Убито е цяло семейство в Нови Искър навръх Нова Година

• 260 968
  • 3 545
  •   1
Отговори
# 3 015
MG18, във вашия блок/улица с къщи, проверявате ли Л. К. и свидетелството за съдимост на всеки новодошъл?
Много е трудно и е наивно да обвиняваме съселяните/съграждани, че са си пиели спокойно кафето с него и не са го предали на полицията.

# 3 016
Ахъм, само дето той е познат на един куп в района отпреди да го осъдят и уж да стане беглец.
Пък и престъплението е в същия район и местните много добре знаят за какво го съдят.
Това за местните хора, за полицаите пък съвсем, че техните действия даже не ми идва наум как да ги квалицирам.
И имам едни съвсем не глупави предположения, че човека наистина е имал някакъв чадър и определено е бил от кръга на местните айдуци.

Diana, нищичко за пълнителите и на мен ми щукна по едно време за тях.
А те са много ценна вещ, ако на някой му хрумне, че може да ги е хвърлил.

# 3 017
Аз също се интересувам следствието и случаят приключен ли е официално? Тук има юристи, моля някой да сподели как е по закон и на практика? Защото е притеснително в рамките на часове да се нарочи някой заподозрян, той да бъде открит мъртъв и всичко да приключи. Точка.
Ми не знам дали е той или не е, но ако не е, е притеснително. Струва ми се нередно нещата просто да приключат. Дано властите все пак да продължат работа, пък не е нужно да дават ежедневни брифинги.

# 3 018
Гл. прокурор каза, че е приключен

Кметът на селото според мен трябва да се знае кой живее в определена къща. Но това, че уж се води незаконна може да означава, че има много такива и никой не се интересува.

# 3 019
Аз също се интересувам следствието и случаят приключен ли е официално? Тук има юристи, моля някой да сподели как е по закон и на практика? Защото е притеснително в рамките на часове да се нарочи някой заподозрян, той да бъде открит мъртъв и всичко да приключи. Точка.
Ми не знам дали е той или не е, но ако не е, е притеснително. Струва ми се нередно нещата просто да приключат. Дано властите все пак да продължат работа, пък не е нужно да дават ежедневни брифинги.
Ето това пише в НПК :
Основания, които изключват образуване на наказателно производство, и основания за прекратяването му
 Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.; изм. и доп., бр. 63 от 2017 г., в сила от 06.11.2017 г.)  (1) Не се образува наказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
 1. (изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) деянието не е извършено или не съставлява престъпление;
 2. деецът не носи наказателна отговорност поради амнистия;
 3. наказателната отговорност е погасена поради изтичане на предвидената в закона давност;
 4. деецът е починал;
и т.н.

# 3 020
Но това не е ли, че срещу него- заподозреният Росен- няма да заведат дело. А не че случаят с убийствата е приключен ?

# 3 021
Изводите, до които достигнах:
1. Кметовете по селата трябва да водят актуален списък на живущите. По подобие на домовата книга в градските кооперации, за която се грижи домоуправителя.
2.Постоянно полицейско присъствие.

# 3 022
Сарафов обясни , че задочно му е повдигнато обвинение за убийство. Росен е бил в качество на обвиняем в досъдебното производство за убийство на повече от едно лице. /Чл. 115 и чл.116 от НПК, вече дали и какъв е бил съставът , за нас е неясно/.
И поради смърт на извършителя - "Айде У архив". Аз поне така го тълкувам.

# 3 023
Попитах юрист - точно така е. След като прокуратурата е постановила извършителят, и той е починал, дори роднините не могат повече нищо да направят. Само прокуратурата, ако се появят, нови обстоятелства, но тя не търси такива - т.е. ако някой си признае, например задържан по друго обвинение.

# 3 024
MG18, във вашия блок/улица с къщи, проверявате ли Л. К. и свидетелството за съдимост на всеки новодошъл?
Много е трудно и е наивно да обвиняваме съселяните/съграждани, че са си пиели спокойно кафето с него и не са го предали на полицията.
Нещо не си прочела правилно.
Кварталния е този който би трябвало да се поинтересува,да сподели с кмета,да се види какъв е този човек.Кмета ще провери ако се налага има ли настоящ адрес,ако няма,най -малкото което трябва да направи е да се поинтересува защо,елементарна проверка на документи от страна на полицията би свършила работа.Иначе на съседите не би трябвало да се търси отговорност,защо не са проучвали още по малко пък те да искат документи и свидетелства.

# 3 025
Да, извинявай прочела съм малко по диагонал.
Няколко пъти в темата се появяваха упреци към съседите и затова така реагирах. (засрамен човече)

# 3 026
Ето това пише в НПК :
Основания, които изключват образуване на наказателно производство, и основания за прекратяването му
 Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.; изм. и доп., бр. 63 от 2017 г., в сила от 06.11.2017 г.)  (1) Не се образува наказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
 1. (изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) деянието не е извършено или не съставлява престъпление;
 2. деецът не носи наказателна отговорност поради амнистия;
 3. наказателната отговорност е погасена поради изтичане на предвидената в закона давност;
 4. деецът е починал;
и т.н.
В случая нямаме деец, защото не е доказано виновното му участие.

# 3 027
интересно а другите престъпления около случая няма ли да се разследват. защото убийството мина и замина, а точенето на ДДС , обирите, съдействието и укриването на престъпник си остават. Фирмата за точене на ДДс е продадена на някакъв друг човек с много фирми...няма ли прокуратурата да го разследва това? как се е укривал Росенчо кой му е помагал, няма ли да се обсъди това?

# 3 028
Tsugumi,
Цъ , Сарафов на брифинга каза , че деецът е разкрит и безспорен. И че му е повдигнато обвинение .Това още преди да го намерят убит сложно с лява ръка- дясно слепоочие , от отчаяние / вероятно/.
Дело има , убиец има , убиецът -мъртъв. Делото се прекратява. Но соченето , че той е извършителят , единствен , е налице.
Затова бяха толкова самодоволни всички с изявленията си. Процесуално - край. Да рови който иска. И ако има кой да му позволи.
И да , удобен изход. А деянието е зловещо.
Колкото и да се възмущаваме , случаят приключи. Официално.

# 3 029
Това вече е наистина възмутително...ми то така всякакви дела могат да бъдат приключени...не мисля, че това е идеята на правова държава. Anguished

Общи условия

Активация на акаунт