Гневът на отхвърлената снаха

• 41 450
  • 368
  •   1
Отговори
# 195
Анастасия, мислиш в правилната посока – да, децата, нито ти, имате работа там. Който му е зор, да дойде да ви види.

Баджак, нищо няма да зарежат, а най-малко исляма, а подобни романтични представи колко симпатични са маслиновите очи на арабите са измамни.

# 196
Значи юридически няма кой да държи насила децата там. За всеки случай, там в момента за хора не е, какво остава за деца даже.

# 197
Ако нямаше война ще се навиеш да идеш в Сирия. За какво? При кого? Поради каква причина ти хрумват тези неща? Да не го обмисляш? С децата? Flushed Изумена съм просто.
Ако нямаше война, щях да се навия за едно посещение.,въпреки че не ги понасям. Бих се надявала,че ефектът от гостито ще трае 4-5 годни, през които мъжът ми няма да ми мрънка,хайде, хайде, хайде. А след още 7-8 г примерно,децата ще са достатъчно големи, за да отидат и без мен, ако искат. Това при положение, че няма война.

Преди време в  прав текст казах на техните  да спрат да го навиват за гости. Не само, че не спряха, но вече му казват, жена ти те командва....
Това е, с тях не може да се разговаря честно и открито. 
Което със сигурност знам,че майка ми и да изгаря от мъка по мен,не би ме привикала в Бг,ако имаше война,не би искала да преминавам граници нелегално и т.н.  Но тия там са друга бира.

Това също не е трябвало да го казваш. И съм сигурна, че тези ти думи още повече са ги настроили срещу теб.
Ти от тактика не разбираш ли?

И що за безумие да им купуваш подаръци?
Той да им купува. Ти не си им длъжна. Особено пък след изпълнението с роклята и гащите.
Честно казано държанието ти изглежда доста инфантилно за годините ти.
А на живо не ми се мисли.
Осъзнай се малко.

# 198
anastasia2707, защо ти е толкова важно да се харесаш? Hushed Не би ли трябвало приоритет да са съпруга ти и децата? Аз също съм омъжена за мюсюлманин. Не контактувам с неговата част от родата, като избора е осъзнат и изцяло мой. Никой не го иска от мен и съм си щастлива така. Направих няколко опита, видях, че нямаме допирни точки, нито сме дори близко на интелектуално ниво и прекратих взаимоотношенията. Защо изобщо допускаш хора извън семейството ти, да ти вгорчават живота?

# 199
Той не работи ли? Как го търпят на работното място да изчезва месеци?
[/quotе]
Разпит ли е?  
Защо да е разпит? Нормален въпрос. Всъщност, как реагираха работодателите му на изчезването му за няколко месеца? И още нещо. Ти спомена по-назад, че децата ви не разбират арабски. Баща им на какъв език комуникира с тях?

# 200
Защо на 100% се изключва възможността да ви задържат насила там? Врачка ли го гарантира, или?

# 201
Той не работи ли? Как го търпят на работното място да изчезва месеци?
[/quotе]
Разпит ли е?  
Защо да е разпит? Нормален въпрос. Всъщност, как реагираха работодателите му на изчезването му за няколко месеца? И още нещо. Ти спомена по-назад, че децата ви не разбират арабски. Баща им на какъв език комуникира с тях?
Аха, ще задоволя любопитството. В къщи говорим само и единствено на български помежду си.
По онова време работеше във фирмата на кумовете ни, така че нямаше последствия като загуба на работно място.  Последиците бяха от съвсем друго естество.

ПОСЛЕДНИ МНЕНИЯ
_Bianka__
Днес в 19:32
Защо на 100% се изключва възможността да ви задържат насила там? Врачка ли го гарантира, или?
Бианка, не се занимавам с гадаене и врачки Stuck Out Tongue Winking Eye

# 202
Тогава как знаеш, че в никакъв случай няма да ви хлопнат кепенците там? Много жени са вярвали в същото и са били излъгани. Готова ли си да поемеш такъв риск със сравнително малки деца?

# 203
  • Варна
Е, засега положението в Сирия й дава чудесна възможност да отказва визита там. Дано удържи фронта и дано успее да задържи и мъжа си на своя страна.

# 204
  • София

Бианка, за повечето хора, както и за теб, арабските държави са еднакви, но не е така.
Сирия е светска държава, при това не от вчера.
Никой няма да ги задържи насила, ако иде реч за роднини и държавни органи.
Но, ако попаднат на грешното място в момент на война, всичко може да се случи.

# 205
  • Варна
Сирия може и да е била светска държава. За съжаление сега е преди всичко една съсипана държава, в която не знам дали има сирийци останали. Фигуративно казано. Те там кои ли не се намесваха да пращат войски... Не знам кой с всичкия си би се залетял натам.

# 206
Сирия може и да е била светска държава. За съжаление сега е преди всичко една съсипана държава, в която не знам дали има сирийци останали. Фигуративно казано. Те там кои ли не се намесваха да пращат войски... Не знам кой с всичкия си би се залетял натам.
За жалост няма изгледи скоро да възкръсне.
Всъщност доста сирийци отиват там по някакви си лични дела, но не влачат жените и децата си.
Точно пък аз ли да завлека децата си зорлем... Нека да съм лошата, но доброволно децата си в огъня няма да хвърля.
Ама огън нямало, ама всичко било прекрасно....  Когато, както им изнася.

# 207
Е, ти като ги осъзнаваш тези неща защо се поддаваш? Те могат да си говорят каквото си искат. А мъжът ти и той една мека мария.
Ми стъпи му малко на врата. Какво се навеждате и двамата като вейки на лек полъх. Те онези е ясно, че са некъв турски сериал, ама поне ти не падай на тяхното ниво. вдигни малко летвата.

# 208
Без да съм изчела всички мнения на авторката в темата, и само от първия ѝ въпрос - според мен отношението не се дължи на различните култури, а на възпитанието в семейството на мъжа. Може да се случи, и се случва често и в несмесни бракове. Просто семейството му е възпитано като “клан”, в който никой извън него не се допуска. Особено ако мъжът е по-малкия брат, по-големите сестри често го третират като тяхна кукла и просто не обичат да си “делят играчката” с жена му. Ревнуват, искат си го пак като играчка.
Всъщност мисля, че авторката не страда толкова от отношението на семейството на мъжа ѝ спрямо нея, а от отношението ( или по-скоро липсата на отношение) на мъжа ѝ спрямо отношението на неговото семейство спрямо нея. Нека ме поправи ако греша.

# 209
Аха, ще задоволя любопитството. В къщи говорим само и единствено на български помежду си.
По онова време работеше във фирмата на кумовете ни, така че нямаше последствия като загуба на работно място.  Последиците бяха от съвсем друго естество.
Защо реши, че е любопитство? Отговорите ти помагат да се изгради контекста на картината. Странна картина, междувпрочем. Мъжът ти има огромна привързаност към близките си, но не му пука, че децата му няма да разбират родния му език и затова, докато живее в чужбина, говори само на български у дома. За сметка на това, ти говориш арабски. Или поне крещиш на свекъра си на арабски. Интересно, значи е научил жена си на малко арабски, но децата си не. Странен тип. И кумовете ви са странни бизнесмени- пускат работещ за тях човек да си вее гъза извън страната с месеци и нямат проблем с това. Много небизнесменско мислене. А ти се тръшкаш за гащи. Големи пеперудени трепети те тресат. Екзотични и нелогични.

Общи условия

Активация на акаунт