Убито е цяло семейство в Нови Искър навръх Нова Година

• 259 220
  • 3 545
  •   1
Отговори
# 2 685
Spare, ти си 50+ годишна и от Варна, нали? Упражнявам се като врачка.

Към останалите. Всичко свърши. Това е, друго няма да има. То с питане по форуми другото не става.

# 2 686
- да разбирам че осъден човек, който би трябвало да е здраво инкогнито и off the radar си е имал работодател?

- сипаха ни помийка като за цяла година и ние с удоволствие я изпапкахме цялата. сега ще спим спокойно.

- т'ва иначе същия екип ли е, който не знае нищо за КТБ или друг екип се занимава с Росен? един приятел пита. каза че е впечатлен от работата по случая и ако може да им възложат и КТБ. казах му че не знам как стоят нещата с юрисдикциите.

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 22:53 от Hulk1

# 2 687
Никъде не съм писала, че мотивът не е от значение. Написах, че може да се докаже хронологията и механизма до известна степен, но не на 100%. Но има неща, които не са от значение и наличието им не би променило изхода на събитията - примерно намереното тефтерче. Не преиначавайте. Ето още едно доказателсво, че всеки разбира нещата по свой си начин и чете това, което иска, а другото пропуска.

# 2 688
Никъде не съм писала, че мотивът не е от значение. Написах, че може да се докаже хронологията и механизма до известна степен, но не на 100%. Но има неща, които не са от значение и наличието им не би променило изхода на събитията - примерно намереното тефтерче. Не преиначавайте. Ето още едно доказателсво, че всеки разбира нещата по свой си начин и чете това, което иска, а другото пропуска.
Защо мислиш така?! Изключването на улика като съществена за следствието, може да стане след експертиза, а аз за такава не съм чувала (относно тефтерчето, напротив, оставам с убеждение, че трябва да забравим за него) и отново не е сигурно - може да се оспори експертизата (те решения се оспорват и преразглеждат).
Говорим точно за факти, а не повтаряме наизуст, че някой бил казал, че има такива и че те са "неоспорими" и водят само към едно лице. Забравя се с каква лекота се сменят версии и мотиви при уж доказни факти, водещи към други причини.
Не само могат, а трябва да се докажат хронологията и механизмът, а не да се търсят след вече набеден за виновен и да се нагаждат впоследствие.

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 23:33 от Tsugumi

# 2 689
  • Sofia
Spare, ти си 50+ годишна и от Варна, нали? Упражнявам се като врачка.

Към останалите. Всичко свърши. Това е, друго няма да има. То с питане по форуми другото не става.
Ако аз съм Spare, нямаш способности като врачка. Не съм 50+ и нямам никаква връзка с Варна. На 40+, от София, и не съм живяла никъде другаде, ако е от значение изобщо.

# 2 690
Днес, на брифингът имаше въпрос от журналист: какво е правило там тефтерчето? Е това как мислите, че може да се установи? Може да е подхвърлено, паднало..

# 2 691
"Оперативни информатори" е другото име на работодателя и обяснението защо на този човек няма да му се повдигнат обвинения за всичко, за което трябва.
Документално все някак трябва да си вържат гащите защо такива хора са на свобода, а и послушните заслужават пържоли все пак. Я, как се стараеше да срича, човекът.

# 2 692
Днес, на брифингът имаше въпрос от журналист: какво е правило там тефтерчето? Е това как мислите, че може да се установи? Може да е подхвърлено, паднало..
Тефтерчето, за разлика от листо на дърво, е с информация на него и има специалисти, които могат да я обработят.
Всъщност, листо на дърво може да се анализира също и да се отговори на въпроса: "Какво е решило да прави там?"

Мда, те и дрехите може да са подхвърлени. Чух, че ги носел в раницата си (май и на 01.01. - по презумпция, че винаги я е носил със себе си и своите вещи в нея) ако е така, къде е тя и има ли следи от кръв по нея и ако си носи вещите в нея, защо се е връщал да се проблича?

# 2 693
Цитат
Ако аз съм Spare, нямаш способности като врачка. Не съм 50+ и нямам никаква връзка с Варна. На 40+, от София, и не съм живяла никъде другаде, ако е от значение изобщо.

Еми като варненска кляфка в предпенсионна възраст звучиш и то много силно, но все пак подозирах, че не ме бива за врачка. Мерси.

# 2 694

А можеше и да има отпечатъци по него, информация вътре...

# 2 695
Това тефтерче , според мен , изобщо не е на Кети , а на някоя журналистка.
Но трябваше вече да има графологична експертиза. Да е ясно поне нейно ли е.
Ако изобщо работят по друга , освен по  любовната версия.

# 2 696
  • София
А защо трябва да се прави експертиза на тефтерче, ако съдържа сметки за ток и  фейсбук мъдрости?
Какво да му се изучава?

# 2 697
А защо трябва да се прави експертиза на тефтерче, ако съдържа сметки за ток и  фейсбук мъдрости?
Какво да му се изучава?
За да се установи дали има отношение към жертвите . Дали е улика , или ще се изключи като такава. Дали не съдържа информация , която да води до някаква сериозна следа. А и е намерено в близост до местопрестъпление. Първо се включва във веществените доказателства , анализира се и , евентуално , се изключва.

# 2 698
Мен ме гложди мисълта и за това:
Ако си избягал осъден, в чужд район, не родния, условно може никой да не те знае какъв си, защо аджеба ще се представяш с истинското си име?? Хем не е разчитал на документи, наеми(то пък кой иска л.к.?) и пр.
Преспокойно е можел:
За няколко хил.лв да си купи поне на пръв поглед редовни документи;
Да се представя с какво си иска име и най-важното - друга фамилия.

Та хората в Нови Искър знаят ли го този, че се казва така и че е издирван?
Ако да - сами си правим извода...

# 2 699
Скрит текст:
Цитат

Еми като варненска кляфка в предпенсионна възраст звучиш и то много силно, но все пак подозирах, че не ме бива за врачка. Мерси.
Много ниско.

Какво да му се изучава?
За да се установи дали има отношение към жертвите . Дали е улика , или ще се изключи като такава. Дали не съдържа информация , която да води до някаква сериозна следа. А и е намерено в близост до местопрестъпление. Първо се включва във веществените доказателства , анализира се и , евентуално , се изключва.
Точно. Местоположение, информация, на кой е.
Ако тя не е убита там, както се твърди, важно е да се установи, колко далеч от колата и кладенеца е намерено тефтерче и как би се озовало далеч от тях (ако е нейно).

Magnifique, имаше съмнения той той ли е.

Общи условия

Активация на акаунт