Приморско 2018 г., мечтата за морето грее в нас

• 105 412
  • 812
  •   1
Отговори
# 540
  • София
На северния вълните са ужасни, а на Перла на 2-ри водата беше адски мътна, но без вълни. Страшно съм разочарована от Перлата тази година, оставили са съвсем малка свободна зона в края от към резиденцията и водата там е като жабуртяк. Не знам дали зад платените чадъри позволяват да се опъват други!

# 541
Здравейте ! Искам да изкажа мнение за семеен хотел "Свети Валентин " в Приморско , за да няма и други с очаквания,които няма да се покрият . Аз не търся лукс , но един предстои би бил много приятен при добра чистота . Добра локация , но всичко друго е под всякаква критика особено от към хигиена! Като се настанихме имаше пясък по пода в банята, шкафа  беше в трохи от предните им гости ,чаршафите и кърпите нито веднъж не ги смениха,оставиха ни ролката тоалетна хартия на ПОДА пред стаята и т.н...не бих повторила в този хотел , а приморско е много добро местенце ! 😊

# 542
  • София
Аз няма да повторя в Приморско. Не го бях посещавала от повече от 10 години! Разходката пеша из центъра е невъзможна. Пренаселено е  от хора и буквално за да можеш да вървиш трябва да слезеш на улицата. Дишаш всякаква пот от всякъде. Заведенията за хранене са еднотипни, все едно собственика е един, доста мизерни бих ги нарекла. Не е косена тревата сигурно на места от миналата година, навсякъде храсталаци и неасфалтирани улички включително и една от водещите към моста на Южния плаж. Боклуци по вътрешните улици никой не почиства. За разположеното там заведение тип египетски фараони - безобразен кич.  Така наречения Аква парк се състои от остаряли и овехтяли атракциони, някои бих ги нарекла опасни поради амортизацията им вече. Изкарана беше и отводна тръба, от атракциона направо на външният тротоар, чудя се как не са били санкционирани до сега от Общината. Даже имам чувството, че кмет там няма, всичко е на самотек и някакси пригодено.
Положителното, което видях е сутрин към 7ч, тогава се вижда истинската красота на Приморско. На шезлонгите момчето винаги ни даваше касова бележка за таксата а не просто някаква разписка. Спасителите, защото бяхме близо до тях наистина са много отговорни. Буквално не сядаха и постоянно наблюдаваха ситуацията във водата. Платената зона се почиства добре и водата там също. Това го казвам най-отговорно и без да имам общо с концесионера. Знам, че ще бъда нападната от привържениците на Приморско, но мисля, че темата не е само за хвалби а за показване на реалността, а в случая това беше моята реалност и не ангажирам никой със мнението си. Дано да съм била полезна.

# 543
  • Ямбол
Изключително рядко се движа по главната улица, която е голяма гъчканица. За разходка предпочитам крайбрежната.
Единственото неприятно нещо там са ми чужденците - руснаци и подобни, чехи, словаци и т.н. Държат се, като че сме им длъжни , едва ли не да им се поклоним. Вресливи, нагли и несъобразителни.

# 544
По това време в силен сезон, навсякъде е гъчканица. Дори в слабия пак имаше доста народ по главната, но никой не ме кара да се разхождам там, има доста места в Приморско за разходки и е спокойно-крайбржната, алеята до северния плаж и гробището там, срещу Перла, с градинка , беседка, пейки, места за тренировка. нагоре към СТанополу (май не се пишеше така) , просто има къде, около историческия музей... Не съм на мнение , че улиците не са асфалтирани. Дори са доста широки за градче , като Приморско. В края на юни и началото на юли винаги има някакъв международен фестивал до общината и е много приятно (там също има къде да седнеш, да погледаш) На мен точно улиците, простора, местата за сядане и отдих ми харесват в Приморско. Да, вярно около южния плаж вхада може да се пооправи още, там сякаш е изоставено място от години, но на север, над главната улица е съвсем друго. А за крайбрежната нямам думи просто-красота! Обаче , ако човек се разхожда и обикаля само в центъра и частта към южния плаж, вече може да се разочарова. Аквапарка там не знам защо изобщо е така наречен, то си е едно недоразумение за мен, с това съм напълно съгласна.
За мен тревата беше окосена, чистотата на градчето на ниво, заведенията ми харесаха , а ресторанти има много вярно, но повечето си имат облик. Ами то и в Гърция ресторантите си приличат, дори са като копирани, ама не се оплакваме)). Не знам, разбрах, че шеф Андре Токев, това лято работи в Приморско в ресторант (от вестниците) Но къде и кой е не знам, ако някой е ходил и знае кой е , да сподели.
Лично аз не съм доволна от поддържането на северния плаж. По наше време още нещо са се разправяли за свободна зона и чадъри, съответно имаше мнооого такава -това хубаво, ама никой не чистеше , беше ужасно.

Последна редакция: сб, 04 авг 2018, 19:37 от Анонимен

# 545
  • В.Търново
То тази гъчканица си я има навсякъде, не е само в Приморско.

# 546
Токев е правил концепцията и менюто на ресторанта на плаж Перла, той самия не работи там. Цените са стабилни:)

В пика на сезона няма място което да не е нагъчкно с народ. Мръсно е, защото тустистите и наши и чужди са прасета, без извинение!
Всяка сутрин се МИЯТ улиците, не метат, а мият. До вечерта всичко е свинщина.
Всяка сутрин рано тичам по крайбрежната, всички кошчета са обърнати и изсипани. Сигурно кмета го е нарправил. В парка над крайнрежаната изпочупиха пейките, както и осетлението около площадката. Тъжна история. Следобяд се прибирам по плажа, заринат е от боклуци... Докато не си променим културата, никой кмет не може да насмогне да ни чисти боклуците. Живея тук по 3 месеца от 20 юли до 20 август е кошмар. Не припарвам до главната, ако не е много належащо. Още 2 седмици и ще се успокоят нещата. Заведенията за жалост не са ок, с многоооо малки изключения.

