Тази на работодателя не ми прозвуча особено достоверно. Крие нещо и неслучайно – ако е знаел, както се подразбра, че Росен е нелегален, може да бъде уличен в укривателство или както там му се казва ятачеството в наши дни.
Надявам се, че някой е бил достатъчно умен да го поразследва и него. Особено откъм алиби.
Освен че самоубийството – реално или имитирано – се очакваше от всички, първите данни наистина са смехотворни.
Мен лично ми хрумват още няколко варианта:
1. Росен е имал съучастник, но когато са разбрали, че само Росен е търсеният и единствен заподозрян, съучастникът му го е "самоубил", за да не се разприказва, ако случайно го хванат. И си свирка, защото никой не подозира за него.
2. Извършителят е друг и когато съмненията падат върху Росен, го "самоубива" и случаят е приключен.
Към тези две версии ме навежда фактът, че пистолетът е бил със заглушител. От какъв зор? Освен ако "самоубийството" не трябва да привлече внимение, докато помагачът не се отдалечи достатъчно.
Освен това ми е много любопитно времето, когато е умрял Росен. Да не се окаже, че е преди или непосредствено след смъртта на жертвите му.
Още нещо – не ви ли прави впечатление, че три от действащите лица се занимават с автомонтьорство? Неделчо, Росен и свидетелят – шефът на Росен. Дали случайно тримата не са се познавали, дори да са били колеги? Ако не колеги, то партньори в нещо си...
И още въпроси имам, ама то и тези стигат.