Отговори
# 495
И при нас докато не почна захранването вода не е пила малката. След 3тия месец, като минахме на АМ, предлагах, но тя не искаше. Не съм я насилвала.
Относно проговарянето още нямам опит. Моята мишка казва само мама, тата, баба и айдеее. Аа и много смешно като я питаш как се казва, отговаря Ка с цяло гърло и щастлива физиономия (Катерина се казва). Та това и е говоренето - 4 думи. Grinning

# 496
  • Дания
Вода давам от първият ден, но доскоро не я искаше. Последната седмица започна да пие. Аз не я давам за промивка, а защото дъщеря ми е от много хълцащите бебоци. 😊
Капките- бяхме първо на Колийф, много бях доволна. После от тук си купих Био гая, напълно недоволна и сега си поръчах от сайта на Колийф директно и пак сме на тях. Доста добър ефект имат върху мъничката.

# 497
Въпрос:
Как се "разделяте" с малките деца (под и около годинка)? Обяснявате, че мама излиза и ще се върне, казвате чао-чао и махате с ръка и се усмихвате, докато излизате през входната врата?
Или се измъквате, докато детето е улисано в нещо или спи, за да не ви усети?
Кое е по-малко травмиращо и по-правилно според вас?
Аз казвам чао и не се крия като излизам (ако е буден), но се чудя дали това не го разстройва повече, отколкото ако се измъкна незабелязано.
Не, че много излизам, но ето, днес имам дългоочакван културно-социален повод и се чудя как да постъпя... а и по принцип ме вълнува темата.

# 498
Бона,
Ние с мъжа ми се крием. Ако усети, че излизаме, дава толкова драматичен писък, че горко му на този, който има удоволствието да е с нея. Не знам дали е правилно. Sad
Иначе бабите казват, че реве само 4- 5 минути и после се улисва в игра, но самото излизане е наистина много трудно. Ние след 10тия месец започнахме да я оставяме и с 1- 2 нощувки, защото не кърмя. Не създава проблеми, спи си и си яде. Даже казват, че мрънка по- малко, отколкото когато ние сме там.

# 499
Бона, каквото и да правиш, все тая, ще си реве, докато не мине периодът. Дали ще плаче, докато гледа как излизаш или като се усети, че те няма, не виждам разлика. Четох, че около годинката се осъзнвали, че с мама всъщност не са едно цяло и се формира Аз-ът. Та оттам и физическата раздяла е много трудна. Каката ревеше пред вратата на всяко мое излизане.

# 500
И аз съм се измъквала и все още го правя, ако се налага. Естествено, според психолозите е най-добре да помахаш весело и да кажеш чао, чао. Ще има да вземат, а едногодишното е толкова малко, че и да го травмира изчезването на майка му, няма да помни Wink. Според мен си познаваш детето и ако се залисва бързо, а ти искаш да се сбогуваш, не е проблем - знаеш, че и да поплаче, скоро ще спре. Обаче, ако раздялата ще е трудна, сякаш е безсмислено да го разтройваш, още повече, че наистина е твърде малко, за каквито и да е травми и упражнения.

# 501
  • ту тук, ту там
С малкия сега сякаш нямаме проблем с раздялата, но с батко му винаги му обяснявах, като на голям човек. Peace

# 502
Моята госпожоца Има ситни червени пъпчици от няколко дни по лицето, някои са с леко бяло връхче почти незабележимо. Едни минават други се.появяват. промиване с лайка и слагам Бочко. Но няма кой знае какъв ефект, да не кажа никакъв.
Появиха се малко на гърдичките, също така на вратлето и на тила.
Вие имали.ли сте точно такива и как ги третирахте.
Джинджира Алба спрей бебе ми казаха да ползвам, ?? Има ли отзиви за.него.

# 503
Martitedi,
Моята също имаше такива/на 2 седмици беше може би/. Сами изчезнаха. Не съм ги третирала с нищо. Почти съм убедена, че са от претопляне.
Имахме вкъщи проблем с парното. Дойдоха, увеличиха го-грееше много слабо. Та накрая от старание да е топло на бебето(поддържахме 23градуса) май я претоплихме...  Sad
Пъочиците бяха по лицето, една две на гърдите... Но пак казвам бързо изчезнаха-отсамосебе си..

# 504
И нашия отначало много се опъпчи, но сам се изчисти. Казаха ни да не го мажем с олио по лицето. Нивея м действа добре към момента на бузките. Иначе смених козметиката му,защото беше с ужасно суха кожа. Сега е на exomega на а-дерма. Ползваме за къпане и мазане след баня или смяна на памперс.

# 505
Здравейте мами, при преваряване на вода остава ли ви отгоре нещо като гадна утайка? плува отгоре на водата...

# 506
Остава, да.
Прецеждам през ситна цедка аз, ама до колко изчезва не съм сигурна, понеже след това си я прехвърлям в шише, че ми е по-удобно. Не се виждат никакви гадости в шишето де. Simple Smile

# 507
Преди ми се струва че нямаше, или поне не съм го виждала. Не ми се иска да го пие... Мисля утре да купя от водата на хип, мисля че ще е по-добре Sad

# 508
Едва ли, но щом имаш излишни 4 лева, защо не!

# 509
Оки, благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт