Гневът на отхвърлената снаха

• 41 441
  • 368
  •   1
Отговори
# 210
Просто семейството му е възпитано като “клан”, в който никой извън него не се допуска.
Всъщност мисля, че авторката не страда толкова от отношението на семейството на мъжа ѝ спрямо нея, а от отношението ( или по-скоро липсата на отношение) на мъжа ѝ спрямо отношението на неговото семейство спрямо нея. Нека ме поправи ако греша.
Не грешиш, точно това е. Винаги му казвам,че те са един кръг от определени хора,  в който натрапници не се допускат.

Честно казано, ако аз бях мъж, и родата се отнасяше така с жена ми, щях да ги отсвря. 
Той многократно им пада на крака и ги умолява, моля, моля, ама жена ми е толкова добра, бъдете и вие добри.  Те казват, ооо нямаме време, много сме заети и той казва,ааа ок тогава.
Ако те не заемаха такова важно място в живота му, нямаше да ми пука особено дали ме поздравят или не. Това е самата истина.

The wishmaster, разбирам накъде биеш. Не съм казвала, че говоря арабски, казах, че знам достъчно, за да ме разберат. Децата знаят не повече от 10 думи. Не съм му забранявала да ги учи.
За бизнеса на кума и кой как си вее гъза,пък му плащат,изобщо не по темата.  Да съм споменавала,че е бил на твърда заплата?  Не се заяждам, но наистина настояваш за детайли, които нямат връзка с темата.  Следващото ти питане за ЕГН, адрес, снимка, кога, как и къде се сме се запознали ли ще е?

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 23:04 от bubanka

# 211
  • София

Той многократно им пада на крака и ги умолява, моля, моля, ама жена ми е толкова добра, бъдете и вие добри.  Те казват, ооо нямаме време, много сме заети и той казва,ааа ок тогава.
Ако те не заемаха такова важно място в живота му, нямаше да ми пука особено дали ме поздравят или не. Това е самата истина.

И какво те бърка, че заемат голямо място в живота му?
Ти си с него всеки ден, ти заемаш реалното място, а те виртуалното.
И доколкото виждам, не са настъпили в твоята територия- мъжът ти все още ти търпи изцепките против тях- нещо, което и българските мъже не търпят.

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 23:04 от bubanka

# 212
Аз не твърдя, че ти си забранявала на мъжа си да учи децата ви на арабски. Твърдя, че е странно той да няма подобно желание. Много нетипично е за арабин, докато живее в чужбина, да говори български и да не говори на децата си на родния си език. За кумовете и небизнесменския им подход споменах, защото те са част от цялата ти нелогична картина. И наистина няма логика възрастна жена да се тръшка за неща, които нямат значение, но да подценява неща от голямо значение, все едно е ученичка.

# 213
И в крайна сметка какво ще се промени, ако започнат да те харесват? Даже може и по-лошо да стане, защото ще вземеш да решиш и на гости да им отидеш. Така е по-добре, жалко че не го осъзнаваш. Нямаш ли нищо по-интересно за правене през деня?

# 214
Наистина интересен казус - трудно ми е да се поставя на твое място и ми е малко странно, че това има значение за теб. Но в моето семейство никога не е имало силна сплотеност (майката на баща ми не харесваше майка ми и обратното - не са се мразили, просто си бяха чужди до края). Аз не съм семейна, но когато евентуално попадна в такава ситуация, не бих търсила близост от чужди хора. За мен семейството са съпрузите, децата и съответно за всеки от тях - неговите кръвни роднини. Всички други са чужди - ако си допаднем - ок, ако не - голяма работа, стига да не се натрапват.

# 215
Не е нещо необичайно децата от смесени бракове да не знаят арабски. На мен баща ми никога не ми е говорил. На брат ми говореше малко повече, но и той не знае повече от 10-тина думи. Децата на семейни приятели, които сме разбрали заедно в България също не знаят. Не им се занимава много на татковците да ни учат.

