Искам да кажа ... (142) през януари 2018

• 383 332
  • 6 298
  •   2
Отговори
# 5 775
Аз явно съм пълен непукист и социопат, но има неща,  които няма никакво значение кой ще ги върши. В случая дали ще е син или дъщеря, или кварифицирано лице.
Да не говорим, че неопитен човек маже да нанесе и поражения на болния, както и на себе си.

Хър, кръвоизлив получих и правиха абразио. При все че съм здравно осигурена, доплатих половин мин.ряб.заплата.

Поне си здравословен такъв. Исках и аз да го разбера по-рано. Че и после ми докара депресия.

# 5 776
  • София
Майка ми цели 11 години се грижи за баба и дядо. Съсипа се просто. Но нямаше друг начин.  Sad

# 5 777
Тонка,  наши близки се грижеха за лежащо болен.
Синът се самоуби,  а жена му след 5г  получи инсулт, след още 2г рак на белия дроб и почина.
В момента синът и на 30г се грижи за все още живият дядо.

Примерът е ужасен, но когато го имаш пред себе си...много се замисляш какво и как...ако не дай боже се стигне до там.

# 5 778
Сестрите ми гледат лежащо болната ни майка вече 13 години. И не е като да не опитаха с няколко болногледачки, за да облекчат положението си. Едната ги окраде, друга си водеше любовника, а третата вече не помня какво. Ако мислите, че в България е пълно с медицински работници, които да се грижат за болните ви близки, се лъжете.

# 5 779
Първата ни окраде. Взе около кило злато, което аз оставих, защото майка ми си го търсеше. Вторите две, бяха страхотни и съм им много благодарна. Бяха на смени по 12 часа. В последните и часове са били и двете.

Намират се и свестни хора.

# 5 780
Сесил, примерът ти е отрезвяващ и показва как човек трябва да бъде в определена степен и егоист за да се съхрани.

При нас удължават грипната, а нас ни викат в училище да си свършим административната работа.Ивайла ще е утре с мен на работа Rolling Eyes

# 5 781
Много трудно това с гледане на лежащо болен. Минахме го на два пъти.
С двеста зора племенника успя да запише свекърът ми в частен дом. Хората там направиха чудеса, масажи и беше вдигнат на крака. Обаче той реши да се самоотпише и настъпи....първо взехме жена да го извежда на разходка, тя реши да си пренесе цялото семейство в къщи ( с психично болна дъщеря). държеше свекърът ми гладен, да има за семейството и....наложи се да пращам хора, да и налеят малко разум в главата. След това нямахме проблеми.
С лелята на съпруга ми, периодично се обаждах на жената, която живееше с нея, да и и разяснявам някой неща. Което не и попречи да изнесе половината от нещата. Имахме и една др, питах я защо жената не е яла, а тя се обърна и ми каза, че тя е гувернантка. Оставих я да ходи да си търси друг да и плаща.

Между другото има такава услуга на социалните служби, да ходи човек в къщи да помага. Цената е минимална, мед лице идва всеки ден, а и снабдяват с топла храна. Аз бях намерила и кетъринг, който носеше храна всеки ден.

# 5 782
  • В Космоса
Тежка тема сте подхванали...
Аз пък, моля ви се, разправям наляво и надясно, че нямам температура, ама кой да се сети да си я премери... Пих един парацетамол и леко ми просветна, но тъпата глава не минава...

# 5 783
Лиляна, кураж. Отстрани наистина изглежда като да имате нужда от помощ, но… някак прекалено лично са тия работи сякаш.

Бившата ми свекърва (холандка) е на легло от няколко години, иначе с мозъка е напълно добре. В нещо като хоспис е, при все, че 6 от 7-те й деца са наблизо, в същия град. И всички са доволни от ситуацията. Там я няма сякаш тая жертвоготовност от деца към родители (както и от родители към деца). Ясно е, че понякога няма как, и сигурно звучи студено и безчувствено, но аз смятам тоя вариант за много по-здравословен за всички в уравнението. Демек споделям мнението на Сесил по въпроса. Ако може да не се стига до там – най-добре.   

