Отговори
# 270
И мойто не го приспивам на ръце, освен в критични случаи. Но бебси е гушкава. Особено като не е в игриво настроение, като я вдигнем и сама започва да се гуши в нас.
а как точно го приспивате...??? ние эасега само на ръце, не сме открили други методи. бебокът днес мнооого плаче.

# 271
До бебе е Боди. Едното ми дете го слагах на леглото до мен и откъртваше. Второто колко съм го разнасяла и люляла. Като поотрасна си купих ерго раница, че да смогвам и с двамата и ръцете ми си починаха. За сметка на кръста, ама...

# 272
И мойто не го приспивам на ръце, освен в критични случаи. Но бебси е гушкава. Особено като не е в игриво настроение, като я вдигнем и сама започва да се гуши в нас.
а как точно го приспивате...??? ние эасега само на ръце, не сме открили други методи. бебокът днес мнооого плаче.

Това с ръцете ще премине според мен. След това си го оставяш на спалнята до теб или в неговата си стая и легло и започва едно въртене, вирене на крака, завирането им в устата и така докато не пльосне глава и не заспи. При нас вече е така, но вие имате още доста мляко да изпиете. Grinning Grinning Grinning

# 273
До бебе е Боди. Едното ми дете го слагах на леглото до мен и откъртваше. Второто колко съм го разнасяла и люляла. Като поотрасна си купих ерго раница, че да смогвам и с двамата и ръцете ми си починаха. За сметка на кръста, ама...
а ерго раница опасно ли е эа 2 месечно? пише, че ставала эа новородени, но майка ми ми прави стрес. моето бебе е като аларма понякога. стои спокойно в мен и на секундата в леглото пищи като дран...

# 274
Аз ще правя погача, живот и здраве, скоро. От сега съм поръчала какво искам, тъй като всички близки и роднини питат какво имаме/нямаме.
Приятели ще ми подарят ергономична раница, нямам търпение. Знам, че има поставка за новородено, която подсилва врататлето. И все пак, препоръчват след 4 месец да се носи бебето в раницата. Виж със слинг по - отрано може. Но аз се боя от слинга- не мисля че е мойто, макар че не съм пробвала..

# 275
Някои ергораници се водят от новородено, но аз не бих сложила в началото, по- добре слинг. Раница ползвах от 5тия месец до 10тия почти постоянно и за мен беше незаменима. Там се приспивахме, с нея ходихме и на разходки. От както проходи на 10,5 месеца не иска нищо, ни количка, ни раница, само да крачи. Е като се умори се налага да я нося и затова не ходим на далечни разстояния само двете.

# 276
Принципно след 4 ти месец я препоръчват, преди това слинг е най-безопасен за бебето. Аз обаче със слинга не се разбрах (и детето пищеше като заклано в него), та реших да купя раницата. Продават и подложки, които стават за новородени, но според някои, не били препоръчителни. Сестра ми и една моя приятелка си носеха децата от новородени с ерго+подложка, но в България феновете на ерго раниците яростно отричат подобна практика. За да ми е мирна главата аз изчаках да стане на 4, пъхнах го в раницата (не му хареса веднага, ама кой го пита) и определено приспиването започна да се случва по-лесно.

Те децата са на настроения. И моят хубостник дълго време не искаше да чуе за раницата (след като проходи), но след 2-3 месеца пак я подносих. И сега бих го носила в нея, хем е към 14 кила. Интересно, че като беше по-малък сякаш повече ме болеше като го мъкнех (уж всичко гледах да е като хората), а сега като порасна и стана сто кила, го нося без проблеми.

# 277
Лейди,
Сменя ли раницата вече като е по- голямо детето? Четох, че има такива за тодлъри и се чудя да не би на моята девойка вече да и е тясно и затова да не иска да стои. Моята е най- обикновена Кайа, но си мисля дали да не пробвам от Слинготеката някоя тодлърска.

# 278
Не съм я сменяла, в бебешката го мъкна, а хич не е малък вече (88см.). От както стана студено обаче, не съм го слагала, че поразредихме разходките. Моята е Тула, възможно е да е по-голяма.