# 216
Госпожа Вейдър, наистина са ми много странни хора, които предпочитат да говорят на децата си на чужд, а не на родния си език. Нямам предвид да ги учат целенасочено, а да им говорят още от бебета.

# 217
Това казвам, на нас просто не са ни говорили от бебета, затова и не го знаем. Има и нещо друго - голяма част от нашите бащи са проимали деца, когато вече са били няколко години в България, установили са се и са започнали да мислят на български език. Съответно е било по-лесно. В моя случай, майка ми не е давала на баща ми да ми плямпа на арабски, да не би случайно да не проговоря български Grin

# 218
Вместо да те направи билингва. Язък.

# 219
Харабия! Сърдих му се до едно време.

# 220
И всъщност разбирам вече какво я дразни авторката. И аз съм имала подобен проблем с роднините на майка ми. Тя, горката беше като зомбирана от тях, и наистина е обидно да виждаш, че някой в мислите и отношението си е едва ли не по-близък с някой, който се намира далече и и е макар и близък , но някакъв роднина, отколкото с мен и баща ми, с които живее непрекъснато и ни е се грижим за нея, докато роднините й само искаха. Точно и проблемът с колетите изникна - ние с баща ми не бяхме съгласни да се ангажираме да пращаме колет с подаръци за Коледа, тя не можа да ни го прости и на другата година направи всичко възможно, но им изпрати (като се има предвид, че тя не излизаше - това значи, че с цената на всичко ни е изнудила). Точно по същият начин роднините ни гледаха - е, не чак с презрение, но ни демонстрираха, че ни приемат заради майка ми. Съжалявам, че пиша за мои неща, но мисля, че обясняват от какво се дразни авторката (на мен също не ми беше много ясно отначало)

# 221
Скрит текст:
Аха, ще задоволя любопитството. В къщи говорим само и единствено на български помежду си.
По онова време работеше във фирмата на кумовете ни, така че нямаше последствия като загуба на работно място.  Последиците бяха от съвсем друго естество.
Защо реши, че е любопитство? Отговорите ти помагат да се изгради контекста на картината. Странна картина, междувпрочем. Мъжът ти има огромна привързаност към близките си, но не му пука, че децата му няма да разбират родния му език и затова, докато живее в чужбина, говори само на български у дома. За сметка на това, ти говориш арабски. Или поне крещиш на свекъра си на арабски. Интересно, значи е научил жена си на малко арабски, но децата си не. Странен тип. И кумовете ви са странни бизнесмени- пускат работещ за тях човек да си вее гъза извън страната с месеци и нямат проблем с това. Много небизнесменско мислене. А ти се тръшкаш за гащи.
Големи пеперудени трепети те тресат. Екзотични и нелогични.
Да си отдъхна. Тъкмо мислех, че параноясвам, но не съм си го помислила само аз. Rolling Eyes

# 222
Големи пеперудени трепети те тресат. Екзотични и нелогични.
Да си отдъхна. Тъкмо мислех, че параноясвам, но не съм си го помислила само аз. Rolling Eyes
Параноясвате и двете, съвсем приятелски ви го казвам.
Ако познавахте някой сириец, нямаше да видите нищо странно в описанието на авторката.

# 223
  • Варна
Единственото странно за мен е, че след толкова години между чука и наковалнята тоя мъж още е зад гърба й.

# 224
Параноясвате и двете, съвсем приятелски ви го казвам.
Ако познавахте някой сириец, нямаше да видите нищо странно в описанието на авторката.
  Joy Чешенето на клавиатурата не е параноя. Странното в описанието на авторката е не "сирийската" част, а логическата.

Между другото, познавам сирийци, живеещи в България, но явно са по-млади от бащата на Госпожа Вейдър, защото дъщерите им носят неутрални имена (едната, например се казва Тереза), но са билингви и отиват да учат или в 76-то или в 18-то, за да научат арабски и писмено. Но тези бащи са светски, учили в университет в България и от доста години интегрирани в тукашното общество.

Общи условия

Активация на акаунт