Гневът на отхвърлената снаха

• 41 454
  • 368
  •   1
Отговори
# 180
Както казах, той уж казва дръж се както те с държат, ако кажат Здрастиии, отговори. Но после започва да мрънка, как човек трябва да е добър дори с хората, които не са били добри него, прошката била нещо много красиво,дори те да не смятат, че са сгрешили с мен.  Не трябвало да се отказвам от тях,каквото и да става,трябвало да опитвам, докато се получи.
Да, ама аз вече не искам да се получава каквото и да е. Не се нуждая от лижемерно отношение,  а те друго не могат да предложат. 
Да,има го и тоя момент, че мъжът ми ме изнервя с застъпничеството си за тях.
Има и друго нещо,  той непрекъснато иска да им пращаме подаръци. Ми,писна ми,лично аз съм похарчила достатъчно лични средства за тях. А вече съвсем не ми е радостно да отделям от семейния бюджет за тях ( и двамата работим, бюджета е общ). Става въпрос за скъпи подаръци, не за носни кърпички.
Достъпно заможни са,ако искат нещо от Европата, могат да си го заплатят....  Не че той би приел де... Да, непрекъснатото муфтене на подаръци също ме дразни.
По-добре тропни с крак и веднъж завинаги му дай да се разбере, че няма начин да се получи. Ако не му изнася да се върне при скъпата си рода. Няма да се изненадам, ако на него му се прокрадва мисълта, че ако сте в добри отношения, по-лесно ще склониш да отидете.

# 181
  • В полите на Пирин планина
Анастасия, първо трябва да се успокоиш. Поговори с мъжа си, но тихо и кротко, без викове, обиди и натякване. Обясни му какви чувства изпитваш, без квалификации за роднините - дори да са верни, той няма да ги възприеме благосклонно. Мисля си, че ако държи на теб, ще се съобрази с желанието ти да се дистанцираш.

# 182

[/quote]

Той не работи ли? Как го търпят на работното място да изчезва месеци?
[/quotе]
Разпит ли е?  Вече казах, че работи.  Тогава беше друго, още повече го привикаха само за две седмици, никой не знаеше, че ще е невъзможно да излезне обратно. Това са излишни подробности, но се оказа като в капан. Не можеше да напусне страната легално, а по това време все още ги нямаше хилядите бежанци, коиро минават нелегално. Но това е съвсем друга тема.
Ако нямаше война, може би бих се навила. Затова те твърдят, че вече реална война нямало.... Всичко е цветя и рози,пък ако ни се случи нещо,значи така било писано....Мда,лесно им е.

# 183
  • тук и там
Проблемите са явно между авторката и мъжът и.От една страна той държи да са в добри отношения родата и снахата,родата обаче не иска и да чуе за снахата .Когато  и авторката реши да ги прати на майната им,мъжът се намесва и упреква нея че не иска да поддържа добри отношения със родата му,на която той толкова много държи.И на всичкото отгоре,  авторката трябва да участва със средства във закупуването на маркови парцалки за семейството му ,което я няма за нищо..

# 184
Анастасия, в никакъв случай, дори и при нормални обстоятелства не се навивай да ходите там. Ситуацията там няма да се нормализира десетилетия. Нищо не е цветя и рози, границите са несигурни, пътищата още повече.

# 185
  • София
Ако нямаше война ще се навиеш да идеш в Сирия. За какво? При кого? Поради каква причина ти хрумват тези неща? Да не го обмисляш? С децата? Flushed Изумена съм просто.

# 186
  • Варна
Изумена съм, че мъжът изобщо обсъжда ходене с деца там при това положение в страната...

# 187
Ако нямаше война ще се навиеш да идеш в Сирия. За какво? При кого? Поради каква причина ти хрумват тези неща? Да не го обмисляш? С децата? Flushed Изумена съм просто.
Ако нямаше война, щях да се навия за едно посещение.,въпреки че не ги понасям. Бих се надявала,че ефектът от гостито ще трае 4-5 годни, през които мъжът ми няма да ми мрънка,хайде, хайде, хайде. А след още 7-8 г примерно,децата ще са достатъчно големи, за да отидат и без мен, ако искат. Това при положение, че няма война.

Преди време в  прав текст казах на техните  да спрат да го навиват за гости. Не само, че не спряха, но вече му казват, жена ти те командва....
Това е, с тях не може да се разговаря честно и открито. 
Което със сигурност знам,че майка ми и да изгаря от мъка по мен,не би ме привикала в Бг,ако имаше война,не би искала да преминавам граници нелегално и т.н.  Но тия там са друга бира.

