Домакини 64 / Нова година, нов още по-добър късмет!

• 73 609
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро.
Честит Атанасов ден, ако има празнуващи в темата!

# 136
Момичета, моля ви стиснете ми едни палци - в 11 съм на лекар че нещо пак сдадох багажа. Само се моля да не е отново пневмония, че.. Уф Sad
Вале, браво на Мария!
Мимка, честита ви къщурка, само здраве и любов!

# 137
  • София
Вио, дано си ок!

И ние от снощи сме с грип. Бояна вдигна температура, засега е добре, действа и парацетамола, весела и жизнена, има апетит. Мен всичко ме боли, но нямам температура.
Обадих се на личната, искам да дам Тамифлу, противовирусното, тя пак не е съгласна. Всяка година не ми разрешава. изписала ни е едно Авирон, също противуворисно, но от леката артилерия, нещо като билково. Каза само него да давам.
Надявам се , че след като не са боледували въобще децата от миналата година зимата до тоя момент, да са със силен имунитет и да минат леко.
Вие давате ли Тамифлу? особено ми е интересно мнението на дамите от чужбина и техните лекари.

# 138
  • при късмета
Добро утро!
Вио, стискам палци всичко да е наред. Веднага като можеш да пишеш
Вале, браво на Мария
Джей, вземи си някой друг ден болнични, няма да се оправиш на крак явно.
Вале и вие ли? Бързо да се оправяте. И аз съм чувала противоречиви мнения за тамифлу. Ама си знаеш, че аз не съм критерии, нищо не разбирам от лекарства и давам каквото кажат личните и за нас и за шефа.
На мен лично тамифлуто не ми действа различно от другите противовирусни, т.е. като ще се разболявам нищо не помага. Но за последно съм взимала преди няколко години

При нас времето е ужасно, вятъра ще те отнесе. И точно днес имам обикаляне насам натам. Шефа е на 2 РД събота и неделя и ще ходя за подаръци на децата.
Компютъра пак започна да ми прави същия проблем. Той като види майстора се оправя и като го прибера вкъщи, прави фасони Joy Сега поне фасоните са значително по-малко

Гушки на всички, аз се хващам за тенджерите Hug

# 139
  • София
Ма ко, и аз се доверявам винаги, обаче паниката ми идва в повече.
Тя още есента ми изписа рецепта за този сироп Авирон, каза да го давам в момента, в който започне вирус. И сега от няколко дни го давам, защото много болни има. Той не е тежката артилерия сиропа, и Мария ще го пие, да видим тя как ще е. ето за това говоря:
https://apteka.framar.bg/30053370/%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%BE … -871-%D0%B3%D1%80

# 140
Добро утро от мен,чета ви ама не ми се пише нещо....
Вале слушай лекарката и давай това на децата,което е казала.За теб ако искаш вземай Тамифлу.Не го знам какво представлява,но си е химия все пак.
Тук от снощи е ужасен вятър,първо валя с вятър и така удряше в стената...ама пък после тоя вятър  цяла нощ не можах да спя от страх.То какво ли не хвърчеше и тропаше.Имах чувството ,че ще измъкне външните щори..... Cry
Радвам се и за новата къща,и за новата кола-браво момичета.
Вио пази се ,дано само е настинка. Hug
Вале записвай я Мария с руски и браво за олимпиадите. bouquet
Иска ми се да изляза,че ми трябва рамка за гоблен ама ... и да се похваля при мен се върна  пак старата версия. Wink

# 141
Вио, какво стана?

# 142
vio сега прочетох, хайде дано не  е толкова сериозно.Празници е задават с чай и АБ ли ще е ги караме?
Снес зараси профилактика бяхме с кратка програма та рано се прибрах, утре съм извън училище .Днес съм много по добре , просто отидох в точния момент на лекар.До понеделник трябва са сем се оправила , ако не напълно то почти.Сега мисля  да се обадя на една девойка с която от лятото не сме се виждали и да направим една среща, ама в този вятър , не съм сигурна дали ми се излиза.
Младежите са с баща си в другата стая и гледат филм , аз имам малко задачи да свърша и ще си пусна а гледам "Дървото на живота " че вечер гледам "Скъпи наследници" а до 21 съм заспала. Който сутрин става с 4ч.
Една супа топчета слагам и дроб ще изпържа.

# 143
Да мина да се отчета. Леко влизам в час, направих и една картичка за рд на приятелка днес. Беше ни поканила в един стар хотел тук в колониален стил на следобеден чай по английски тертип. Много хубаво и интересно беше.

Вио - стискам силно палци!

Джейми - и ти бързо да се оправяш! Какви са тези вируси в БГ не знам, ама приятелите там много се оплакват тази година.

