Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 46

• 97 803
  • 738
  •   2
Отговори
# 630
  • В царството на игрите:)
Аз утре съм на контролен преглед, ще ми вземат кръв, дано всичко да е наред, че не искам да ме отлагат. Докторът забрани плаж, море, даже и минерален басейн не може. Сега съм в чуденка къде да се отмъкна лятото за няколко дни, ако ще съм добре де. Вие докато бяхте на химия ходихте ли някъде?
Нали писах няколко поста по напред, че двайсет дни след операцията отидох на море в Турция. Хирургът ми ме изпрати по живо и здраво със заръки за шал, 50 фактор, цял бански и чадър. Имаше разкошен басейн в комплекса от който почти не излязох. Като се върнах почнах химията.Simple Smile Малко крайни ми се виждат тези забрани, но пък човек е хубаво и да слуша докторите си. А и планината не е лош вариант Simple Smile

# 631
  • София
Ха-х, точно това лято отидох на 3 морета. С толкова болнични... веднъж след операцията, после след 2 химия и последното през септември. Махах си кърпата на плажа за плуването в морето, и си седях под чадър.

# 632
  • София /Абсурдистан
Ми може и да отида тогава. Само това ме притеснява, че ще е между химиите, назначени са ми цели  6 броя предоперативни. Освен да съм облечена, намазана с 50 фактор и на сянка и само сутрин и вечер във водата. Планината е ок, ама аз съм много зле с гръбнака и не ставам за ходене и преходи по баирите.

# 633
Lady, ние още не сме я започнали химията на 11 и 18 му е първата, при него всяка е разделена на две части. А той по-принцип не може на топло, така че няма да му липсва морето.  Но на мен много, други години по това време бях на някое топло местенце, а сега по болниците. То и в болниците е топло  де 😉

# 634
Няма смисъл,
Тук съм , добре съм - Благодаря  Hug
Защо са му разделени на две части химиите ?

Вчера си взех епикризата:
Извадени 14бр лимфни възли - 1 и 2 ниво.
Всичко е чисто  bowuu
Окончателна диагноза:
pT2N0M0G2
На онко комисия съм на 10ти. Не можело за днес - много рано било.
Пак точихме лимфна течност .В четвъртък пак..... и така докато свят светува hahaha
В четвъртък и конците ще махат - чудя се дали да не ги изненадам и да си ги махна сама Crazy. Предния път попаднах на една сестра ......боля ме цял ден операцията.
Ръката я раздвижвам с домакински задължения  Crazy За гимнастика нямам време , но вече си я вдигам без проблем и си я движа като другата - е придърпва отдолу ама се трае  Laughing
Забравих да си искам бележка за епитеза - не че съм се засилила да я купувам . Нямам настроение за такъв пазар още  Mr. Green Оглеждам видовете на епитезите и сутиените . Не знам нито от къде да я взема - нито какъв модел.........

Unknown_lady,  как без плаж - абсурд.
Аз сутиен не съм си харесала още , но бански вече ДА.
Ние по принцип ходим следобед след 16ч на плаж.Много по-спокойно и тихо е .
Оставила съм си резервацията за Синеморец за Юли- направих я още Януари . Надявам се да не се налага да я отказвам  Rolling Eyes

# 635
  • София /Абсурдистан
Жега и аз не мога да търпя, само под климатика съм през лятото. Ама си мислех за началото на юни или за септември, или екскурзийка нещо. Не че мога да ходя много пеша де, май ще е разходка с кола повече. DZ, дано си добре. Няма да питам как се точи лимфна течност, че нещо се шашнах.           
В Синеморец е страшна жега и мор, особено през юли, аз не издържам на такова нещо.

# 636
DZ, нямам идея защо е разделена на две части. Предполагам, че защото е белодробен пациент, в смисъл, че освен рачето си има и астма плюс още нещо на дробовете (не знам как се превежда на български) и в последно време си е завъдил и бактерийка която не иска да се махне.
Направо останах така 👀 като видях колко лимфни възли са ти махнали, ужасно много. Как се чувстваш иначе душевно и физически?

