Гневът на отхвърлената снаха

• 41 509
  • 368
  •   1
Отговори
# 150
  • В полите на Пирин планина
Авторката на темата ми изглежда толкова силно фиксирана върху проблема с роднините, че явно за нея те наистина са част от живота и ежедневието ѝ, и то една неприятна част, която ѝ носи само негативни емоции.
С такива изблици срещу роднините на мъжа ти едва ли ще постигнеш нещо конструктивно, а по-скоро ще го отблъснеш.
Нужно е да поработиш върху себе си и върху самочувствието си. Не мога да си представя една жена на около 35 години до такава степен да няма самочувствие и да се влияе от хора, които само виртуално познава.

# 151
  • Варна
И на мен ми стана странно какво чак толкова много имат да говорят, че мъжът ти да няма друга тема за разговор...

# 152
Живея в Германия и тук познавам сравнително доста хора с арабски произход. Под този знаменател слагам Сирийци, от Саудитска Арабия, Ирак, Кюрди. Имах също една козметичка, разведена със Сириец, тя самата е туркиня. Разказвала ми е точно за такива изнасилвания на млади момичета в семейството. Познавам и двама мъже от Ирак, които са ми потвърждавали, че тая практика Я ИМА. Да не говорим, че тия мъже ми обясниха как има 2 вида жени-за забавление и такива за женене и че всички европейки включително и аз сме били за забавление, а когато те са щяли да се женят, са щяли да се връщат в Ирак да си избират чиста жена. (а какво ли ще правят с жените си не ми се мисли...)Това идва от устата на хора, които учат медицина и са от "добри", богати семейства в Ирак............ Нямам думи.

Много ясно, че не всяко семейство е такова. Много ясно, че има и нормални хора. Жената, която сподели собствен опит с баща сириец си е в България предполагам или поне в Европа. Сигурна съм, че като са на собствена почва, някои мъже си правят каквото си искат с жените и изнасилвания на братските булки не са чак толкова случайни. Пак казвам, не говоря за всички, на мен ми стига да го има това по-редовно от "рядко", за да се отвратя.

Авторката на темата явно е попаднала на добър мъж.

В България имах приятелка от училище с баща сириец, който даже и мен ме сваляше, а на рождения й ден приятел на баща й (с 30 години по-стар от мен!) ме беше обарал по "тънкия баджак".... В ресторант! :Д

Благодаря на Вселената, че се влюбих в либерален европеец.

# 153
В България съм, тук съм родена и тук живея, нямам сирийско гражданство и нямам и намерение да имам. Но съм прекарала достатъчно време в Сирия, както и в Турция, израснала съм с араби от различни държави, съответно затова имам претенцията да ги познавам малко по-отблизо. За Ирак и Саудитска изобщо не може да става и дума в тази дискусия, те са като съвсем отделна вселена, а това дето го наричат ислям няма нищо общо с истинската вяря. За справка - Коранът в оригинал.
А жените за забавление и за женене - къде точно е разликата с нашия начин на мислене според теб? Защото същата нагласа си я има и тук, в европеизиран вид.
Баджак, ще се изненадаш колко "европейци" са в пъти по-нелиберални от арабите...

