С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 190
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Аз пък помислих,че за по рядко ходене до тоалетна.То при мен и не е жълто вече,но аз под 10 пъти на ден нямам,нощем поне 3 4 пъти ставам,рекорда ми е само два,ама бях адски изморена Wink
Кое му е по лесното на цеденето?Аз предпочитам да си суче на поискване в началото и като се регулира кърмата след първия месец ще му правя режим на хранене.То с цеденето голяма хамалогия,стерилизация,цедене,хранене,пак миене на помпа и шишета и айде отново на въртележката.
И мен малко ме е страх от кърменето,вече и коластрата ми спря,даже бих казала че ми изсъхнаха някак зърната,преди бяха все влажни и леко мазни,а сега ..Чудя се дали да не пропускам сапуна в тази част,душ геловете ги спрях като разбрах че съм бременна и до сега не съм имала проблем.Дав е,изсушава повече от душ гел,но не може пък и без нищо.А ги мажа и с кокосово масло всяка вечер и на сутринта нищо кожата е попила всичко.

# 616
  • София
Момичета, нашите съфорумки Erinne и Есен Снежнобяла са вече мами на момченца! Нека са им живи и здрави и да топлят сърцата им с най-чистата любов!
Бебевалежа започва да набира сили и скоро ще има още нови бебчета 😍

# 617
Здравейте,
попаднах на темата едва тази сутрин.До сега бях само читател,но реших,че е момента и аз да се включа вече:yum:37г.с +2 дни с термин  17 февруари съм и от днес имам усещането,че корема ми се е смъкнал леко на долу вече.До колкото четох  това не е индикация за скорошно раждане.Сутринта ходих на тонове и всичко си е нормално.За раждане съм избрала бившата Тина Киркова. Хем доктора който ме следи е там,хем ми е близо.Но колкото повече наближава момента,толкова почвам да се ''панирам'' вече.Имам едно мъртво раждане в 30 г.с. 2016г,заради некадърно следене на бременност и по обясними причини, раждането тогава не беше особено приятно.
П.С.:Пожелавам на всички в групата спокойно и щастливо раждане:yum:

# 618
  • Down Under
Момичета, нашите съфорумки Erinne и Есен Снежнобяла са вече мами на момченца!
Честити им бебчета и на двете  💐
Лелее, сякаш онзи ден започнахме темата, а вече колко момичета родиха. Времето отлетя, кога беше като споделяхме първите прегледи, а аз още дори не мога да повярвам, че ще стана майка съвсем скоро. Толкова е сюреалистично 😊

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 18:15 от gordi

# 619
Момичета, нашите съфорумки Erinne и Есен Снежнобяла са вече мами на момченца! Нека са им живи и здрави и да топлят сърцата им с най-чистата любов!

Да са им живи и здрави момченцата!

Преди малко видях на първа страница кога са им били термините и както бях спокойна за себе си, така леко се притесних и  нашето бебче да не дойде много по-рано Grinning

# 620
  • София
Аз пък помислих,че за по рядко ходене до тоалетна.То при мен и не е жълто вече,но аз под 10 пъти на ден нямам,нощем поне 3 4 пъти ставам,рекорда ми е само два,ама бях адски изморена Wink
Кое му е по лесното на цеденето?Аз предпочитам да си суче на поискване в началото и като се регулира кърмата след първия месец ще му правя режим на хранене.То с цеденето голяма хамалогия,стерилизация,цедене,хранене,пак миене на помпа и шишета и айде отново на въртележката.
И мен малко ме е страх от кърменето,вече и коластрата ми спря,даже бих казала че ми изсъхнаха някак зърната,преди бяха все влажни и леко мазни,а сега ..Чудя се дали да не пропускам сапуна в тази част,душ геловете ги спрях като разбрах че съм бременна и до сега не съм имала проблем.Дав е,изсушава повече от душ гел,но не може пък и без нищо.А ги мажа и с кокосово масло всяка вечер и на сутринта нищо кожата е попила всичко.
Аз минавам най-вече с вода зърната, не мия с препарат. Няма как да не попада съвсем .. и на мен ми се засилиха и като видя като люспички, слагам лансинох.
За цеденето не им разбирам и аз. И двата начина са си занимавка, няма как, трябва да си храним бебетата. Аз лично искам да правя всичко по възможно най-естествения и полезен за бебето начин. Моя позната като ми каза "знам, че зърното оформя захапката, но ми е по-лесно да цедя и давам от шише, а не да го чакам да седи на гърда" се потресох, честно.

