Тест за овулация - въпроси / тема 7 /

• 87 299
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • Велико Търново
Ц ми е между 32/36 дни. Миналият месец О беше на 19 ден от Ц. Започнах ProFertil female от този месец. Незнам дали той може да окаже влияние. Последен Ц на 21.12

# 106
Здравейте, моят тест от днес е отрицателен, така че за положителен броя вчерашния на 6ти ден Simple Smile) Иначе поработихме по въпроса с ММ и вчера и днес, надявам се и утре, дай боже да се получи, че много ранна ми се вижда тази О. Но все се успокоявам, че природата си знае работата и не и трябват тестове или записки Simple Smile)))
Скрит текст:
Прикачвам снимка на всичките тестове + днешния

# 107
Здравейте,

Това са моите тестове, за първи месец правя и искам да попитам, след като имам положителен тест (поне според мен) от 18:30 часа, тази вечер ли да правим с**с или утре сутрин? Извинявайте за въпроса, но наистина не съм много запозната.

# 108
  • София/Дружба
Най- добре и днес, и утре и вдругиден Simple Smile фоликула се пука до 36 часа след положителен тест.

# 109
Здравейте, според вас този тест положителен ли е? Или ще е утре овулацията. Благодаря предварително!
http://prikachi.com/images.php?images/898/9251898o.jpg

# 110
  • София
Във времето за отчитане на теста ли е правена снимката? Ако да - според мен е отрицателен.

# 111
Не,теста е правен в 16ч, снимката е от преди минути. Имам чувството, че сега е доста по-ярка чертата, отколкото 5мин след отчитане. Възможно ли е ?

# 112
  • София
Променят се, да, при мен обикновено изсветляват.

# 113
Здравейте, според вас този тест положителен ли е? Или ще е утре овулацията. Благодаря предварително!
http://prikachi.com/images.php?images/898/9251898o.jpg
Според мен и отрицателен, повтори го утре. Поне четири часа преди теста не ходите до тоалетна и не пийте вода.

# 114
И според мен е отрицателен, но реших да се консултирам и с вас. Благодаря много!

# 115
  • гражданин на света
Здравейте момичета, за първи път пиша в темата и разбира се започвам с въпрос Simple Smile За първи месец ще правя тест за овулация, цикълът ми е обичайно 28 дни (рядко +/- 1, а още по-рядко +/- 2) и според таблицата на теста и по почетеното в тази и старите теми се очаква О да е някъде около 14-тия ден, може би пак +/- 1-2 дни. И на мен ми се струва че е там някъде по симптомите които изпитвам по това време, колкото и да са слаби. Но тъй като ми е за първи път, се чудя дали да се тествам само в периода от 11 до 15-16 ден, или да започна от по-рано и да продължа до по-късно, за да я уловя.

Скрит текст:
На 37 години съм, с една неуспешна бременност, загубена в съвсем ранна седмица, това се случи април'17, след това се пазихме 3 месеца по лекарска препоръка, и от тогава до сега 5 месеца - нищо. Лекарите казаха че щом веднъж съм забременяла по естествен начин и то доста бързо, би трябвало да няма проблем. Струва ми се обаче че нещо не уцелваме момента с овулацията - водя си записки в приложение на телефона, и тъй като не правим секс по график, а когато и колкото ни се поиска - забелязвам че дните около предполагаемата ми овулация май не ги оползотворяваме добре. И тъй като искам да се постараем повече, искам да разбера кога е най-подходящия момент.
И още нещо което не е точно по темата, но пак е в тази връзка - скоро си правих изследвания на хормоните на щитовидната жлеза (за първи път в живота ми, нямам проблеми досега, а само за профилактика ги направих след годишния проф. преглед на работа), и ТСХ ми беше 2,1, в средата на реф. стойности, останалите хормони и те бяха с много добри стойности и ендокринолога каза че всичко ми е ОК, да не търся проблеми в тази област. Да ама на скоро прочетох че при опити за бебе би трябвало този хормон да е под 2 за да има успех, а на едно място бяха писали да е под 1, само че не разбрах дали това се отнася до асистирана репродукция или като цяло за бременност. Вие какво ще кажете - колко е ТСХ при вас, и моето 2,1 дали е много и ще ми пречи ли?

# 116
Тестовете, като за първи път е добре да ги започнеш по отрано. От 9-ти ден според мене е добре. Запаси се с 2ве опаковки тестове, тъй като О може да се случи и малко по-късно от предвиденото. След положителният тест ще се пресметне колко ти е и ЛФ, и следващият месец ще е по-лесно да се предвиди кога да я очакваш.
     Задай си въпросът за хормоните във тази тема - http://old.bg-mamma.com/?topic=993010.msg36167510#new

# 117
  • Велико Търново
Здравейте и от мен. Днес минах през доки, защото снощи след кекс имах мн силни болки и днес ми е дискомфорно. Доки витя силно спукап Ф и малко свободна течност. Предполага че е от него, но дали снощи се е спукал нз. Този месец не можах да проследя кога е било О. Каза да пия Дуфастон и след 10 дни пак да мина. Според вас защо ме вика след 10 дни? И да е станало нещо то няма да се види.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 23:28 от MoniBoni

# 118
  • Австрия
Според вас защо ме вика след 10 дни?

А ти защо не го попита?

FLOWER_ST, да, по принцип ТСХ трябва да е с оптималната за бременност стойност около 1 - важи най-вече за жени, които имат проблеми с щитовидната жлеза и приемат синтетични хормони. Ако нямаш болест свързана с ЩЖ, твоята стойност от 2,1 е в граници и нормална. Ако имаш притеснения, обърни се към ендокринолог, който да те прегледа и назначи изследвания.

# 119
  • На север
Някоя ползвала ли е дигитални тестове на Clearblue? Най-накрая доживях да видя положителен тест, който с дигиталния тест поне няма как да се сбърка. Проблемът е обаче, че като се извади тази част която се тества и се хвърли тестът продължава да стои с усмихнатото човече. Аз бях чела, че тест се прави до негативен такъв. Днес пак исках да се тествам, но устройството седи с усмивката от вчера. Това дефект ли е? Вкарах лентичката пак, но си остана така. Не можах да го променя.

Общи условия

Активация на акаунт