# 154
Адаптирани сме към средата тук, но в същото време не ми харесва. Не знам как да го обясня. Има и плюсове и минуси.  Имам познати, но не мога да им отделя често време, защото съм заета с дома,децата, освен това ходя на курсове и работя. От всичко по малко. Като цяло съм доста заета и изморена.  Но не това отключи нервите ми.
Просто полудях от лицемерието им. Както казах, пред хората в Сирия разправят колко ме били обичали, уважавали гордеели се с мен,  а действително дори не ме поздравяват.
Мъжът ми десетки пъти е разговарял с тях,и те му казват,оооо нямаме нищо против нея, много я харесваме. Като ги пита,защо дори не я поздравяват, казват, амиии не знам и сменят темата.
Обещаваха на мъжа ми,че щели да променят отношението си,уж щели да ме потърсят, но така и не се случи.  След редица лъжи и неспазени обещания за промяна, ми станаха наистина противни и виждам,че не съм изгубила особено, че нямам връзка с тях.
Мъжът ми също е изтощен от изцепките им,но не обича да говори за кусурите им и продължава да ги боготвори.
Понякога ми казса да ги игнорирам, но друг път започва да ми развива теории за  прошката и т.н. Според него те не осъзнавали, че сме обидили, но аз трябвало да простя, щото съм.била добродушна...
Да бе,добродушна глупачка. Как така  не съзнават, че ме обиждат като не ме отразяват, все едно ме няма в стаята?! Според мен го правят съзнато и нарочно.
А това с обидните им подаръци преля чашата.  Толкова години оцелях без подарък,но тая рокля беше върха. Скъсана, изцапана с ръжда, и на всичкото отгоре отвратително грозна, размер палатка.  Била се скъсала и хванала ръжда по пътя... След роклята за компенсация изпратиха два чифта зелени гащи, пак размер палатка.
Казах на мъжа ми да им каже да престанат , отвратително е. Но от известно време те държат да покажат на останалите роднини, че ми пращат подаръци.
Ако имах някакви нормални отношения с тях,нямаше така да реагирам за гащите и роклята. Но да не ми говорят в продължение на години, да ме игнорират, да ми пращат съобщения, че не съм обичала мъжа си и накрая да ми пратят рокля - парцал и два чифта гащи, е наистина го приемам като подигравка.

# 155
Не ми е ясно този безценен съпруг кога намира време да работи, за да си изхранва семейството...
При тези безкрайни разговори

Един нормален, зает мъж би провел единствено разговор от две минути вечер след работа колкото да се убеди, че маминка е добре
Какви са тези безкрайни разговори и защо допуска така да се злоупотребява с времето му?

И авторката колкото и да се сърди на коментарите за народност и религия и да се кълне, че нямат общо, всъщност имат и то много
Тук тя сама описва едни лукави, злобни и двулични същества, а това е присъщо точно на арабите, както много пъти се написа

Да се стяга, да диша дълбоко, да им се усмихва лицемерно (за толкова години вече е трябвало да се понаучи от сблъсъка си с тях)
И да ограничи времетраенето
Ако мъжът е с толкова свободно време, може да се инвестира в гладене, чистене, готвене, разходки, ...

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 14:49 от Анонимен

# 156
Отношението на мъжа ти към тях няма да се промени, в това можеш да си сигурна. Напълно те разбирам, че си бясна на това отношение, но не си струва нервите. По-скоро помисли как ти да си осигуриш някакво спокойствие (като не ги отразяваш примерно) и да задържиш мъжа ти на твоя страна. Ако настоява, че роднините му са прави, остави го да ходи да си ги котка, но в никакъв случай не се съгласявай, да се местите в Сирия. Дори и да се абстрахираме от обстановката в държавата, около такива хора ще бъде ад. То отдалеч е ужасно, а си представям какво би било ако сте около тях.

# 157
И на мен ми стана странно какво чак толкова много имат да говорят, че мъжът ти да няма друга тема за разговор...
Говорят за безкрайните си лични проблеми. Клюкарстват братовчеди, лели, чичовци, кой колко забогатял,кой каква кола и къща имал. Оплакват се от жената на брат му,че цял ден спи,цяла нощ е телефона, не гледа децата, чака всичко н готово и не помага с нищо на свекървата. Оплакват се,че са много добри и все неразбрани оставали. Оплакват се от трудната ситуация там,,че нямало хр.прпдукти, а в същото време демонстрират охолен живот. Темите нямат край.

