Отговори
# 555
Естествено, че има значение какво купуваш от магазина и от пазара. Иначе всеки може да си улеснява живота, както намери за добре, затова и я има детската кухня!

# 556
Аз я храня с почти и изцяло домашно произведена храна досега. Тя не яде купени пюрета,отказа ги още в началото.
Засега реших постепенно да давам от нещата,по малко и каквото преценя.
Благодаря ви момичета за споделеното.

# 557
Момичета, не изпадайте в такива спорове. Всеки иска да дава качествена храна на детето си. Ако едни вярват на кухнята, други вярват на сготвеното у дома.

Аз изразих лично мнение за кухните с брашно, захар и сол. Аз съм много алергична към диста неща и въвеждах храните много бавно. За справка - прясно мляко въведох в печиво ( питка) едва преди около месец. Бил е на годинка и девет месеца. Свинско и агнешко също не съм давала. Имам си съображения и си ги следвам.

Аз съм се улеснила максимално с готвенето. През лятото замразявам във формички сезонни плодове и зеленчуци. Веднъж на два дни правя две заготовки за манджа ( обикновено картоф/ батат, морков и лук и една с ориз/ паста/ друго вариво) и една за десерт. Към заготовките за манджа добавям различни зеленчуци и меса в днита, а към тези за десерта -съответно различен плод.  Отделно ако завъртя бисквитки, кексчета или нещо друго. Това обаче, с уточнението, че детето ми е кротко и и двамата се забавлявамр докато аз готвя. В другия случай той спи( обикновено до към 8.30-9 сутринта) , аз ставам преди него и готвя.

Варианта в момента да мине на обща храна ми е невъзможен- у нас основно на масата се слага печено месо и салата, та ще продължавам да си готвя.

# 558
Може ли да ми помогнете по един въпрос Simple Smile Вече съм в 9 месец и в един сайт съм си харесала едно боди, на което пише, че е 44 размер. Какво точно значи това на кой месец отговаря ? Ще стане ли за новородено ? И само първия месец ли ще може да се носи ? Извинявам се, ако въпросите са ми глупави, но наистина още съм неориентирана Close

# 559
Може ли да ми помогнете по един въпрос Simple Smile Вече съм в 9 месец и в един сайт съм си харесала едно боди, на което пише, че е 44 размер. Какво точно значи това на кой месец отговаря ? Ще стане ли за новородено ? И само първия месец ли ще може да се носи ? Извинявам се, ако въпросите са ми глупави, но наистина още съм неориентирана Close
Каква е номерацията, българска, американска, английска, друга някаква, линк? В сайта няма ли size guide, за да се ориентираш по-добре?
Обикновено за бебета са по ръст (в см) или по месеци: preemie/newborn/0+/0-3/3-6 и т.н. Срещала съм и номерация за чорапи/чорапогащи по размер на обувката/крачето... 18, 19, 20, 21 и т.н.
Ако номерацията е ръст в инчове, 44 инча са около 100 см, но то пък съвсем не е бебешко... не ми звучи като нищо, което познавам за бебешки размер.

# 560
  • София
Момичета, не изпадайте в такива спорове. Всеки иска да дава качествена храна на детето си. Ако едни вярват на кухнята, други вярват на сготвеното у дома.

Аз изразих лично мнение за кухните с брашно, захар и сол. Аз съм много алергична към диста неща и въвеждах храните много бавно. За справка - прясно мляко въведох в печиво ( питка) едва преди около месец. Бил е на годинка и девет месеца. Свинско и агнешко също не съм давала. Имам си съображения и си ги следвам.

Аз съм се улеснила максимално с готвенето. През лятото замразявам във формички сезонни плодове и зеленчуци. Веднъж на два дни правя две заготовки за манджа ( обикновено картоф/ батат, морков и лук и една с ориз/ паста/ друго вариво) и една за десерт. Към заготовките за манджа добавям различни зеленчуци и меса в днита, а към тези за десерта -съответно различен плод.  Отделно ако завъртя бисквитки, кексчета или нещо друго. Това обаче, с уточнението, че детето ми е кротко и и двамата се забавлявамр докато аз готвя. В другия случай той спи( обикновено до към 8.30-9 сутринта) , аз ставам преди него и готвя.

Варианта в момента да мине на обща храна ми е невъзможен- у нас основно на масата се слага печено месо и салата, та ще продължавам да си готвя.

А ако например му топна пръстчето в прясно мляко .....той естествени ще си го оближе , но кое е най лошото нещо ,което може да стане ?Израстнала съм с домашно прясно мляко и не ми се иска да предизвикам някоя алергия към него

# 561
Май размер 44 означава, че размера на бодита в сантиметри е 44. Не е ли прекалено малко ?

# 562
Малко е, това ако е един размер под 50, значи е за недоносени дечица. По-добре си вземи дрешки основно 56-ти размер, 50-ти стават малки още първия месец, а ако се свият от прането пък съвсем може и да не се носят.
За пръстчето и прясното мляко - не знам за колко голямо дете става въпрос, но има достатъчно изследвания как влияе ранното захранване с неподходящи храни. Алергии, стомашно-чревни разстройства и заболявания, които е възможно се отключат след доста години.
И аз съм захранена с кисело мляко и съм оцеляла, но за своето дете се възползвам от напредъка на медицината и се целя малко над ниво оцеляване.

# 563
Аз лично не бих записала детето на кухня, в която се готви с прясно мляко.Даже бих забавила въвеждането му и съответно даването му, тъй като е безкрайно вредно/ изключвам домашното прясно мляко/.Казват, че е по-добре детето да пие по дълго АМ, отколкото прясно мляко.Разбира се, всеки сам решава какво и кога да въвежда.
Аз самата съм записала детето на частна кухня, тъй като време за готвене не всеки ден има.Детето си иска вниманието и това е ... дори и за нас рядко готвя.

# 564
Зазз - 44- ти размер е за много недоносени бебета. Моето момченце носеше такъв първия си месец. После до към третия износваше 50-ти, въпреки, че беше близо 5,5 кг към третия месец.

Михаела - за топването на пръстчето в прясното мляко - не знам колко ти е голямо детенцето, но аз лично за себе си предпочетох да не рискувам. Прясно мляко пия само с кафето и евентуално в някакво печиво ако сложа.  Не твърдя, че толкова късно въвеждане като моето е гаранция, че няма да се отключи алергия или непоносимост. Аз бях на 30 години когато отключих непоносимост към глутена и добавих още един маркер към алергиите.
В източниците ми пише, че при деца под една годинка прясното мляко може да предизвика вътречревно кървене. СЗО препоръчват след годинката да се въведе като добавка към печиво и едва в по-късна възраст да се предложи чисто като напитка.

# 565
  • София
Зазз - 44- ти размер е за много недоносени бебета. Моето момченце носеше такъв първия си месец. После до към третия износваше 50-ти, въпреки, че беше близо 5,5 кг към третия месец.

Михаела - за топването на пръстчето в прясното мляко - не знам колко ти е голямо детенцето, но аз лично за себе си предпочетох да не рискувам. Прясно мляко пия само с кафето и евентуално в някакво печиво ако сложа.  Не твърдя, че толкова късно въвеждане като моето е гаранция, че няма да се отключи алергия или непоносимост. Аз бях на 30 години когато отключих непоносимост към глутена и добавих още един маркер към алергиите.
В източниците ми пише, че при деца под една годинка прясното мляко може да предизвика вътречревно кървене. СЗО препоръчват след годинката да се въведе като добавка към печиво и едва в по-късна възраст да се предложи чисто като напитка.
На 11 месеца е

# 566
Аз лично предпочитах да давам на децата си прясно мляко, пред АМ. Не знам кой казва, че второто е за предпочитане, аз никъде не съм го срещала като официална информация. Даже съм на обратното мнение. И не мисля, че прясното мляко е ужасно вредно, има си възраст след която е полезно за малки деца.

# 567
И аз не мисля,че е ужасно вредно. Чак пък толкоз. Много се внимава заради алергиите. Но корко точно деца са алергични? Не познавам нито едно сред моето обкръжение. Ще взема да попрочета повече,ще се посъветвам и с педиатърката да видим и тя какво ще каже.

# 568
  • София
После като почнат да ядат McDonald's и ще се чудим как да им пробутаме прясното мляко Joy

# 569
Аха. Има нещо такова.
Днес менюто е без мляко. Агнешка супа и     ориз с домати и кисел.

Общи условия

Активация на акаунт