Сватба 2018 - IV-та част

• 45 991
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София, България
А и забравих да кажа за момичетата, които сами си правят нещата - купих си също малка гилотина, която реже до 3 листа хартия и е 35 см - пак от Джъмбо за 5 лв

И аз съм си купила, за А4 листа, до 12 листа. Хубава е, върши работа, мисля просто да я продам после. Relaxed

Х.Христова, в крайна сметка ако толкова държите да имате хубава голяма сватба, направете всичко възможно максимално много пари да си съберете сами за сватбата. Не разчитайте изцяло на кредит. Пък каквото не ви достигне, вие си преценявате. Няма нищо срамно и кредит да изтеглите, ако смятате, че можете да го погасите после.
Ние също изстискваме всичко, което можем да дадем сами и после родителите ще помагат ако трябва. Няма как...

За бутилките мислим да нямаме повече от 15 бутилки за ракия, честно казано... по една или две бутилки за всяка маса и като свърши, сервитиорите ще налеят отново. Така поне го смятам. Виното е включено в цената безплатно, но може и да взема домашно бяло вино. Още го обмислям. Етикетите мисля че вървя от 80ст. до към 2 лв. Аз съм си харесала нещо такова в лилав нюанс:
Скрит текст:

# 616

Тук малко се шашнах, защото за сватбена ракия и вино  с етикети нищо не ми е минавало през ума Flushed Моля споделете какво точно имате предвид и за какво се използват? За някой от ритуалите или се има предвид алкохолът, който ще е за гостите в ресторанта?
За гостите в ресторанта имам предвид, предполагам, че всеки ще внася домашна ракия и/или вино и обикновено те се внасят с бутилки с етикети или с печат върху стъкло, но не е задължително. Просто приятен елемент от украсата, а и много гости, особено от най-близките, обичат да си взимат накрая по една бутилка за спомен. Нещо такова:

Скрит текст:

# 617

Тук малко се шашнах, защото за сватбена ракия и вино  с етикети нищо не ми е минавало през ума Flushed Моля споделете какво точно имате предвид и за какво се използват? За някой от ритуалите или се има предвид алкохолът, който ще е за гостите в ресторанта?
За гостите в ресторанта имам предвид, предполагам, че всеки ще внася домашна ракия и/или вино и обикновено те се внасят с бутилки с етикети или с печат върху стъкло, но не е задължително. Просто приятен елемент от украсата, а и много гости, особено от най-близките, обичат да си взимат накрая по една бутилка за спомен. Нещо такова:

Скрит текст:

Да, и ние смятаме да внесем домашна ракия и вино (освен разните видове уиски и водка), но никога не се бях сещала, че може да са със специален етикет Simple Smile А самите бутилки купувате ли ги също, за да са еднакви?

# 618
Хубаво е да са еднакви, но не е задължително. В интернет има много места, където се продават празни бутилки с всякакъв грамаж, може от едно място да поръчате бутилки, а от друго - етикет. Може да изберете направо да ви отпечатат надпис върху стъклото (което е по-трайният и по-скъп вариант). При повече сръчност и желание може и сами да си направите етикетите даже. Simple Smile

# 619
Хубаво е да са еднакви, но не е задължително. В интернет има много места, където се продават празни бутилки с всякакъв грамаж, може от едно място да поръчате бутилки, а от друго - етикет. Може да изберете направо да ви отпечатат надпис върху стъклото (което е по-трайният и по-скъп вариант). При повече сръчност и желание може и сами да си направите етикетите даже. Simple Smile

Благодаря, wastedsunset, ще трябва да се помисли и над това Simple Smile Знаех си аз, че все ще има нещо, за което да не се сетя изобщо Grinning Grinning

# 620
  • София, България
Готови са ни чашите, шампанското, свещите и бокалът. След малко отивам да си ги взема. Нямам търпение! Relaxed Relaxed
Ето ги:
Скрит текст:

# 621
Нещо ми липсва и не ми харесва 😑 цветето няма да е лавандула,просто само такова имаше и панделката ще по-голяма,хубава и не в синьо 😃 името го промених,струва ми се че така е прекалено шарено ..не можах да ги снимам втори път /кучето изяде менюто и номера на масата 😡😅/  картона е в различни нюанси,но това е защото купувах единични бройки,в комплект са си еднакви.Принтирах ги вкъщи и са лепени с кофти лепило

# 622
Страхотни са ви нещата момичета.Давайте все така.Аз съм в застой.

# 623
Нещо ми липсва и не ми харесва 😑 цветето няма да е лавандула,просто само такова имаше и панделката ще по-голяма,хубава и не в синьо 😃 името го промених,струва ми се че така е прекалено шарено ..не можах да ги снимам втори път /кучето изяде менюто и номера на масата 😡😅/  картона е в различни нюанси,но това е защото купувах единични бройки,в комплект са си еднакви.Принтирах ги вкъщи и са лепени с кофти лепило

Страхотно си се справила. Браво Gift Heart
Може ли да споделиш как си направила шаблона за менюто? Страхотен е. Аз точно нещо такова се опитвам да направя от известно време. Изтеглен template ли си използвала или сама си го направила.

# 624
Много са ви хубави нещата, браво! Simple Smile А тоя бокал от църквата ли ви казаха, че го искат? На нас ни дадоха от катедралата списък с нужните неща (свещи, кръщелни...), но бокал не фигурира сред тях.

# 625
  • София, България
Много са ви хубави нещата, браво! Simple Smile А тоя бокал от църквата ли ви казаха, че го искат? На нас ни дадоха от катедралата списък с нужните неща (свещи, кръщелни...), но бокал не фигурира сред тях.

Има вероятност самата църква да има бокал с който ви дава вино. Принципно се носи вино и бокал и ви дава да пиете от него Simple Smile Такъв е ритуалът... попитайте ги ако не сте сигурни  Simple Smile

Даже казват, че е хубаво да е прозрачен ,за да вижда попът колко сипва и да не разлее, но в това ателие нямаха прозрачен Neutral Face

Много е хубав комплектът на patence.

# 626
Да, ще питам най-добре. Честно казано, май и аз предпочитам да си имаме собствен бокал (от тоя в църквата колко ли хора са пили.. Grinning ). Впрочем, вчера си говорих с кума и му казвам, че се притеснявам да не се натряскам още от ритуалите - първо шампанско в ритуалната, после вино в църквата, а аз ХИЧ не мога да пия. Grinning

# 627
Момичета, вие как сте се разбрали с кумите си? Моята ме пита какво да поемат те - булчинския букет със сигурност и ме питат какво друго, но аз не се сещам. При вас как е?

# 628
Момичета, вие как сте се разбрали с кумите си? Моята ме пита какво да поемат те - булчинския букет със сигурност и ме питат какво друго, но аз не се сещам. При вас как е?

Моята кума искаве тя да ми купи букета, но аз искам един и същ флорист да направи всичко, да е с еднакви цветя навсякъде. За друго не сме говорили, но аз не искам да ги вкарвам в разходи. Достатъчно ми е, че са се съгласили да ни кумуват.

# 629
При на кумата каза,че ще поемат което се поема от тях по традиция.Малко воала 170 лева не искам да ми поема ама щом са казали.

Общи условия

Активация на акаунт