Сватба 2018 - IV-та част

• 45 986
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, вие как сте се разбрали с кумите си? Моята ме пита какво да поемат те - булчинския букет със сигурност и ме питат какво друго, но аз не се сещам. При вас как е?
Мен и кумовете, и шаферките, ме питат какво трябва те да правят и искат да ги ангажирам с нещо, но, честно казано, определено нямам идея кое е тяхно... хм, "задължение" или кое се очаква да се ангажират те с него. Някаки идеи, някой? Всъщност, май знам, че ако имам моминско парти, не го организирам аз, а май шаферките, ако решат, от тях да очаквам...

# 631
Основно кумата организира моминското, шаферките помагат. Също те плащат, булката не.

# 632
Основно кумата организира моминското, шаферките помагат. Също те плащат, булката не.
Ауч, значи може би трябва да ги запозная... Simple Smile

# 633
  • София
Кумата дойде за нашата сватба в последния момент от чужбина, направихме скромно моминско парти с приятелки, което държах аз да платя, те ми бяха накупили подаръци. Не му допада идеята да се натоварва финансово кумата. Grinning

# 634
Моята кума ме попита и аз ѝ казах, че искам от нея да са ми чашите. Не искам да я натоварвам финансово и с букета, а за моминското ще взема аз някои неща, тя - други. Искам поне да са ни поделени разходите, за да не пада на нея всичко. Шаферки нямам. Мисля да си спретнем нещо забавно 5-6 момичета, да се повеселим и това е. Simple Smile

# 635
На мен шаферките ще ми организират моминското парти, защото кумата е жена на най-добрия приятел на ММ и съответно не ме познава чак толкова добре. За сметка на това шаферките са най-добрите ми приятелки и разчитам на тях Simple Smile Но кумовете все искат да се включат с нещо и като ме питат аз забивам, защото не знам какво да им кажа.

# 636
Да, то всичко е въпрос на договорка. По традиция, някъде съм чела, че кумовете купуват свещите, букета и воала.
Аз на моята булка ще й организирам моминското, защото освен кума съм и най-добра приятелка. Имам идеи и план за изпълнение, шаферките ако трябва ще помагат.
При нас ще плащаме ние, основно ще гледам аз да покрия, но и момичетата ще трябва да се включат, защото е непосилно.
Ако уговорката ви е да си поделите разходите, също не е проблем. Както ви е най-удобно.

# 637
И моята кума все пита какво да поеме и аз и казвам нищо.  Не искам да я товаря с нищо освен с хубаво настроение и голяма забава на сватбата  Hug .. А относно етикетите и аз искам да си сложа понеже ще внасяме алкохола и ще бъде готино.  Само , че все още не съм попаднала на такива, които да ми харесат

# 638
Готови са ни чашите, шампанското, свещите и бокалът. След малко отивам да си ги взема. Нямам търпение! Relaxed Relaxed
Ето ги:
Скрит текст:

Много са нежни и стилни!

# 639
Аз да попитам, струва ли ви се странно риба за основно ястие, като част от 5 степенно меню? Сватбата е до морето, но не е с морска тема.

# 640
  • София
На мен не ми странно, аз обичам риба, но принципно рибата, както и агнешкото например има доста хора, които не ги харесват. Сега като се замисля никога не съм яла риба на сватба.  Laughing

# 641
Аз лично не понасям риба (нищо, че съм морско чедо Grinning ) и също не съм яла на сватба - там се залага най-вече на пилешко и свинско. Simple Smile На нашата сватба пък ще имаме точно една вегетарианка и трябва да говоря в ресторанта да ѝ измислим някаква порция специално.

Ох, иначе да се похваля, че нашите покани са готови и нямам търпение да ги взема и да почна да ги раздавам!

# 642
На мен шаферките ще ми организират моминското парти, защото кумата е жена на най-добрия приятел на ММ и съответно не ме познава чак толкова добре. За сметка на това шаферките са най-добрите ми приятелки и разчитам на тях Simple Smile Но кумовете все искат да се включат с нещо и като ме питат аз забивам, защото не знам какво да им кажа.
Ето малко инфо по въпроса с ролята и ангажиментите на кумовете.
https://bulki.blogspot.bg/2009/04/i.html

# 643
  • София, България
 Естествено,че никой не иска да натоварва кумовете финансово, аз също не исках, но ми извади душата, че тя трябвало да плати чашите, свещите и бокала(които взех днес), букетът на булката, питките за църквата и за ресторанта и да ни направят подарък. Вчера даже леко се скарахме, защото ѝ казах, че не желаем подарък предвид колко неща иска да поеме като кума. А в същото време когато я попитах какво да ѝ подарим ние ме сряза, че нищо не трябвало да ѝ купуваме, достатъчно щяло да е нещо малко като торта примерно за "благодаря"... Sweat Smile
 В крайна сметка измислих супер подарък за нея, но за сега е само на етап обмисляне. Почти съм сигурна, че ще е това, но няма да го купуваме без на нея да ѝ хареса. Много я обичам, но толкова много неща да купува не ми е готино, определено.  Sweat

# 644
Аз да попитам, струва ли ви се странно риба за основно ястие, като част от 5 степенно меню? Сватбата е до морето, но не е с морска тема.
Има риск повечето хора да не хапнат нищо от основното. Общо взето за мероприятия с много и различни хора е добре да се подбира по-универсално меню. Писала съм и в предходни теми, но отново да споделя личен опит от юни месец 2017 г. Бях на сватба в доста изискан ресторант с мнооого деликатесно 5 степнно меню. Не само аз, но и хората на нашата и съседните маси само ровеха в чиниите и нищо не се консумираше. По спомен: салта от всякакви треви с парченца от синьо сирене и сос балсамико; картофени ньоки с пилешки бульон; телешки месо(доста алангле, жилаво и т.н.) с пюре от целина; следястие - зеленчукови рулца с праз лук и моркови(подобни на китайските пролетни рулца, но в мини вариант) и св. торта. Лично аз хапнах малко от салата и парчето торта. Хората и салата си побутната настрани. Явно скъп куверт, но уви недооценен от повечето гости. А от друга страна рибата е алерген и по принцип ресторантите избягват да я предлагат за такива менюта, особено пък ако е в летен период.

Общи условия

Активация на акаунт