# 158
Т.е той в къщи нищо не подхваща, щото време за клюкарене иначе няма да има
Добър план на маминка как синът и да е търтей в дома си, да го държи с часове на телефона

# 159
Ще се изненадате колко теми си намират за клюкарстване. Нашите арабски роднини са същите.

# 160
Мъжът на авторката, всъщност, е типичен представител на арабската култура, макар и с леки орнаменти на цивилизованост – за тях е характерен мързел, двуличие, мнооого приказки зад гърба, дълги и напоителни празни разговори за роднините, клюкарстване, злоба. Нищо ново под слънцето – проблемът си е баш културен сблъсък. За тях това са нормални взаимоотношения и поведение. Очевидно и за мъжа на авторката.
Анастасия, май всички ти казваме едно и също – намери начин да се съхраниш и надмогнеш тези хора. И опитай да се успокоиш и намериш своя зона на комфорт, щом не можеш да ограничиш общуването на мъжа ти с родата. Той пък дРът мъж дето се казва, а какво толкоз е залепен за полите на мама и сестрите. Те явно го ревнуват много от теб.

Начи, да ме извиняваш, ти и останалите в темата за грубия език, но моето отношение към тези садисти би било "да го ду*ат". Нито ще се мъча да им показвам възпитание или любезност, нито пък гняв и възмущение. Едно тотално нищо.

# 161
Това с клюкаренето е ужасно грозно и ако не го отреже от сега, децата постепенно ще бъдат въвлечени в този тип разговори и след десетина години ще станат същите клюкари
Да му уплътнява времето на клюкаркото, да не му остава много за такива възвишени разговори
Има деца да гледа и дом да върти,  не да бели очи пред камерата

# 162
Т.е той в къщи нищо не подхваща, щото време за клюкарене

Всъщност приятелките ми завиждат на това, че чисти и мие чиниите Simple Smile айде да не го хваля много - много,  но определено ми помага. Ежедневието ни е натоварено, и няма как да се справям сама с всичко.
Което ме изнервя в него е това, че е издигнал техните в култ.  Сам си го признава, казва,че е защото му липсват.
Хайде бе, и нашите ми липсват,но добре си им.знам.кусирите Simple Smile
Те наистина са възпитани така -майката е свещена. Същата тая майка, която не е положила някакви особени грижи за отрочетата, защото те не смятат, че ддцата имат нужда от грижи,  растели си самички Simple Smile))

# 163
Авторке, отговори си на въпроса - искаш ли да имаш семейство, съпруг и деца и да си живеете мирно, или искаш всичко да разпаднеш с желанието си на всяка цена да спечелиш роднините на мъжа си?

Ясно е, че роднините му няма да промениш. Ясно е, че мъжът ти винаги ще ги обича и защитава.  Затова ти или ще се научиш да комуникираш с тях без да влагаш емоции, или ще си съсипеш семейството.
 Не мисля, че е толкова трудно да ги поздравяваш, напук на грозната рокля и гащи,  и да поддържаш нужната дистанция, без крещене, без тръшкане и без изисквания.  Все пак всеки интелигентен човек може и е длъжен да владее емоцийте си и да бъде наутрално вежлив, когато се налага.
Гнева, който таиш в себе си е бомба със закъснител. Ако държиш на този мъж и го обичаш, ако не искаш развод и искаш баща да децата си, просто ще се научиш да живееш  и с тези непоносими роднини, като запазваш върешният си мир и владееш с разум ситуацията.  Нямаш голям избор  си мисля.

# 164
Това с клюкаренето е ужасно грозно и ако не го отреже от сега, децата постепенно ще бъдат въвлечени в този тип разговори и след десетина години ще станат същите клюкари

Децата не разбират езика Simple Smile Но може би да им е вродено генетично Expressionless  както казах, забелязвам,че дъщеря ми се увлича по техния кич.
Получих много съвети. Тъй като не са звънели 2-3 дни, сигурно днеска - утре ще се случи. ... 

Общи условия

Активация на акаунт