Аз не съм голям фен, да си призная, от зор се сдобих с раница и не бих инвестирала в друга.

# 279
Аз носих в ергобейби раница с допълнителната част за новородено още от първия ден, абсолютно никакъв проблем и чудесно удобство. До 4-тия месец излизахме само с раницата (дори още не бяхме купили количката), носех го и вкъщи, ако искам да си свърша нещо и не мога да го наглеждам. Спеше, ядеше, всичко правеше в раницата и е една от най-хубавите ми покупки. Не съм попадала на негативни бг коментари за раници от 0+ и слава богу, иначе щях сигурно да се откажа.
Кръст никога не ме е болял от раницата, даже ми изправя стойката, обаче друго ме заболя (не знам коя е тая кост точно на чатала, боли не се трае и без да нося някого) и сега нося много по-рядко, отколкото ми се иска. Още я ползваме за разходки, ако не може с количка (а то из нашия квартал с количка е просто един ужас, никаква разходка не е).

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 14:15 от Бона

# 280
midnightStar, на 6 падна първото зъбче, по-късно в сравнение с приятелчетата й.

Body, давам биба ако иска и оставям в креватчето. Пускам shusher и може да я залюлея няколко пъти. Оставям я и при мрън се отзовавам - да дам биба или да се успокои, че съм там. Бързо заспива ако е изморена. Поритва с одеалцето, отвива се, завива се през глава няколко пъти и заспива, а аз нагласям одеалцето. Ако не заспи до 15-20 мин. не настоявам, взимам я, поиграваме още малко и пак пробвам.

# 281
  • София
Затова питам на моят син връстниците сменят той още не е започнал.на 6 и 5 месеца е.

# 282
Някои ергораници се водят от новородено, но аз не бих сложила в началото, по- добре слинг. Раница ползвах от 5тия месец до 10тия почти постоянно и за мен беше незаменима. Там се приспивахме, с нея ходихме и на разходки. От както проходи на 10,5 месеца не иска нищо, ни количка, ни раница, само да крачи. Е като се умори се налага да я нося и затова не ходим на далечни разстояния само двете.

Имам слинг, но честно казано ми е много йогийско с тоя слинг. не мога да го връзвам като хората и ме е страх да не падне бебето. Засега се носим само на ръце. Дори на планината, когато не може с количка, се носим на ръце. развила съм бицепси от бебеносене. Сега ни подариха супер раничка и много искам да я ползвам, но ме е страх. въпреки, че познавам хора, които са си носели бебето в раничка от раждането, но се лашкам. Та хем искам хем не ми стиска с раницата. Слингът не е за мен, много ми е сложен и ме е страх с него , не ми е симпатичен, само дето давах пари.

Бона, много благодаря за позитивното мнение. Смятам да премина към твоя отбор и да позлвам раницата, дано не стане нещо...днес ще пробвам за малко. А моят проблем е, че бебето като се измори забива главичка в мен, в мануала пише, че трябва да си държи главата настрани ако ще спи, но то не иска. иначе като е будно аз си го държа някакси далеч от тялото ми, малко назад.

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 14:21 от bodybeautiful

# 283
  • Стара Загора
Боди, ще ме умориш, честно. Grinning

# 284

Имам слинг, но честно казано ми е много йогийско с тоя слинг. не мога да го връзвам като хората и ме е страх да не падне бебето. Засега се носим само на ръце. Дори на планината, когато не може с количка, се носим на ръце. развила съм бицепси от бебеносене. Сега ни подариха супер раничка и много искам да я ползвам, но ме е страх. въпреки, че познавам хора, които са си носели бебето в раничка от раждането, но се лашкам. Та хем искам хем не ми стиска с раницата. Слингът не е за мен, много ми е сложен и ме е страх с него , не ми е симпатичен, само дето давах пари.
Мисля, че с раницата ще ти е по- удобно. И аз не се оправих със слинга, нещо все не ми беше удобно.
Иначе от раницата нищо не ме боли, нито кръст, нито ръце. Ако ходим повече време, над 2 часа, вече ми идваше изморително.

Общи условия

Активация на акаунт