Гневът на отхвърлената снаха

• 41 443
  • 368
  •   1
Отговори
# 120
Добре де, смятат ни за боклуци, пък се женят за християнки. Просто ми е странно.
Идея си нямам там как се женят. Тук, българките, лапваме парите, и носим одеждата. Нали се сещаш че ако няма кинти, няма и брак.

# 121
Всъщност, доколкото знам специално в Сирия има доста християни. Баща ми познаваше двама сирийци, които бяха християни. Не знам дали православни или католици

# 122
  • София
Аз пък знам, че там си живеят в мир християни и мюсюлмани и цялото това напрежение е изкуствено създадено. То е ясно, де.

# 123
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не мога да разбера поведението ти и тази жажда непременно да те приемат и обикнат. Ами има всякакви хора на тази планета и поне 50% от тях са гадни, прости, злобни и свръхегоистични. Е, на теб са се паднали такива роднини, приеми го. Опитите /кога с подмазване, кога с агресия/ да им се харесаш са унизителни и напълно безполезни. Защото не можеш да накараш да те хареса някой, който предварително вече е решил, че НЯМА да те хареса. Ако мога да използвам един по- простоват разговорен език: Мачът вече е свирен. Ама вижте аз колко са мила, колко съм възпитана, колко съм разбрана, вие не ме познавате, иначе ще се уверите колко грешите и бла-бла не работи в 90% от случаите, а ако проработи е в обратна посока, т.е. настройва хората още повече към досадника. То и аз да съм, и аз ще си кажа "Е, тази толкова ли е тъпа, та 15 години не разбра, че не я искаме!" /не го приемай лично, демонстрирам как би разсъждавала отсрещната страна/. То те са ти го показвали, показвали, ти пак продължаваш...ЗАЩО? Ако мога да предположа: защото нямаш достатъчно самочувствие и се отъждествяваш с тяхното отношение, т.е. все едно, ако приемеш и се примириш с него, значи наистина си втора ръка и не си достойна за съпруга си. А това няма как да е вярно, защото те изобщо не те познават и отношението не е към теб и твоите личностни качества, а към мъжа ти и неговия избор. Но, понеже не искат да го загубят, прехвърлят пасивната си агресия към теб. ЗАПОМНИ ТОВА: ОТНОШЕНИЕТО ВСЪЩНОСТ НЕ Е КЪМ ТЕБ, КОЯТО НЕ ПОЗНАВАТ, А КЪМ МЪЖА ТИ! И се опитват да го изманипулират така, че накрая някой от вас двамата да вдигне ръце и да се откаже от връзката, а те да стоят отстрани като кукловоди и да потриват ръце. И, понеже арабите са доста умни и хитри, предполагам, че мъжът ти отдавна го е осъзнал, но не го е споделил с теб, защото чуваства вина, а и не иска да ти дава коз при споровете. Сега явно има някаква промяна в ситуацията около тях и са сменили тактиката, но каквото и да демонстрират в бъдеще, истината е, че тези хора никога няма да те приемат и обикнат като част от семейството си. Мила, колкото по- бързо осъзнаеш ситуацията, приемеш факта,че нямаш вина и отношението им не зависи от теб, и заживееш с него, толкова по- бързо ще намериш покой и ще се освободиш от напъните да спечелиш обречената кауза. 

Какво ще решиш по повод поведението си е само и единствено твой избор, но аз, поставена в същата ситуация, бих дейставала така: бих ги игнорирала от ума и живота си и не бих ги обсъждала с мъжа ми по никакъв начин. Бих му казвала и показвала при всеки удобен повод /естествено, възможно по- тактично/, че семейството му сме ние , а не родителите му. При споменаването им от негова страна, винаги бих говорила за нас, т.е. аз + той + децата като едната страна, а те за другата и бих вмъквала изрази като "манипулатори", "егоистични подбуди", "15 години отхвърляне на СЕМЕЙСТВОТО НИ" /не на теб!!!/, "дългогодишни безрезултатни опити от моя страна", "уморена съм", "ок, щом така желаят", "да, изпуснах си нервите, но след толкова години лошо отношение не можеш да ме виниш", "ние сме сплотени и се обияаме, а това е най- важно" и пр. Разбери, че в очите на мъжа ти те трябва да са лошите, а не ти. В момента правиш всичко по силите си, да го убедиш в обратното. Ако постави ребром въпроса да бъдат посетени, не бих го оставила той да взема решение, а категорично бих казала, че много съжалявам, но в сегашния момент това Е невъзможно. Първо, политическата обстановка е несигурна. Второ, училището е изключително важно за бъдещата реализация на децата и баба им и дядо им не трябва да го прекъсват поради собствения си егоизъм. Трето, не съм сигурна в отношението им към нас и нямам намерение да задълбавам проблемите повече, особено пред децата, които вече ги осъзнават /не знам колко големи са децата, но за всяка цифра над 5 години става Wink/. Четвърто, децата могат да се объркат и даже уплашат от културните различия, дори да изживеят културен шок, затова нека да пораснат. Пето, притеснявам се и за него, страната все още не е спокойна.