Вчера детето поиска палачинка и взехме от Блондинките, беше ужасна! Имаше парче найлон в нея и цялата имаше вкус на пластмаса! Не знам защо. 5 лева в коша. Не исках да си причиня връщане до там да се разправям. Но вече ще ги заобикалям.

# 547
  • Ямбол
Най-хубавите палачинки са до лунапарка, на спирката на влакчетата.

# 548
Не съм ги пробвала, ще се поправя. Но и не знам къде точно спира влакчето. Ще питам.
Много чисто и с даже прекалено много Нутела ни направиха на главната към края, от страната на Ден и нощ, в Посока пицария Капри. Има втори тайландски сладолед, точно до него.
Мъж и жена работят. Аз бях взела солена, с много хубаво филе и кашаквал беше. Тях ги препоръчвам.

# 549
От няколко години паличинки си купувахме по главната улица, след палачинките на блондинките , в посока Аквапарка, не към Общината. ТТам работеше от поне 3 години една много симпатична жена.  Юни, когато ходихме беше там,  но юли я нямаше (може да е отсъствала за ден). Та, последния път бяха две момичета, които не знаеха на кой свят са. Поръчахме две палачинки, и двете неопечени.  Направиха ни нови и те така. Отказахме се и знам,че повече от там няма да стъпим.

# 550
Жалко за пейките в градинката . Бяха абсолютно нови, поне така изглеждаха. Е, то бива, бива , ама..
Наистина чистят сутрин, цяла армия са хората, мият, събират боклука, цели чували мъкнат, лично съм ги виждала не веднъж.
Палачинките срещу лунапарка са до супермаркета , зад общината и наляво малко, ще го видиш. Купували сме си, добри са, има места за сядане и хладилна витрина със сладки неща.
На нас ни харесаха палачинките до паркинга( пред църквата) не помня улицата, от Лефтери нагоре по улицата към пристанището се върви.Пада се в ляво, има масички да седнеш дървени, правят и дюнер, стараят се, харесаха ни много , а и местните забелязах, че оттам идваха да си купят (няколко пъти си взимахме и седим повечко време , та...)
Палачинките , като отидохме всички видове бяха по 2.50 на повечето места. Тръгнахме си на 4 юли и предишния ден вече бяха на 3 лв. Сега чета тук , че вече са 5 лв(((
Знам ги блондинките, винаги има хора там, но няма къде да се седне и ги отминаваме. За жената , дето след тях продавала нагоре сме взимали и от нея (ако е същото място) ,бяха сурови, пак няма там къде да се седне.
А за Токев пише , че наистина е направил менюто , но и работи там и обучава 5 местни деца от техникума (може и повече да са били) , както и екип свой си има . Бил озеленен, бил не знам какво си, бе хубава атмосферата била, менюто , цала статия имаше и се зачудих кой ли пък е ресторанта. Това лято бил там.

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 09:02 от Анонимен

# 551
  • София
Дами, добре споделяте за палачинки, а бихте ли казали и заведения, в които хапвате? Аз ходя от сто години в Приморско и буквално посещавам две заведения.

# 552
Жалко за пейките в градинката . Бяха абсолютно нови, поне така изглеждаха. Е, то бива, бива , ама..
Наистина чистят сутрин, цяла армия са хората, мият, събират боклука, цели чували мъкнат, лично съм ги виждала не веднъж.
Палачинките срещу лунапарка са до супермаркета , зад общината и наляво малко, ще го видиш. Купували сме си, добри са, има места за сядане и хладилна витрина със сладки неща.
На нас ни харесаха палачинките до паркинга( пред църквата) не помня улицата, от Лефтери нагоре по улицата към пристанището се върви.Пада се в ляво, има масички да седнеш дървени, правят и дюнер, стараят се, харесаха ни много , а и местните забелязах, че оттам идваха да си купят (няколко пъти си взимахме и седим повечко време , та...)
Палачинките , като отидохме всички видове бяха по 2.50 на повечето места. Тръгнахме си на 4 юли и предишния ден вече бяха на 3 лв. Сега чета тук , че вече са 5 лв(((
Знам ги блондинките, винаги има хора там, но няма къде да се седне и ги отминаваме. За жената , дето след тях продавала нагоре сме взимали и от нея (ако е същото място) ,бяха сурови, пак няма там къде да се седне.

Защо мястото, което говорех аз има къде да се седне. 2-3 дървени масички с пейки има отпред.

# 553
Кристал, значи не е това което сме били . Пак имаше 2 момичета , към аквапарка от страната на блондинките нагоре..ама нямам спомен да имаше масички, щяхме да седнем. Бяха сурови и не ги изядохме, мъчихме се нещо и ги хвърлихме и ние, не се връщахме, не ни се разправяше.

# 554
Кристал, значи не е това което сме били . Пак имаше 2 момичета , към аквапарка от страната на блондинките нагоре..ама нямам спомен да имаше масички, щяхме да седнем. Бяха сурови и не ги изядохме, мъчихме се нещо и ги хвърлихме и ние, не се връщахме, не ни се разправяше.

Ние ги върнахме и двата пъти без грам притеснение. Тези момичета видимо бяха нови и не можеха да правят паличинки.  Може вече да са се научили.

Общи условия

Активация на акаунт