# 637
Unknown_lady , изобщо не се притеснявай.
При теб може изобщо да не е така. То само на баш каръците като мен се случва  Crazy
При мен още когато бях с дренажите се виждаше , че правя повече течност от необходимото.
Получава се подкожен джоб и там се събира течността . Премахва се с игла и спринцовка. НИЩО не усещаш. Казвам ти го като член на клуба - Мразя иглите и припадам  bowuu
Синеморец е жега , но много зависи къде сте отсядали. Ние вече 6-та година ще сме ТУК
Зеленина, двор и климатик в стаята.Сами си готвим , но при голям мързел на 5 крачки имаме много хубаво заведение  Whistling
Вилата е близо до гората и за толкова години само веднъж пускахме климатика Peace Този път ще си вземем и въдиците - реката е много красива и много сенчеста .....
Стана като реклама  Mr. Green

Няма смисъл, явно за това е на две части . Ще се оправи  Hug

За махането - исках сигурна операция с махане на всичко нужно  Mr. Green Оставил ми е 3 ниво да си имам  Hug
Душевно и физически съм много добре . Да кажем на 90%.
Скрит текст:
Но на мен живота от малка ми е показал , че не е само розов.
Бях около 14г , когато започнаха операциите на баща ми .На 17г бях , когато той почина .
Веднага след това започнаха операциите на майка ми .......
Натрушена ръка с винтове ....
Химиотерапия предоперативна
Операция
И тн  и тн
Това ме е направило реалист за живота. Знам , че след всяко лошо нещо идва нещо добро.
Стискам зъби и чакам хубавото  Hug Heart Eyes
Вече не ме свърта в къщи .
Излиза ми се навън , работи ми се  Whistling
Добре , че имам странична дейност към няколко фирми . Правя от вкъщи интериорен дизайн. Та това много ме разведрява и връща в предишното ежедневие  Grinning
Вечерно време си вземам антидепресанта  Wine Glass
За днес съм решил да правя следната гимнастика за ръката  newsm79 newsm75 wash 1dishes food002

# 638
DZ, страхотен дух имаш!
И аз днес съм на работа, ако може да се нарече така 2 часа, но все още съм в болнични заради опериран крак.

# 639
Няма смисъл , благодаря  Hug
Ооо, два часа работа =  два часа мислене за неща различни от болестта = психическо разтоварване  bouquet
Какво ти е на крака ? То и при вас филма явно е пълен ooooh!

От скука направих списък с необходими неща за болницата.
Може на някой да му е от полза.

Какво да си вземем в болницата за операция :
Скрит текст:
1. Пижама - горната част да е с копчета отпред.
Първия път пренебрегнах това и ми беше трудно на превръзките.
Нощница не е удобно. По време на самата операция си само по долница на пижама и чорапи  Crazy
2. Джапанки
3. Чорапи и бельо
4. Хигиенни принадлежности:
-четка за зъби+паста
-четка за коса -ластичета /за хората , който не са минали предоперативна химия/
-хавлиика за ръце
-сапун /при нас имаше течен от болницата/
- тоалетна хартия + носни кърпички
- мокри кърпички
-
5. Книга /списание/кръстословица /химикал...
В нашата стая имаше и телевизор , но изобщо не го пускахме. Бях си взела и жетони предварително  -така си и останаха.....
6.ВОДА - носих си 2 бутилки 0.500л за след операцията и една от 1.5л.
После ми носиха още , защото съм голяма жаба  Mr. Green
7. Ядки, солети , бисквити - нещо дребно за хапване.
При нас имаше закуска/обяд /вечеря
8. Лукчета или нещо друго за смучене. Гърлото по наболява от тръбата. Аз даже и покашлях  Crazy
9.Медицинския картон - оставяш им го след като те изпишат за болничния . Да не се разхождаш после само за него Peace
10.Термометър - не ми се е налагало да го ползвам. Но го искаха.
11. Без лак , грим и бижута.
И двата пъти бях с гел лак. Но френски маникюр - важно е нокътната плочка да се вижда .
12.Личната карта - трябва при настаняване и изписване.
Всичко друго може да се донесе и на свиждане.
13.Дрехите с които отивате и съответно с тях ще се връщате..... Да бъдат лесни за обличане.
Първия път се наконтих все едно на ревю отивам , трудно ми беше обличането после  Mr. Green
14. Усмивката и вярата , че всичко ще е наред  Peace

# 640
  • София
Тук цари ведра пролетна атмосфера Simple Smile Супер!
Чета, че се чудите за химиотерапията... При мен също един курс се състоеше от 2 вливки в  2 поредни седмици (общо 12 вливки за 6 курса), три седмици почивка и пак 2 поредни четвъртъка, като преди всяка вливка ми вземаха кръв (независимо, че моето осмокрако беше друг вид).
За морето- не мога без него. Преди обичах да се пържа на плажа от 9 до 19, сега и да искам не мога, стоя под дебела сянка (не под чадър, под дърветата), завивам се с тънък шал, когато съм на слънце. Предпочитам турските курорти и задължително с излаз на морето и с пясъчна ивица. На нашето море не съм ходила от 10 години.
Всеки си усеща кое е най- доброто за него.
Успех, момичета!

