С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 739
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Hamsti, как така в коя седмица сме, ти не ги ли следиш твоите с някое приложение или нещо такова?
Аз съм 03.02 термин и съм 36г.с + 3 дни...както и kati an е казала значи съм третия ден от 37 седмица
Аз си следя и с приложение и с калкулатор и по ехограф, все ми излиза термин 30.01..само по ЖК ми сметнаха 03.02  newsm78 За това питам при вас как е  Simple Smile
Аз също приключих с чистене, гладене и пране, багажа също е готов  newsm03 Остава да чакаме  Simple Smile stork-girl

# 241
Хамсти, излиза така, защото ЖК не смята 280 дни от ПРМ, а смята нпр: последен МЦ 7 число + 7 дни = 14
Месец на МЦ Май - 3 месеца = февруари
ВТР:14.02.
Дано ме разбра 😁
Та се получават разминавания от няколко дни с приложенията.

# 242
Мисля че hamsti имаше предвид че нейния бебо върви 4 дни по -напред и ехографа дава друг термин.
При мен реален термин 03.02 ехографа дава термин 19.01 😀 голям бебо=голяма разлика. Но това не означава че термина ми се измества просто бебето като размер е все едно ще се роди на 19.01, но като развитие на плода си е на 03.02.
Вчера питах док. " няма ли да се роди по-рано като е толкова едър" и той ми отговори че бебетата се раждат не когато стигнат опр.килограми и ръст, а когато са узрели.

# 243
Момичета, добро утро.
Исках да ви споделя, че някак си много се вълнувам вече - 10 януари, доста февруарки тръпнем в очакване. Аз само си мисля за раждането, за бебето, за почерпката след това, как ще го обличам, какво ще правим като се приберем вкъщи...  
Чудех се вие как сте? Страх не ме е обвзел все още, а вас!?
И не знам скоро дали се е коментирало, но всички ли знаят пола на бебетата? И избрали ли сте име? Има ли връзка с родителите ви или живи и здрави ще е кръстено на себе си!

# 244
Момичета, добро утро.
Исках да ви споделя, че някак си много се вълнувам вече - 10 януари, доста февруарки тръпнем в очакване. Аз само си мисля за раждането, за бебето, за почерпката след това, как ще го обличам, какво ще правим като се приберем вкъщи...  
Чудех се вие как сте? Страх не ме е обвзел все още, а вас!?
И не знам скоро дали се е коментирало, но всички ли знаят пола на бебетата? И избрали ли сте име? Има ли връзка с родителите ви или живи и здрави ще е кръстено на себе си!

И аз много се вълнувам. Още повече, че терминът ми е на 01.02, а имам някакво предчуствие, че ще е доста по-рано.
Багажът е готов, пазаруването отдавна приключило, дори указания на мъжа ми съм написала от рода на що е то пералня и как работи Grin
За раждането някак не се тревожа, дори съм неочаквано спокойна по темата. Повече се притеснявам за завръщането ни вкъщи и как ще се организирам да се справям с всичко, тъй като и да продължа да работя ми се налага, макар и от вкъщи...та съм сигурна, че в началото ще е голям стрес.
Име избрахме. Ще го кръстим на един от родителите ни, но напълно по наше желание, никои от тях дори не е коментирал темата, просто така си решихме.

П.С. Днес отново съм на тонове. Стискайте палци тахикардията да е отминала Disappointed

# 245
  • София
Момичета, сега бях на тонове и преглед. Всичко е ок, плацентата старее, бебето наддава бавно, но славно. В 36+6 сме 2480грама Simple Smile тазът ще се справи, защото е по-малка.
Какво мислите за раждането предизвикано с окситоцин? Някоя от вас, която има база за сравнение, така де, раждала е и със, и без окситоцин, може ли да сподели опит?
Аг предложи да опитаме около седмица преди термин, защото заминава и точно около термина ми ще отсъства...

# 246
  • у нас
Аз нямам опит,  но когато раждах дъщеря ми ми включиха система и започнаха доста силни болки. Освен това по теми където съм чела коментари точно на майки със и без система всички са категорични, че е поносио без система.  Въпреки всичко ситуацията е строго индивидуална-прага на болка е различен.
Освен това без система, особено за първо раждане раждането може доста да се проточи, което не е добре нито за майката, нито за бебето

# 247
Момичета какъв матрак избрахте за легълцето на бебето?

# 248
  • София
Аз нямам опит,  но когато раждах дъщеря ми ми включиха система и започнаха доста силни болки. Освен това по теми където съм чела коментари точно на майки със и без система всички са категорични, че е поносио без система.  Въпреки всичко ситуацията е строго индивидуална-прага на болка е различен.
Освен това без система, особено за първо раждане раждането може доста да се проточи, което не е добре нито за майката, нито за бебето
Е това последното изобщо не е вярно.

# 249
  • София
Включване на система не гарантира, че раждане ще има. Преди месец в болницата засякох една девойка. В 38-39 са и пуснали система, тапата май е паднала, но контракции не са се появили и бебето съответно си седяло. Преди година на една колежка така се опитаха да предизвикат раждането, пак не е станало.

# 250
  • София
Това което аз знам за индецирането на раждане е, че за да се включи окситоцин трябва все пак да са изпълнени някои условия от страна на шийката... бебето...

# 251
  • София
Да де тя каза при налични условия и желание от моя страна

# 252
  • Down Under
Аз лично доброволно без причина не бих си го причинила това с окситоцинът. Той се прилага, за да се предизвика или допълнително да се стимулира родилната дейност в случай, че околоплодните води вече са изтекли, но контракциите са слаби или са на прекалено голям интервал. Също се прилага за подпомагане на родилната дейност, ако раждането е започнало, а няма разширение на маточната шийка или то настъпва прекалено бавно - по-малко от сантиметър-сантиметър и половина за един час, също и ако контракциите отслабнат или дори изчезнат.

# 253
Това , което знам за предизвиканото раждане е от майка ми. Когато ме е раждала е била със силни контракции и на кратки интервали около 3 дни, търпяла е това защото не искала секцио. В последствие е дошъл един доктор, който й предизвикал раждането. Това което ми каза майка е: Като ми сложи тая система те родих за 5 минути едвам успях да се преместя на магарето" .

# 254
  • София
В генералния случай явно забързва нещата доста, когато са започнали от само себе си. Това дали е с повече болка изглежда е доста субективно, но аз няма как да знам на такъв етап. Важно е и анестезиологът да си знае работата, за да влива правилно количество, а не да нахендри голямо количество и да се случат адски бързо нещата с разкъсвания и много болка..

Общи условия

Активация на акаунт