# 5 784
  • Ямбол
Оф, иска ми се да спра да обръщам темата към този проблем. Последно само и се спирам, че става тегаво. Съпруга ми го усещам, че си мисли за края. И може би иска да е в последните ѝ дни с нея. Днес следобед едва са я замъкнали до банята, на обяд е отказала да яде. Дава си време явно и той и ако се проточат нещата, вероятно ще потърси помощ. Това е нелечим рак все пак и вероятно си мисли, че е към края си.

Давайте за нещо друго. Кате, за малко да кажа блазе ви, но ако и нашата ваканция удължат, ще трябва да ходим поне отсъствия да подаваме.

Акаша, имаш ли Температура. И аз до вчера нямах, но сега е станала 38, а съм пила парацетамол. Само като си помисля какво ме чака пред лекарския кабинет и ще вдигна още градус.

# 5 785
Моя приятелка работи около пет години в дом за възрастни в града ни охрана/портиер. Каза, че това е най лошото, което може да ѝ се случи някога. Не знам само там ли, но санитарите/гледачи са били ужасни към лежащо болните.
Аз съм посещавала домът като приносител. Моя роднина от друг град имаше приятелка в дома и в плик/често ми пишеше писма/ ми беше изпратила пари, да накупя някои неща и да ги занеса на въпросната. За мен всичко беше много хубаво, чисто, подредено, сама в стая,но жената не беше щастлива видимо.

# 5 786
  • В Космоса
38.2 измерих. Свалих я май, не че съм я мерила, но ми мина треската поне. Но болките в главата и по цялото тяло не минават. Сега ще я премеря пак.

# 5 787
Лили, сигурно ще прозвучи зле, но при такъв тип заболяване, колкото по- бързо си отиде, толкова по- малко ще се мъчи.
Тя да се излекува не може, нататък само по- лошо може да става.
Но и мъжът ти го разбирам, майка е, боли го. Ти си поговорила с него, той има време да помисли и ако е отредено жената да живее повече, сам ще узрее за идеята да потърси помощ. Не го натискай, че да не вземе да стане най- лошото, после ще му тежи и ще се тормози.
Мъжът ме беше станал, като совалка между Израел и България, но свекър ми за няма и година си отиде, бързо го повали болестта. Имаше гледачки, но той искаше да е там, до майка си. 3 дни преди да почине, отиде мъжът ми, до днес говори колко е щастлив, че той си го е обръснал и изкъпал за последно и че е лежал до него и го галел по косата. Много са му скъпи тези последни моменти. Добре че не настоях тогава да изчака да мине 3-ия РД на Жаки, а му казах да тръгва щом тряба. Жаки е родена на 18, а на 19 почина свекър ми, щях да се изям от угризения.

Дано и ти оздравяваш по- бързо, че само грипа ти липсваше на целия зор.

# 5 788
Прибрах се от разходка аз. Сега супа правя и печена скумрия във фурната.
Сесил, как се е стигнало до кръвоизлив? Дано не се повтаря.
Акаша, дръж се!

# 5 789
  • Germany
Белинда, много ти се насабра. Да се оправят бързо децата и да сте приключили с грижите за тази година!
Акаша, Лиляна, оздравявайте и вие бързо!
Сесил, надявам се, че си добре вече!
Аз до преди малко се ядосвах с класната на малкият. Пак дала домашно с неща, които не са обяснени в училище и разчита родителите да ги преподадат. Е, да ама аз граматика на немски трудно обяснявам, защото ми е беден речника и не мога да дам много примери. Заболя ме главата от зор. Големият си доведе съученичка на гости и обещах след малко да я закарам. После се връщам да готвя, че няма да искат да ядат супата от обяд и за вечеря...

Общи условия

Активация на акаунт