# 641
  • Варна
Момичета, обичам ви! Ама идея си нямате колко искрено го казвам. Взе да ме хваща пролетната умора, взе да ме хваща и депресията... като маратонците бре... бягал, бягал, бягал сума ти километри и баш преди финала пада от немощ... нещо го поваля... Пролетно настроение и нови сили вие обаче ми доставихте чрез демонстрация на хъс, хитроумие, хумор, воля, нечовешка сила и т.н.

Благодаря ви!
Трудно е да се опише... предполагам всеки от ветераните тук в темата е минавал през такива депресивни моменти и се е чувствал като ненужна плът там няква, която само кислород хаби за тоя дето духа... Днес обаче ми показаха и една друга гледна точка. При това не кой да е, а работодателят ми. Обясниха ми, че ще ме подкрепят, обясниха ми, че трябва да се амбицирам, намекнаха ми, че съм започнала да се асоциализирам. Което си е абсолютно вярно... вясвах се тук само за едното присъствие, от страх колегите да не ме надушат, че съм с перука или нарисувани вежди просто странях, заобикалях...
За финал на тоя объркан и хаотичен пост просто ще кажа: Хората разбиране проявиха и ръка подадоха... и го правят някак си от добра воля... аз така или иначе ТЕЛК не съм минавала, не съм инвалид, със специални някакви права не се ползвам, във всеки един момент могат да ми връчат една молбичка за съкращение или уволнение ако нещо там прегреша... Как да е... Да са ни живи и здрави коректните работодатели! ЩЕ работим за вас, няма страшно.

# 642
DZ, върху големият ми пръст беше се появил допълнителна кост (обикновено на хората им се появява от страни, но аз съм необикновена 🙂) и пръста беше неподвижен, за това го оперирах. В деня в които ми казаха че следващият ден ми е операцията в същият ден ни съобщиха за ракът. Бяхме странна гледка в началото, отиваме по изследвания той ме бута в количката, а всъщност той е по-зле от мен 😂. Както казват тук:"слепият води сакатият".
Spirit, хубаво е, че имаш свестни работодатели, браво!
Нямам търпение да се затопли. Смятам пациента да го разхождам с колата всеки ден, свалям покрива и малко свеж въздух.
И за щастие си имаме този дебелак да ни радва.
Скрит текст:
[\spoiler]

# 643
Здравейте,за пръв път пиша,но ви чета редовно.На 15.11.2017,ме оперираха,лобуларен карцином на дясна гърда,мастектомия,всички лимфни възли извадени,в един на първо ниво открити зл.клетки .HER -.,естр.+,прог. +,на 42 г съм.Комисия,след това започна химията,вчера трябваше да съм на 2-ра. /бяла/, 6 та подред ,паклитаксел,...но направих алергична реакция ии сега мн.се притесних,че няма да мога да продължа с лечението,на някой случвало ли се е това?Боже,боже вие вече сте на морска вълна,а аз рева че немогат да ми правят химиотерапия

# 644
  • Варна
...
Боже,боже вие вече сте на морска вълна,а аз рева че немогат да ми правят химиотерапия

Мила Ники, не се давай! Това, че тука за слънчеви бани си дуднем и е станала в един момент ахо-ихи работата съвсем не значи, че болшинството сме съвсем ОК и само слънчеви зайчета ни се привиждат. Имаме си и ние нашите болки и страдания. Просто когато ги преживееш и останат зад гърба ти започваш с черно чувство за хумор да споменаваш и описваш. Не бой се! И при теб всичко ще мине.  

Една камара може да са причините да ти отлагат химиото. Не се стресирай от това. Тук е нужно и на докторите малко от малко са се довериш. То и на мен ми призля и ми се прирева като не можаха лъчето да ми довършат, но ей ме на благодарение на докторите си ги направих всичките му там необходими процедури, къде със забавяне, къде с отлагане...

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 16:25 от Spirit Crusher

Общи условия

Активация на акаунт