С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 726
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
ГрижовноМече честита рожба! Да бъде здрав и много щастлив! Благодаря, че споделяш изживяването с нас, които още трепетно си чакаме.
Пс: кога ти беше термина?

# 556
  • София, България
@Грижовно Мече, честито и от мен! Съжалявам за премеждията,но поне финалният резултат е както си му е редът Simple Smile Бързо възстановяване на теб и скоро да се приберете здрави и засмени вкъщи.

# 557
Честито, Грижовно мече! Бъдете живи и здрави ти и синът ти Тодор.  И от тук насетне със спокойствие и радост да бъде изпълнена душата ти!
Момичета да попитам лепенките, които ще използвате да покрият пъпчето при къпане какви са?

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 01:06 от danimolli

# 558
  • София
Момичета да попитам лепенките, които ще използвате да покрият пъпчето при къпане какви са?

На мен ми дадоха малки следоперативни като питах за лепенки за пъпче.

# 559
  • София
Няма да ползвам лепенки, не са нужни, тъй като пъпчетат в момента се защипват със пластмасови щипки, а не както преди с памучни “парцалчета”.

# 560
Аз мисля също са не слагам лепенка по-добре, кожата да диша, според мен.

# 561
Ами намокрянето с вода не трябва ли задължително да се избягва?

# 562
Ето как аз си разреших дилемата с водите..след като пробвах и с превръзка и т.н. просто си обух снежно бяло памучно бельо, няма грешка при проследяването на цвят и консистенция Blush
А относно пъпчето ние ще я къпем нсд ваничката като поливаме с каничка Heart Eyes
Ето така
https://youtu.be/3Euc9N9P2o4

# 563
  • София
Благодаря ви момичета Simple Smile IDA, не се притеснявай от спиналната или епидуралната упойка. Аз също мислих че ще е неприятно, но не усетих нищо когато я поставяха. Може и да зависи от анестезиолога, не знам. И от клизмата също не се притеснявайте, въобще нищо не е. Помня че отдавна бяхме говорили и за нея.
То е ясно че още сме боси в темата бебета, поне тези на които ни е за пръв път, но ако падне пъпчето още в болницата после пак ли трябва да се пази мястото да не се мокри..? Сигурно най-късно на изписването дават препоръки и насоки.

# 564
  • София
Ами намокрянето с вода не трябва ли задължително да се избягва?
Не, няма проблем да си мокри. Проблема е бил точно от памучните “парцалчета”, защото те остават мокри, а щипката после лесно се подсушава с кухненска хартия

# 565
Честито, Грижовно Мече. Бъдете здрави!! Много се вълнувам, като някой разкаже че е родил...вдъхва ми кураж. Благодаря ти.

# 566
Момичета, не ми остава време да се включа и да разкажа, но и аз родих. Всичко започна с обикновени менструални болки в кръста и корема, пих магнезий, пих но-шпа, не минава трайно. По едно време викам абе дай да засека тези болки - на 15-20 мин. През нощта зачестиха и когато станаха на 5 мин. макар и да бяха по-кратки от минута се запътихме към болницата. Оказа се, че имам 5 см разкритие. Направиха ми клизма, което всъщност беше най-безболезнената част от всичко хахаха, така че не се страхувайте от нея пък и помислете от друга гледна точка - не бихте искали бебето да се роди сред изпражнения Wink След това тоалет, добре се бях постарала с бръсненето вкъщи Grinning, казаха че съм екстра и не са ме пипали. Упойка си поисках и не съжалявам, не усетих кога я сложиха и ми подейства много облекчаващо, от 5 до 10 см не съм усетила нито една контракция, те си ги следяха на монитора, а аз почти заспах. Спукаха водите и после към 10 см започва да те отпуска и усещаш напъните, честно казано толкова се бях концентрирала в последователността, поемане на въздух, напън и пак така, че не ги усетих като твърде голяма болка, а може би е имало и лек остатъчен ефект от упойката. Тъй като главата на бебо беше голяма се наложи епиозитомия, но и това не съм разбрала кога се е случило, не съм усетила нито разреза, нито шевовете после. В общи линии съм много доволна - мина много по-бързо и не толкова болезнено, колкото аз си го рисувах предварително в съзнанието. Та това е момичета, кураж и пожелавам всичко да мине бързо и лесно и при вас Simple Smile

# 567
  • Сливен
Честито, Грижовно мече! Да е жив, здрав и кьсметлия! Честито и на Almond eyes!

# 568
  • София
Момичета, честити бебчета! Да са ви живи и здрави бебчетата, а вие бързо да се възстановите и да си ги гушкате вкъщи скоро! Heart

# 569
Браво. Честито. Вдъхна ми надежда и кураж!!! Да сте живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт