Отговори
# 150
Олиото или млякото също не са задължителни, мажат се само, ако кожата на бебето е суха. Добре е да се вземе нещо, аз бих заложила на олио за мартенско бебе. Моето дете е родено тогава и кожата му се белеше много първия месец. Оправи се и зарязах мазилата.

# 151
Това за олиото и млякото също съм го срещала като твърдение, но битува и друго мнение - пак от педиатри съм го чула, че олиото, да, омазнява, но това не значи, че овлажнява кожата. Аз ползвам и от двата вида продукт, честно казано, мисля че май в крайна сметка е въпрос на лична преценка и предпочитание. Wink

Абсолютно Simple Smile Неговите доводи бяха, че олиото е мазно и запушва порите през лятото. Досега така съм ги ползвала и не е имало проблем. Предполагам, че и техния педиатър ще им даде съвети като дойде време.

# 152
Само аз ли мажа Дечко при всяка смяна на памперс с олио?

# 153
  • София
Аз мажа след баня само. При смяна на памперс нищо не слагам:)

# 154
Аз мазах с Бюбхен в началото, сега по препоръка на дерматолог сме на Уриаж. Мисля мляко за тяло и лице се води, много нежна емулсия и лесно попива, не е мазно и овлажнява.

# 155
При смяна на памперса винаги мажа с крем п/в подсичане, че малкия много често ака и все му е червено дупето.
Като се роди (края на септември) започнах да го мажа с олио на Бейбилов, обели се целия. Купих лосионът на Юриаж и не знам дали се белеше от олиото или не, но още с първото намазване с лосиона кожата му изглеждаше доста по-добре. С максимум пет мазания се оправи.
Та според мен не опира до това дали зимата или лятото се маже с олио или не, а до точните продукти за конкретното бебче. Simple Smile

# 156
  • София
И типа кожа най- вече, аз третирам три пъти седмично само:)

# 157
  • Германия

Кое мажеш с олио? Дупето или крачетата?
Не мисля, че е необходимо да мажаш дупето с олио, то трябва да е сухо преди да му се сложи памперс. Ако мажеш крачетата, ОК но аз не виждам смисъл.

Но аз по принцип избягвам да ползвам козметика освен ако не е наложително. Тялото мажа отгоре отгоре след къпане, тоест 2-3 пъти в седмицата

# 158
  • Стара Загора
Крем против подсичане слагам само ако видя повечко червено, против превантивното мазане съм.

# 159
Гънките на крачетата мажа с олио

# 160
Крем против подсичане слагам само ако видя повечко червено, против превантивното мазане съм.
И аз съм п/в мазането без зачервяване по принцип, но малкия ака по 5-6 пъти на ден и дупето все му е зачервено, кога повече, кога по-малко. Та за това плескам при всяка смяна.

# 161
Аз слагам кремчето против подсичане само при нужда, а млякото за тяло - след баня всяка вечер.

# 162
И аз, и аз BlushBlushBlush
Мажа и дупето личната докторка, каза че е хубаво да се омазнява да не се задържа по кожата това в памперса. Мисля че има ефект.
Пък и да не е така , олиото не вреди поне.

# 163
  • София
Аз ползвам пяната на Мустела за крусти, шампоан и лосион Себамед.
За смяна на памперс мажа с Галафарм, но не всеки път. Веднъж ми е бил подсечен и мина за един ден със Судокрем. Подсече се от памперсите на Лили (дават ги като подарък като се направи тяхна карта и реших да не ги оставям неотворени).

# 164
А лицето на бебето маже ли се с нещо Confused

Общи условия

Активация на акаунт