначе катетърът не го мисли, слагането не се усеща, защото вече те е хванала упойката, а махането въобще пък не боли. След секциото трябва за 24 часа да изпиеш 6 литра вода, за да се изчистиш от упойката, и катетърът е адски полезен  Joy Имай го предвид, някой да ти донесе вода в реанимацията, най-удобно е едно стекче от бутилчиците с биберона отгоре, да поцокваш докато лежиш. И успешно раждане!  bouquet

# 213
Не мисля, че е необходим чай за кърмачки в болницата. И без това има момент с напрягане на гърдите. За колики при току-що родени също е рано. По-скоро помпа ще ти е полезна.

# 214
И аз като НСО съм с 2 операции секцио. И двата пъти нямах никакви проблеми, слава Богу, но е много важно да изпълняваш указанията на лекаря си. А относно шоколада моят лекар вися в реанимация да ми го бута насила, противно на твърденията, че нищо не трябва да ям.

# 215
На мен ми позволиха да се изкъпя на четвъртия ден и сама си махнах лепенката.

# 216
Благодаря ви много :* Аз помпа съм си взела, а чая ще бъде за след болницата. Но ако нямам кърма мога ли да го пия и по една чаша на ден ли се пие ? Иначе за шоколад съм чувала, че позволяват заради кръвното.

# 217
Благодаря ви много :* Аз помпа съм си взела, а чая ще бъде за след болницата. Но ако нямам кърма мога ли да го пия и по една чаша на ден ли се пие ? Иначе за шоколад съм чувала, че позволяват заради кръвното.
Предполагам няма проблем да го пиеш , на мен от болницата ми носеха по 2 пъти на ден чай..

# 218
  • София
И аз като НСО съм с 2 операции секцио. И двата пъти нямах никакви проблеми, слава Богу, но е много важно да изпълняваш указанията на лекаря си. А относно шоколада моят лекар вися в реанимация да ми го бута насила, противно на твърденията, че нищо не трябва да ям.

Завижд!
Мен се опитаха да ме уморят от глад с една смешна бисквитка и чаша леееко подсладен чаец... А аз само за ядене мислех, толкова бях гладна, особено втория път, когато беше планирано и не бях яла предния ден.
А чаят даже май отпреди раждането го пийвах, щот все бях с параноя, че няма да ми тръгне кърмата. Добре, че всичко беше наред и с двамата цокльовци.

# 219
  • Дания
Момичета, кога заспиват вашите бебоци за нощен сън? Моята госпожица е на месец и половина. Вече си имаме някакъв режим на хранене, на игра през деня, часове в които си спи и в които бодърства, но вечееееер...🤨🤨🤨изкъпвам я в 20-20:30 и започва едно лудо приспиване до 22:30-23ч. Та, при вас как е?

# 220
Danish, точно така е и при нас. Но аз не приспивам толкова време, защото няма смисъл, а и да успея, ще се събуди след 40 мин. Лягам с нея към 9.30-10, храня я и малко след това заспива сравнително лесно (това ако няма колики, рефлукс и т.н.). На 3 месеца е.

Ззз, няма проблем да си пиеш чая, но мен ме съмнява да има голям ефект за слизането на кърмата. За слизането на кърмата най-ефективно е да слагаш бебето често на гърда и да го държиш, колкото то иска (не 10 мин.по болничен регламент). Също така е добре някой да погледне дали засуква правилно, за да не те разрани и да имаш хубав крем за зърна без отмиване.

# 221
Той чая не е панацея за количеството на кърмата, та като цяло голяма полза от него няма, еле пък в родилното. Ако кърмачката има сериозни проблеми, тогава се прибягва до чай, помпи и всякакви методи за стимулация.

# 222
Danish girl,
Моята още от новородено заспива към 21:30 - 22 часа. Правих многократни опити да я слагам по- рано, за имаме и ние с баща и два спокойни часа, но за съжаление не успях. Накрая само се изнервяхме и двете и прекарвахме два часа в безсмислено приспиване и просто се отказах. Приех, че е сова като майка си. Wink Сега е на 1, 2 г. къпем я в 21:30 и към 22 е заспала, освен ако не е много превъзбудена от игри. За това се карам и с баща и, защото вечер търчат като бесни и се гонят, а тя вместо да се умори, се превъзбужда.
Относно чаят за кърмачки - аз го почнах след изписването. Моят беше на Веледа и много ми допадаше на вкус. Скоро след това го спрях обаче, защото при мен прекалено многото кърма се оказа проблем.

# 223
Дъщеря ми преди годинката заспиваше към 21 часа с някои много редки изключения. Но след това започна да буйства до по-късно и сега заспива към 22, че понякога и към 22.30

# 224
До 9-тия-10-тия месец заспиваше късно, 22-22:30-23 дори, като не искаше да заспива, го оставях да прави каквото иска. Все пак и спеше по два пъти на ден, явно си е взимал съня.
След 10тия месец някак си влезе в режим такъв, че вечер към 21ч е почти заспал от само себе си. В момента вечерният ни режим е 19:30-20, вечеря със супа или някаква манджичка, към 20:15-20:30 къпане, към 20:45 се обличаме, гушкаме, масажираме и т.н. след това го пъхам в чувалчето, кърмя го, до 21:10 е заспал.

На мен проблемно започва да ми става буденето му в 3:30-4-4:30, точно тогава толкова ми се спи, че буквално избухвам от нерви като се събуди, сукне малко и отнесе плувката, а аз... нито да ставам, нито да лягам (лягам, но не ми се спи) и после целия ден съм кисел полужив урод недоспал.

Общи условия

Активация на акаунт