# 621
  • София, България

Честито на момичетата! Дано всичко е минало бързо и леко Simple Smile

# 622
Честито на Erinne и Есен Снежнобяла, да са живи и здрави всички!

eli45ka, добре дошла, много съжалявам, че е трябвало да минеш през това Sad но вече си на финала и скоро ще гушиш бебче ❤

# 623
А да питам за въпросният магнезий,който го спирате в 36г.с.Аз пия по един магнезиев диаспорал 300,но доки нищо не ми е споменал за спиране.Може ли някой да ми разясни.

# 624
Здравей, eli45ka! Моят термин е определен за 16.02 и аз също ще раждам в така нар. Тина Киркова. Относно магнезия моят док все още не ми го спира, защото е част от задържащата терапия. По негово мнение трябва да мина поне 38г.с. Най-вероятно спирането е по мнение на наблюдаващия лекар. Аз снощи имах трудна нощ. На всеки час се будех и усещах дискомфорт ниско долу под корема. Леко се психясах дали не идва момента и станах да си приготвям багажа, че и той не е съвсем подготвен. Днес нямам и помен от това неразположение, което ма успокоява. Но от седмица краката и ръцете са ми много подути, при всяко ставане от мека мебел търся упора. Киселини нямам, но два дни имах леко гадене. Та не знам в това състояние ще изкарам ли още три седмици?!

# 625
  • Down Under
Явно вече всички сме така с различни неразположения. И при мен беше идентична предната нощ. С болки и много твърд корем. Реших че се започва, но днес няма и помен. Бебчо явно се премести, понеже вече и хапка да хапна ми става супер тежко. Вчера само една купичка супа и после охках три часа. Луда работа ..

# 626
Аз всяка сутрин едвам ставам.Има болки в таза и от външната страна и от вътрешната.Докато се раздвижа минава бая време,но тогава почва и кръст да ме боли....хаха.А за въпросните втвърдявания на корема не съм сигурна дали са точно те,защото винаги са когато бебето е много опънато и се задържа половин мин.така примерно и после се премества.

# 627
  • София
Аз всяка сутрин едвам ставам.Има болки в таза и от външната страна и от вътрешната.Докато се раздвижа минава бая време,но тогава почва и кръст да ме боли....хаха.А за въпросните втвърдявания на корема не съм сигурна дали са точно те,защото винаги са когато бебето е много опънато и се задържа половин мин.така примерно и после се премества.
И мен тазът и бедрата ме скъсват от болка сутрин... А как пука целият кръст да не коментирам...
В началото и аз не разпознават бракстън хикс, но постепенно започнах да рпсвя разлика между тях и обикновеното опъване на бебето, най-вече по това дали краката и ме подпират в ребрата. Веднъж, като имах по-силни бракстън, видях че няма как да се объркат просто хаха

# 628
И при мен така - и аз се чудя все - бебето ли се разтяга, или пък са контракции. Но в неделя следобед имах толкова многа контракции, че вече мислех, че е дошло времето. Да, ама не. В понеделник бях на лекар -1 см разкритие. Има да си почакам. Но от тогава мисля че.не еразтягането на бебето а са си контракции подготвителни

# 629
Хмм с предната бременност контракцийте ми почнаха като менструални болки,които ставаха все по на често.Вчера бях на тонове,но нищо не ми излезе.А пък въпросните втвърдявания стават,когато бебето е много активно веднъж,два пъти дневно.

Общи условия

Активация на акаунт