Най- важното при комуникацията с мъжа ти е да си уверена, спокойна, без истерии и обвинения /поне ги сведи до минимум/. И спри да се молиш за обич от хора, които не са способни да ти я дадат. Защитавай не себе си, а единството на ссемейството си.

# 124
В Сирия има много християни, имат си цели общности. Жените са наравно с мъжете, а страната е доста цветна откъм стереотипи. В големите градове могат да се видят и забулени, но много повече са мадамите, които все едно току-що са излезли от някое модно списание - то са едни лъскави коли, прически, професионален грим, облекло по европейски стил..

# 125
Християните от Арабските държави по нищо не се различават от мюсюлманите.
 Е, само че не се забулват. Манталитетът си им е арабски: лицемерие, хитрост, лъжи и всичко останало. 

# 126
Боже, боже...чета първия пост и си мисля, от какъв ли европейски аристократичен род са тези сестри и майка, та гледат с такова презрение, високомерие и неприемане на снахата. Пък те били сирийци...да се смееш ли, да плачеш ли?
Авторке, ти сериозно ли си съсипваш нервите, в истерии и гняв и отчаяние, заради въпросната арабска паплач?

# 127
  • София
Ха, българка ще се бори за одобрението на някакви арабески.
Имаш ли живи родители? И роднини като цяло.

# 128
Но, понеже не искат да го загубят, прехвърлят пасивната си агресия към теб. ЗАПОМНИ ТОВА: ОТНОШЕНИЕТО ВСЪЩНОСТ НЕ Е КЪМ ТЕБ, КОЯТО НЕ ПОЗНАВАТ, А КЪМ МЪЖА ТИ! И се опитват да го изманипулират така, че накрая някой от вас двамата да вдигне ръце и да се откаже от връзката.

Разбери, че в очите на мъжа ти те трябва да са лошите, а не ти.

Защитавай не себе си, а единството на ссемейството си.

Благодаря за поста,беше ми от полза. На първо време трябва да се укротя и да не реагирам бурно.  Да, аз излизам лошата, въпреки че мъжът ми е наясно, че реакцията ми е резултат от тяхното отношение.  Той иска да не реагирам на изцепките им, за да има мир.
Да прося обичта им вече и дума не може да стане. Опитвах се да спечеля симпатиите им,докато се надявах колко ще е хубаво са се обичаме с добронамрените, искрени,любящи,всеотдайни роднини. Просто мъжът ми ги представи като такива... И той все още вярва,че са. Изцепките им той ги извинява под претекст, че там това е нормално.

Както и да е, осъзнах, че наистина нямам нужда от тях. Все пак 15 години съм оцеляла без височайшето им покровителство.

# 129
Това заприлича на индийски сериал – кръв, сълзи и танци.
Авторката на темата е очевидно е една мнооого объркана жена с мъж мюсюлманин и деца, която на всичкото отгоре живее в чужбина.
Да намери мир със себе си да не се занимава с роднини – и сирийци, и българи.

# 130
  • София

Както и да е, осъзнах, че наистина нямам нужда от тях. Все пак 15 години съм оцеляла без височайшето им покровителство.

На думи си го осъзнала, но на практика, не, затова- всяка вечер, преди да заспиш си казвай тези две изречения като нова мантра.
Съвсем сериозно- ще видиш как след кратко време ще се чувстваш по друг начин! Peace

# 131
Изчетох първата и последната страница. Първата ми реакция беше, ето затова мама ме е учила по никакъв начин да не се занимавам с мюсюлмански мъже в личен план. Както и да е, поне твоят не е проблемен, а семейството му. Явно не си отгледана от майка като моята, която презира подчинените арабски жени, които стоят само до печката и са притежание на мъжете си. А и до колкото знам  от приятели араби-жените ги пробват и бащите, и братята. "Да видят как е в леглото". Ужас...

Ясно е, че не те харесват, защото сигурно не си била девствена, когато си се омъжила, а общо взето светът им се върти около това. Ясно е, че искат да си забулена мюсюлманка. Има и по-отворени араби, да, но попаднеш ли на традиционалисти, знай, че искат едно-да си притежание без личност.