Вале - да ти кажа за езиците. Завършила съм испанска гимназия, работила съм в голяма международна фирма в София, живея на трети различен континент - испански не й трябва! Световният бизнес се върши на английски език, не на испански, нито на руски. Ако питаш мен, английски първи език. Знам, че много ще ми опонират, че английски се учи и на курсове и т.н., но не става въпрос да се говори езикът, а да се владее. Разликата между говорене и владеене я прави езиковата гимназия. Задължително втори език - някой от европейските. Най-добре немски, но евентуално руски и испански е ок. За български деца в днешно време мисля, че дори трети език трябва да се включи. Имам много големи наблюдения и от фирмата на мм, която е един от най-големите концерни в света.
И дано лесно мине грипът при вас. Не съм пила Тамифлу, но имам си една опаковка за всеки случай. А на вас лекарката защо не разрешава?

Писе - каква е била тази буря? Странно време е нещо. В Бс май пак щяло да се стопля...

Креми - като се обичат младите нека се вземат! Хаха, нали имаше един такъв лаф, ама баба да не те правят. Да си поживей момчето още малко, раничко ми се струва.

Ма ко - компът какви номера играе?

Плами - и да оздравяваш бързо! Ама какво става с тези вируси наистина?

Къде е Калинка?

Честити Имени дни!

Отивам да разтоварвам разни торби с покупки. Ходихме с мм да пазаруваме хранителни продукти след работа, че в хладилника беше минало цяло индийско село. Имахме останало едно яйце, малко мляко и кашкавал. Сега вече е ок. Утре ще готвя пълнени чушки.

# 144
Вале - да ти кажа за езиците. Световният бизнес се върши на английски език, не на испански, нито на руски.  Задължително втори език - някой от европейските. Най-добре немски, .....
Къде е Калинка?
Вале, не се обадих, щото не съм от София, но и аз съм на мнението на Смърфи. Или ако до сега е учила английски и вече е на прилично ниво- нека да избере за първи език немския, за да го научи от- до,  и да затвърждава английския език като втори.

За Калинка и аз да питам! Тя май щеше да прави пластика, но си мислех, че е за пролетта.

# 145
  • София
Момичета, тя от втори клас ходи на курсове по английски, ще продължи с него задължително. Идеята и е, подчертавам- нейната идея, да учи още два езика, освен английски. Немски не желае въобще. Иска , степенувам по желанията и: испански, руски, френски. Английски иска да продължи на курсове.
Не помня дали споменах, но руския определено много и допада и има доста солидни знания вече, не и се иска да го прекъсва въобще.
Благодаря ви!
За грипа- аз съм на черешата, страх ме е, луднала съм съвсем, а си мислех, че нервите вече са ми напраааао железерки! Ха ха, повярвала съм си нещо!

# 146
Вале, а тя мислила ли е за висше образование? Къде, какво? И пак казвам - нито един курс не дава нивото на езиковата гимназия. Не й трябва да владее език (испански или руски, за френски пък изобщо не ми се говори), който няма да й трябва. Хеле пък испански. На тези години хем уж знаят какво искат, ама всичко го подчиняват на емоцията, а едно такова решение трябва да е повече практично.

# 147
На тези години хем уж знаят какво искат, ама всичко го подчиняват на емоцията, а едно такова решение трябва да е повече практично.
Племенницата е 7 клас. Иска да учи там, където ще учи най- добрата й приятелка, която Е ориентирана, а нашата я следва.

# 148
  • София
Такаа. Смърфи, тя ще оправя образователната система!! МолА ви се, първо ще стане учителка, после директор, после инспектор, накрая съветник на министъра на образованието. Министър не ще да става. Не че няма да я направят, ма тя ще се дърпа.
Междувременно ще бъде преводач. И ще обикаля света.
И една малка тайна- разказвала съм и за теб и вашето семейно околосветско обикаляне и тя много ви се кефи.
Може и да ви звучат детински тия мечти, но не знаете с какъв хъс говори. Постоянно чете за чужди образователни системи, прави сравнения- къде, какво и как. Лятото писа план за промяна на образователната система до 7 клас. и между другото много сериозно го беше оформила.
Баща и я вижда в правосъдната система, защото имала силно развито чувство за справедливост, умее да говори много добре и обосновано. И е оратор.
Аз я виждам...щастлива. Друго не знам.

Лейдито и на мен ми се губи! Да се обади!

# 149
Вале, няма нищо по-хубаво от това да има цел и посока. Ако иска да учи висше в БГ е едно, но ако иска да види как е в чужбина, е друго. Най-важното е да е щастлива! Но пак казвам, нека английският да е водещ. Ако не можеш да се пребориш, то поне да е испански. Руски... Знам, че сме близо до тях и т.н., но няма много фирм, които да търсят руски за първи език. Комбинация от английски, испански и руски обаче е друга работа. Нека да са силни първите два. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт