Убито е цяло семейство в Нови Искър навръх Нова Година

• 260 133
  • 3 545
  •   1
Отговори
# 555

Добре де, тези като пишат, четат ли се?

През февруари 2007 го спипали да блудства с дете, осъден е на 8 години, но не е изтърпял цялото наказание.
и
Живял в Нови Искър допреди 10 години, след това заминал за Франция и се върнал преди година.

Кое от двете е вярно? Лежал в затвора или е бил във Франция?
Изглежда не се четат.
В единият линк пише, че през 2007 е лежал в затвора, а в другият линк пише, че е бил в затвора през 80-те години на миналия век. А сега де? Освен да е бил в затвора повече от един път.  Thinking

# 556
Добре де, този Росен тактически организира всичко, безпогрешно изпълнява плана си и накрая вместо да забегне надалеч, просто се прибира "у дома" на няколко километра от местопрестъплението ли? И чака... спец отрядите? А после им се измъква "секунди" преди да го атакуват?
Май не ние гледаме многото филми...
Е, щом не го откриват, очевидно е забегнал.

...убийството е и планирано, и изпълнено от подготвен човек.
Никой не спори, че е извършено от човек, който е виждал оръжие само на снимка. Но за мен категорично е с личен мотив. Ако беше нещо служебно тези кучешки разходки са идеална възможност да ги оправят или само като си покажат носа навън. Никой няма да се занимава с трепане на деца и кучета.

# 557
  • София
Аутопсията е Кети е установила, че тя е убита първа ли? Преди всички останали, просто я намират по-късно.

Не са изнесли информация от аутопсия.

# 558
  • Ямбол
Снощи по Канал 1 гледах майката и бабата на гаджето на Нанси - странно спокойни и нагласени ми се видяха...Въпреки, че може и да са на хапчета, примерно, не знам.
Трябваше за пред хората да се направят на подути и тъжни ли. Всеки човек по различен начин преживява мъката си.

# 559
  • София
Убийството на Клътърови е извършено от двама кокошкари, неудачници, дребни престъпници, единият е давал признаци на леко умствено изоставане. Убийствата в Студентски град са извършени от един пикльо-ученик. Не е нужно да си Мориарти, за да извършиш убийство, включително на цяло семейство. И личният мотив не означава, че не обмисляш и планираш. Не разсъждавайте в крайности. Между простото убийство в състояние на афект, когато ти пада пердето и действаш, без да мислиш за последиците, и задълбочената престъпна конспирация има цяла гама междинни състояния и междинни "изпълнения" с най-разнообразни мотиви и степени на умисъл и подготовка.

# 560
Аз намирам голяма разлика между трите изпълнения.

# 561
Аз си представям убийствата по следния начин - наблюдавал е къщата отвън. Видях, че има много вехтории и калпави постройки около къщата в двора, които са идеални за прикритие. Също е било тъмно навън, а прозорците светят - видял е кой къде е в къщата. Баща и син са застреляни в кухнята на първия етаж с един пълнител, който според изнесената информация за оръжието е съдържал между 10-12 патрона. Зарежда втори пълнител. Тъщата е неподвижна, убива и нея. Зарежда втори пълнител. Качва се на втория етаж - застрелва Боби, който е намерен в детската стая, проснат на пода. Нанси е много вероятно да е била в същата стая и да е успяла да избяга ранена или не в другата спалня, кучето  тръгва след нея. Може и да е крещяла за миг. Росен ги последва в другата стая и убива. Зарежда трети пълнител. Изстрелва им по един контролен на всички, а може би и още в телата. Влачи телата на баща и син от кухнята при тъщата. Замазва с парцала и изчезва.
Имало е момент на изненада при всички - с насочено огнестрелно оръжие срещу тях и порой от куршуми, няма време за каквато и да е реакция и самозащита.