Радвай се, че си родена в Европа. Аз съжалявам жените, родени от другата страна. Съжалявам ги, че не са образовани, че в училище не ги учат на еволюционната теория, а само на ислмски версии. Съжалявам ги, че повечето няма да следват в университет, че няма да си изберат собствен мъж, а ще бъдат сватосани за братовчед си, съжалявам ги, че няма да се обличат модно, съжалявам ги, че няма да имат шанса, който НИЕ ТУК имаме.

Не ги мразя, но и не мога да си затворя очите за условията, в които живеят. На всичкото отгоре това не е Саудитска Арабия, където повечето хора имат висок стандарт на живот, а СИРИЯ. Там хората си мизерстват яко. Доста са необразовани. Жените? ДО 6-ти клас.

Какво им се връзваш? Ти си толкова повече от тях.... Горките хора... Освен това ние доста трябва да се молим за тях, терористите в Сирия не ги пожелавам на никого.

Оо и последно: аз ако бях на твое моясто даже щях да се радвам, че не ме искат, защото отидеш ли веднъж в Сирия, не можеш да се върнеш без позволението на мъжа си, не можеш да напуснеш страната и децата ти също. Ти представяш ли си? Както мъжът ти е ангел, така можеше и да е някой скрит дявол и да иска да те закара в Сирия, слагай булото и край, замина си. Настръхвам като си го помисля. Можеше и да бяха нахални, да те карат да приемаш исляма, да се занимават с тебе постоянно, да те критикуват, да въртят интриги. А те си седят и просто те мразят. Какво по-хубаво от това? Че ти нямаш ли си живот? Дори и да нямаш собствена майка и баща, животът не е само майки и бащи, сега ТИ си майка, ти си сътворител на всичко в живота си, ТИ можеш да си намериш приятели, ТИ можеш да си една модерна, свободна, дишаща, креативна, влюбена, обичана ЖЕНА.

С цел по-бързото четене на дългия пост, сложих някои акценти. Самата аз мразя да чета дълги постове.

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 07:52 от misiq_tynyk_badjak

# 132
Не мога да разбера едно противоречие. Значи мюсюлманите презират жените, за тях те са едва ли не животни и стават само за чистене, готвене и разплод. Ми тогава защо е това уважение към майките и сестрите?  newsm78 Много им са сбъркани мозъците.

# 133
Еми след като цял живот майките са бдяли над децата си и са готвели, явно се развива една силна връзка, което си е разбираемо. Майките са обсебени от децата си, защото само това правят по цял ден. Това е професията им. И децата ги уважават. Ноу айдия. :д

# 134
  • София
На мен пък, от моя гледна точка, тази ситуация ми се вижда идеална. Роднините не са тук, по - хубаво от това на къде.  Grinning Мъжа ти си е направил своя избор щом е в Бг и щом е с теб. Гледай си децата и живота, и не оставяй някакви дистанционни роднини да ти вгорчават битието. Ако има едно нещо 100% тово сигурно, това е че няма шанс нещата да се променят, значи не се занимаваш повече.  Не зависиш от тях, гледай така да върви и да не си скапваш семейството и хармонията, в която живеят децата ти. Не си струва просто заради една някаква си , жена,  на име Ферхонде ( примерно някакво такова име е на бабата). Не й се давай на тази !
 Сестрите не ги гледай и не ги моли за нищо, те зависят от "Старата". Тя така е казала и толкова. Няма да й нарушат кефа, щото те са там при нея, пък ти си никоя за тях.
Игнорирай проблема, не говори за тях. Ако има нещо, любезно кимаш и поздравяваш, не коментираш и гледаш през тях сякаш са прозрачни.
Ела ме виж мен дето всички тези квачки са тук. Мечтая си да са в Сирия и да няма личен контакт Grinning
Аз така се справям, приемам че са луди ( а те са луди наистина!! ) , не очаквам нормално отношение ( понеже са луди, няма как), болни са просто. Каквито и тъпотии да чуя, приемам ги като от болен човек ( щото то нали е болна тая жена ) , усмихвам се, любезно, контакти минимални, приказки минимални и си правя своето. Не завися от тях, не очаквам нищо от тях. Който си има майка, с която не може да се оправи да се спасява ( мъжа ми). Аз с моята съм 100% в добри отношения, както и със всичките си роднини. Grinning Та свекървата не е мой проблем. Това поне е моя начин да съм над нещата. Иначе трябва да се побъркам като теб. Grinning Кога ? Никога няма да стане !

Общи условия

Активация на акаунт