Отговори
# 165
Ако има нужда, естествено е да го намажеш. Или със същото като тялото, пък и кремове продават.

Моят син се беше подсякъл на врата като бебе и малоумният ми педиатър тогава, вместо да ми каже да го намажа с олио ми изписа крем за 20 лева. Ама и аз малоумна, купих го и после си отлежа и, го изхвърлих.

Пък като не знаеш с какво да си намажеш детето, зехтина винаги върши работа.

# 166
Вратлето ще мажа със сигурност, заради гънките там и голямата вероятност от подсичане. Интересувам се дали самото лице на бебето се маже и ако е да, дали всеки ден да го мажа.

# 167
Ами като излизаме му мажа бузките и върха на нослето, че от температурната разлика топло-студено изпръхват. Като беше малък миналата зима изпръхнаха, зачервиха се, и дерматоложката каза, че това е врата за инфекции. Препоръча ни кремче уриаж против възпаления, както и термална вода. Пръскам с водата, чакам да изсъхне, мажа с кремчето. Като се затопли каза да го спрем. Лятото с нищо не съм го мазала, даже и с крем за слънце. Просто не излизахме по жегите.

# 168
  • София
Лицето мажа с Цикапласт на Ла Рош. С него мина бебешкото акне и сега  го използвам, ако има зачервявания или чат пат профилактично.

# 169
Първо засмука каучуков Нук с плоска от едната страна биба. Като мина преломният момент да не я плюе, започнах да давам и авентските. Ползвам ги само преди сън или когато започне да ме ползва мен вместо биба. Тогава е склонна да си лапа ръцете.

Малко връщам назад, че бях изостанала с четенето.
Малко трудно се намират, но напоследък точно бебета отказващи другите биберони, приемат тези на МАМ. Трудно се намират по магазини, но има и да се поръчват.
Препоръчвам!
Имат и светещи, които поне на мен помагат да не ровя цяла нощ из кошарата Simple Smile

# 170
Лицето мажа с това, когато излизаме, ако излизаме всеки ден - всеки ден го мажа. Но, ако си стоим вкъщи или когато времето е меко, не го мажа, т.е. не всеки ден като задължителна програма.
Лятото му мацвах крем с фактор, на мустела беше, същия ползвах и за своето лице, когато сме навън, да не вземем да изгорим.

# 171
  • Дания
Аз мажа личицето преди излизане с Мустела колд крийм, но ние живеем в скандинавието и при нас е доста студено и духливо. Както казах и по- горе за крустите ползвам Мустела и пак на Мустела, олио за водичката с която правим банята. Душ гел и мляко за тяло използвам Пюр бигинингс на Органик бейби с масло от боабаб. Не знам дали се предлагат другаде освен в скандинавието. Сутрин след измиване на дупето мажа тялото с мляко за тяло, а вечер след баня с олио за тяло, което купувам от аптеката и си е марката на самата аптека. Без ароматии тн. За дупето- крем на А дерма и съм много доволна. Всички тези неща ги ползвам от самото начало, всеки ден.

# 172
Аз лятото мажех с фактор 50+ на Биодерма пяната - и в градски условия, и по моретата. След прибиране и изкъпване слагах млякото на Бочко за след слънце. Сега мажа с Авен. Приятно изненадана съм и от крема на Бочко с невен и зехтин.

# 173
  • София
Нещата са много индивидуални.

Големият син имаше малко крусти и ги махнах с крема на Мустела. За малкия купих същия крем, но той пък нямаше крусти.

Големият ползва козметика на А-Дерма, Биодерма, La Roche - Posay, а за малкия купувам Uriage. При подсичане и при двамата съм ползвала Penaten.

Големият не е проявявал никога интерес към биберон. Помъчих се с различни марки до към 3-я месец и се отказах. Малкият си я търси като наследство.

# 174
Здравейте! Може ли някой да ми подскаже какъв подарък мога да взема за орисване на момиченце? Майката не ми е толкова близка, че да попитам. И друг път съм ходила и съм взимала например handmade играчка, но не знам дали това би се харесало на всеки.
В общи линии съм доста неориентирана (все още) и предпочитам да чуя мненията на майки Simple Smile Благодаря!

# 175
От нашата погача най- много използвам комплект дрънкалки и одеалата.. дрехите му бяха малки...

# 176
  • София
Всички ще носят дрехи - недейте.
Всякакъв вид музикални; светещи и дрънкащи играчки са добре дошли. Може албум дневник за бебето, активна гимнастика, възглавничка за коремче, въртележка за леглото, комплект с одеалце, кърпичка за гушкане, жирафчето Софи. И нещо дребно и за майката, ще я усмихнете така.

# 177
Аз пък най се радвах на дрехите, винаги трябват повече, особено за първо бебе. Една бебешка хавлийка все още използвам с второто дете (голяма за баня), също ми се струва подходящо. Жирафчето Софи или хендмейд играчка е добра идея.

# 178
От нашата погача най- много използвам комплект дрънкалки и одеалата.. дрехите му бяха малки...

много ми се къса сърцето, че не му организирахме погача на моя син. Според вас, може ли да я организирам по-късно? просот много ми се насъбра, и така и не смогнах, защото имахме много организации по коледните празници. Късно ли е да го орисат на 3 месеца?

За подарък на бебенцето, за което пита момичето: моята идея е нещо, което аз много исках да ми се подари --някаква джаджа за отпечатъче на краче. А на мен като бебенце кръстницата ми е подарила много красиви златни обици, които нося като голяма. Ако е момиченце и сте близки, може красиво бижу за по-голяма госпожица Simple Smile

# 179
Хубава хавлия за баня е супер подарък, чувалче за спане също би ме зарадвало мен; дрешки също, но там трябва да е нещо в перспектива (не 0-3м, а 3-6м да кажем), да не се окаже мъничко и да не може да се ползва. Някаква играчка тип дрънкалка-гризалка, също е хубав подарък и полезен.

Общи условия

Активация на акаунт