Отговори
# 225
аа[МОМИЧЕТ бебето гука и е будно много дълго с една муэика . никога не е гукало и усмихвало толкова дълго, и не эаспива. просто си гука. може ли да не е полеэн эа нервната му система? муэиката е уж специално эа бебета.

Не вярвам вече, че сериозно го задаваш този въпрос, честно.
Как може да се притесняваш, че бебето гукало ?! Малките бебета плачат, спят, будуват по всяко време на денонощието. Ти се радвай, че гука, а че не надува яко гайдата, че моят син ме правеше луда по нощите в началото.

# 226
Аз забравих да добавя, че моята от 7мия месец нощем не яде, та ако не я мъчат зъби си спи относително  спокойно цялата нощ. Сутрин става към 8, което е супер, защото цяло лято бяхме на линия от 6. Е тогава ми се ревеше.

# 227
  • София
Аз ви бия по късно заспиване. Синковеца се унася към 12-12.30. После спи до 9-10 де.

# 228
Момичета, кога заспиват вашите бебоци за нощен сън? Моята госпожица е на месец и половина. Вече си имаме някакъв режим на хранене, на игра през деня, часове в които си спи и в които бодърства, но вечееееер...🤨🤨🤨изкъпвам я в 20-20:30 и започва едно лудо приспиване до 22:30-23ч. Та, при вас как е?

ние нямахме нощен сън на вашата възраст, а две нощни хранения и имаше дневен сън Simple Smile). Сега общо през нощта спи два пъти по над 4 часа, някъде от 9 нататък си има два съня по продължителни.

снощи даже и спа едно 5.5 часа от 1 до 7 и ме уплаши, защо така спи това дете. но като цяло не знам кое му е нощният сън.  осавили сме го на произвола, сам да си решава кога спи кога не спи. Иначе го къпем към 7 и 30, но от две три седмици. преди изобщо не го къпахме редовно, защото ме беше страх да не настине и го къпахме чат пат, когато дойде. Аз в началото много исках да изградя режим на спане и хранене, бях си свалила книги за изграждане на програми на бебе, но бързо ми мина мерака. Бебето само в течение на времето си почна да си спи по-дълго и да си установява някакъв режим. като цяло му играем по свирката засега, но нещата много се нормализираха в сравнение с началото, когато бяхме като гърмяни зайци и се хранихме през час два 24 часа на ден. Ние нашия не го и приспиваме, отказахме се ...ако реве го гушкаме, ако му се спи спи, ако му се яде яде и толкова, пуснали сме се по течението и сме вдигнали ръце от него.

Момичета открих светия граал на майчинството! Някаква бебешка музика, от която бебето само гука, не плаче, усмихва се и после ми спа 5.5 часа нонстоп! аз накрая се събудих с вик към мъжа ми, че отдавна не сме го хранили, толкова не съм свикнала да спя! Просто толкова е хубаво, че се притеснявам да не би да е вредно.

# 229
Момичета, споделяйте и месеците на които е бебето ви, да сверявам часовника.
Нашето бебе е на 4 седмици, няма такова нещо като нощен сън, приспиването също отнема бая време и е предимно на ръце. Педиатърката наблегна на това, че е добре да прави пауза от 5 часа през ноща.Да не се храни, а да почива коремчето.. Е да, ама ние такава пауза имаме само няколко дни..

# 230
Някои бебета не правят големи паузи в началото, съвсем в реда на нещата е да сучат често нощем. Коремчето няма нужда от почивка, това са остарели схващания. Малко е бебето и съответно коремчето му е малко и бързо огладнява. Сега растат много интензивно децата и имат нужда от мляко.

Моят син заспиваше в 7:30-8. Сега е почти на две и си ляга малко по-късно - към 8:30.

# 231
Ние сме на 5 месеца и от месец някъде спи от 22 до 9 , става 1 път към 4 5 да яде и пак заспива , като беше по малка задължително на 3 часа Се будеше, но сама си оправи режима.

# 232
  • Стара Загора
Прави си някаква пауза вечер, понякога се буди в 3 часа, понякога чак към 7. Пълна анархия е в нас.

# 233
И аз съм приспивала на ръце, искам да кажа, че е временно и че ще мине. Опитайте се вечерно време бебето да не се превъзбужда - разходки, много хора, силен телевизор и прочие. Може след баня да му пускате тиха музика и да стои на по-приглушена светлина. Ако плаче много от къпането и не го успокоява, може да го правите през ден, два. Ако и това не помага, стискате зъби и чакате бебето да поотрасне и да стане по-спокойно (и вие покрай него).

# 234
Момичета, споделяйте и месеците на които е бебето ви, да сверявам часовника.
Нашето бебе е на 4 седмици, няма такова нещо като нощен сън, приспиването също отнема бая време и е предимно на ръце. Педиатърката наблегна на това, че е добре да прави пауза от 5 часа през ноща.Да не се храни, а да почива коремчето.. Е да, ама ние такава пауза имаме само няколко дни..

моето бебенце е на 2 месеца, на вашата възраст беше точно така, нямаше такова нещо като режим, всичко беше една мъгла от хранене, рев, акане и спане, циклично. паузи от 5 часа бяха мираж. хранехме се на час два макс два и половина. с кърмене не може 5 часа нощно време. даже малко повече спеше през деня, за да набира сили за през нощта. Имахме една две нощи, в които съм го слагала в количката и съм го бутала из апартамента и накрая заспах седнала на креслото, а до мен количката. Моето бебенце Само почна д аси прави паузички лека полека. Ето снощи имахме пауза от 5.5 часа!!!! Наред ви е всичко.

# 235
Ние сме на 20 дни. Вечер се къпем към 21ч 22ч зависи, след това хранене и  то става най късно 23ч докато приключим и после спане до към 4-5ч размърдва се позадрямва пак и се храним към 6ч.
Дневните хранения са ни на 3-4 часа. Зависи колко е яла.
От време на време ни мъчи коремчето, и става неспокойна.
Даваме нужните неща. Но дали облекчават не се знае

# 236
Аз ви бия по късно заспиване. Синковеца се унася към 12-12.30. После спи до 9-10 де.

И моето заспива по това време Simple Smile ама нсли не се изненадваш? Simple Smile

Децата ни са родени в един ден.

# 237
какви са тия бебета, спящи по 8-9 часа?? струва ми се нереално.

# 238
Аз затова подканих да се пишат и месеците на бебетата, защото е повече от ясно, че бебе на 20 дни няма как да спи 9часа-вечер,непрекъснати.

Но бебе на 7 месеца, може и да може.. Незнам  Sunglasses

# 239
какви са тия бебета, спящи по 8-9 часа?? струва ми се нереално.
Нашия го свикнахме да няма нощно хранене и за това спи по толкова. Бяхме упорити още от началото и за това не се буди нощем да яде.

Общи условия

Активация на акаунт