# 562
Близките на Боби са в шок. Изгубили единственото си дете. До преди седмица са мислили за хубави неща през настъпващата година, синът/внукът им е трябвало да е абитуриент само след няколко месеца... Изведнъж целият им живот се срива, в новогодишната нощ. Майката за момента изобщо не осмисля случилото се. Абсолютно нормална й е реакцията. След време медийният шум ще спре. Дай Боже виновникът да се намери и да си понесе заслуженото. Но мъката за тези жени тепърва ще започне, защото детето им никога няма да се прибере отново вкъщи... Няма никакво значение кой с кого каква връзка е имал - шест човека са убити. Никой не заслужава такъв край. Това е страшното, за това няма наказание, което да е достатъчно.

# 563
Най-наказани са хора, нямащи изобщо връзка с убиеца Sad.

# 564
Убийството на Клътърови е извършено от двама кокошкари, неудачници, дребни престъпници, единият е давал признаци на леко умствено изоставане. Убийствата в Студентски град са извършени от един пикльо-ученик. Не е нужно да си Мориарти, за да извършиш убийство, включително на цяло семейство. И личният мотив не означава, че не обмисляш и планираш. Не разсъждавайте в крайности. Между простото убийство в състояние на афект, когато ти пада пердето и действаш, без да мислиш за последиците, и задълбочената престъпна конспирация има цяла гама междинни състояния и междинни "изпълнения" с най-разнообразни мотиви и степени на умисъл и подготовка.

Убийството на Клътърови все пак е на мъж, жена и три деца. Тука са трима мъже, момиче и баба. Влезли са през нощта докато са спели и са ги вързали. Съвсем различно е.

# 565
Аз съм стреляла, Lady, разбира се, не по хора. Изобщо не е толкова лесно, колкото изглежда по филмите. Не че е трудно, а например, че технически си отнема време презареждането например, в което време другите няма да стоят кротко. Да не говорим, че трябва да е имал поне 5 резервни пълнителя. А и пистолетът не стреля последователно като автомат. И не е лесно да се уцели точно движещ се човек, камо ли няколко пъти, камо ли няколко човека. Макаров вече почти никой не ползва, и това е странно.
Твърди се, че от ярост се стреля многократно в жертвата, това с няколко куршума и контрола е по-скоро обмислено и хладнокръвно, не задължително мафиотско, разбира се, но те най-често се стрелят без емоции. Пък един човек хем да е полудял от ревност, за да убива наред, хем да е хладнокръвен и овладян, и за капак да е обикновен прошляк...
И ранените не падат веднага, ако не е в сърцето или главата. Спомнете си колко простреляни бягат, пък стигат сами до болници даже понякога, и то съвсем наистина, при кръчмарски свади например, при войни. Адреналинът и шокът са по силни от болката, а човек за живота си се бори все пак.

# 566
Общото е, че не е необходимо нито да си умен, нито да си мафиот, нито да си кой знае колко трениран, за да избиеш сума ти хора, които са изненадани и безпомощни.

# 567
...в което време другите няма да стоят кротко...
Те въобще и не са разбрали какво се случва в тази голяма къща.
И въобще не търся логика в действията на афектиран човек, който и да е той.

Общото е, че не е необходимо нито да си умен, нито да си мафиот, нито да си кой знае колко трениран, за да избиеш сума ти хора, които са изненадани и безпомощни.
Точно.

# 568
  • София
Боби и Кениън Клътър са кажи-речи на една възраст. Няма логика да наричаш Клътър "дете", а Боби "мъж" (на мен на снимките ми прилича точно на това, което е - слабичко момче, ученик в горните класове, който няма никакъв шанс срещу въоръжен психар). Но това с аподробности, аз не сравнявам двете убийства, защото няма база за сравнение, най-малкото едното е разкрито и много задълбочено изучавано цели десетилетия. Дадох просто пример, че не е нужно да си гениален престъпник, за да избиеш едно нищо неподозиращо семейство.

# 569
Двама, а не един, правят огромната разлика. Засега поне твърдят, че е бил сам.

Общи условия

Активация на акаунт