# 188
Ако нямаше война, щях да се навия за едно посещение.,въпреки че не ги понасям. Бих се надявала,че ефектът от гостито ще трае 4-5 годни, през които мъжът ми няма да ми мрънка,хайде, хайде, хайде. А след още 7-8 г примерно,децата ще са достатъчно големи, за да отидат и без мен, ако искат. Това при положение, че няма война.

Преди време в  прав текст казах на техните  да спрат да го навиват за гости. Не само, че не спряха, но вече му казват, жена ти те командва....
Което със сигурност знам,че майка ми и да изгаря от мъка по мен,не би ме привикала в Бг,ако имаше война,не би искала да преминавам граници нелегално и т.н.  Но тия там са друга бира.

Ти даваш ли си сметка, че този мъж може коренно да се промени след срещата наживо с маминка и сестричка и да не пусне децата обратно да излязат от Сирия?

# 189
И мен ме учудва, че Анастасия реагира много по-емоционално на унизителните интернет комуникации, отколкото на варианта за едно гости в подобна държава, сред такива хора. Подценява опасността в реалността, а надценява ефекта на виртуалните контакти. Това е притеснително. Не склонявай в никой случай за посещение на теб и децата там.

# 190
Изумена съм, че мъжът изобщо обсъжда ходене с деца там при това положение в страната...
Аз също. Той вече не знае на кой свят се намира. Те само реват, че ще умрат без да видят него и децата му.
Изкарват мен виновна, че го държа насила,  така било с жена- чужденка. Иначе те не изпитват и капка вина,че докато нямаше война, не пожелаха да видят внучето.

Не,със сигурност изключвам мъжът ми да отведе ддцата насила и да ги задържи там. За 15 години го познавам достатъчно добре.
Дори онези не биха задържали децата насила.  Може да са големи дразнители, но не и чудовища.
Преди време арабската снаха изостави неврстното си дете и избяга при майка си. Каза,че иска развод и дете не й трябва. 2-3 месеца свекърите ходеха да я молят да се върне при тях или поне да вземе детето си.  В крайна сметка тя се върна при детето.
Тях ги е  срам от такива представления. След като така или иначе не я харесват, биха се радвали, че е изоставила детето на тях. Но държат детето да има майка.

На 100% изключвам вероятност да искат да ни държат на сила.

# 191
Бракът ви регистриран ли е в Сирия? Ако не е, нямаш притеснения, че може да не ти дадат да се върнеш с децата.

# 192

Без да ми се обиждаш, ама не си наред с главата, честно. Отиди при психолог, че може много бели да натвориш. Те виртуално не могат да я понасят, тя децата щяла да пусне, ако нямало война. Сума ти хора те посъветваха при никакви обстоятелства да не ги допускаш там, ти сама на тепсия си готова да им ги поднесеш.

ooooh!

# 193
Бракът ви регистриран ли е в Сирия? Ако не е, нямаш притеснения, че може да не ти дадат да се върнеш с децата.
Не е регистриран там, децата също нямат сирийски паспорти. Така или иначе визи и паспорти не трябват - защото в техния район няма граничен пункт Simple Smile))  малко екшън Simple Smile
Не ме интересува кой се тръшка и кой умира, няма да подлагам децата си на риск.  Дори да няма интензивни военни действия в момента, обстановката е динамична.
Ама имало било много чужденки с деца ,които дори във войната не избягали. Ми, хубаво, кво да направя. Ако децата им са родени и израстнали там, там е домът им, защо да бягат?!  Но за мен е абсурдно  зорлем  да вкарвам моите деца,в държава където има война и нормалните хора дават мило и драго да се доберат до Европа...

# 194
Баджак, ще се изненадаш колко "европейци" са в пъти по-нелиберални от арабите...

Възможно е, Вейдър. Като по-опитна от мен със сигурност може и да имаш право, признавам. Обаче може и да си попаднала просто на добри хора. За последното изречение честно казано едва ли мога да се съглася. Руснаците също си падат агресивни, но поне жените ходят по улицата като мръсници и това на никого не му пречи :Д хаха в рамките на шегата, разбира се.

Не се сещам кои европейци визираш.

Иначе ще призная, че дори да си падам основно по руси и синеоки мъже, саудитските араби и кюрдите са от малкото тъмни мъже, които понякога не мога да спра да зяпам. Има много красиви индивиди. Даже и това, че са болно ревниви ме кефи. Не съм имала такова гадже поради личните ми предрасъдъци и предпочитанията ми, но бих разбрала, ако някоя жена се е подвела по външния вид и темперамента. После да му мисли! Да се надяваме, че ще се отворят с времето и ще зарежат исляма. :Д

Общи условия

Активация на акаунт