С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 171
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Здравейте мили момичета,
Да се похваля и аз.
Снощи в 22:54 със спешно секцио се роди малкия Денис - 3250 гр. и 47 см.

Секциото се наложи заради подуване на крака, ръце, лице, комбинирано с високо кръвно, което не се влияе от лекарства... и така, казаха, време е.
На всички ви пожелавам търпение - още малко остана. Чувството е невероятно!!!

# 631
Честито, Кристина. Да сте здрави!!! Heart
Всеки ден някой се записва с новина, че е родил, а аз ... направо изгарям от нетърпение да ми се случи и аз да ви пиша.
Нещо тук в форума е голямо затишие...пред буря, може би Joy 

# 632
Честито на Кристина,Есен Снежнобяла и Ерин!Да са ви живи и здрави бебоците Kissing Heart

# 633
  • Down Under
Kristina23 Честит син! Да ви е жив и здрав и бързо възстановяване на мама💐
Добрите новини валят ежедневно вече 😊
Колко вълнуващо!

# 634
Браво на всички мами и бебенцата да сте здрави и щастливи Flowers Cherry Blossom
На нас ни остава да чакаме...а колкото повече наближава датата толкова повече губя търпение Grinning Буквално броя дните вече....
Иначе и аз имах такова втвърдяване на корема, малко всеедно бебето го опъва, но май са си контракции имах и една две по-болезнени, като болки в яйчниците... И за сега това е.. честно казано по-лесно ми се схващат краката, като кратки отколкото нещо друго...а за паднали тапи и т.н. няма и помен. Задължително ли е въпросната тапа да падне, преди болницата?!

# 635
  • София, България
@Kristina23 , честито и дано скоро да сте вкъщи, здрави и усмихнати!

@Hamsti, доколкото знам, запушалката може така и да не падне или да пропуснеш това събитие, колкото и да се наблюдаващ.

Връщам се от поредните тонове, всичко е наред, но съм леко обезкуражена Grinning  - лекарката каза,че чак след 2 седмици ще направим АГ преглед за разкритие. А аз ще се пукна, от днес и халката не смея да сложа, вчера вечерта си бях внушила, че до края на месеца ще съм родила ( а терминът ми е края на февруари).

# 636
И аз изпитвам ужас от кърменето..... Но ще видим как ще потръгне. Никак не ми се иска адаптирано мляко, но в крайна сметка с нещо трябва да се храни, ако няма кърма...
Напоследък чета все повече мнения, че заради лека доза егоизъм майките цедят и дават от шише, нали пак било кърма....да де, ама зърното оформя захапката.... Не говоря за жени, които имат очевидно някакъв проблем и боли много и има рани, а за жени, които го правят от мързел.. колкото и грубо да звучи от моя страна, за мен не е правилно, сори.
С наближаването на термина и з се чудя коя ли вечер ще тръгне всичко.... При все, че дори може да пренося...Grinning подскачам на топка, пия чай малинови листа, мащерка, разходки.... Нула ефект засега.
Това за водата, намалявала се заради оттоците, но като нямаме оттоци може би не важи. И аз все още си нося халката
И аз изпитвам ужас от кърменето, но същевременно искам да дам на детето кърма и няма да го почна в никакъв случай от самото начало с АМ определено все пак е кърма и коластра не АМ. Мислех също за изцеждане, наистина е голяма хамалогия, но предпочитам хамалогията пред това от начало АМ, ако имаш кърма,макар че според консултантите по кърмене няма жена, която да няма кърма, кърмата била в ума не в гърдите и дрън дрън та пляс. Иначе за ранитее ужас и аз си ги мисля такива и запушвания, температура ужас.Според мен е жизненоважна коластрата и поне месец два след това кърмене и ще направя всичко възможно да приеме детето ми кърма независимо, че мен самия процес на кърмене просто ме плаши. Да не говорим, че съм чувала за деца, които просто не искат да засучат от зърно и това е. Опитат ли веднъж шише и не искат, а ако си секцио или не ти тръгне кърма или след раждането вечерта вземат бебето да си починеш те ги хранят с шишета и АМ, няма как иначе да ги оставят гладни бебетата.Не виждам кое му е по-лесното на изцеждането, че казваш, че майките от мързел го правят. Аз ония ден пробвах да стерилизирам и първо да миеш после да стерилизираш и да изцеждаш си е тройна работа отколкото кърменето. А това за захапката е пълна глупост според мен по-съм съгласна за, че кърмата е наложителна заради имунната система на бебето.Познавам некърмени хора с перфектни зъби и захапки и некърмени в перфектно здраве де така че всичко е супер относително. Междудругото аз съм на принципа, че всичко, което давам на детето си трябва да го опитам и пробвах да видя от едно шише как се суче после естествено го измих и стерилизирах, ужасно трудно е не знам как го правят бебетата и не знам защо казват, че от шише е по лесно не че от гърда знам как е и ще мога да пробвам хахаха. Grinning

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 14:15 от baby_la

# 637
  • Down Under
И аз съм края на февруари и се надявам да изкарам до тогава и бебчо да изчака до термина. Лекарката каза, колкото по-дълго стои вътре, толкова по-добре. Дори каза, че преносените бебета страдали много по-малко от колики. Не знам колко е вярно ...
Все пак е нещо, което не можем да контролираме, когато решат да се появят - тогава 😊

# 638
Момичета, пиете ли кафе през последния 9ти месец. Аз цяла бременност го избягвам, както и чая, но този месец просто умирам за кафе, нямате си представа каква жажда за кафе изпитвам.
А и сутрин като закусвам ми е много сухо така без да пия нищо, пиех дълго време фреш, но вече съвсем ми омръзна, та споделете Simple Smile

Бях прочела, че някой броят движенията на бебето през деня. При мен това е невъзможно, моят бебок е толкова активен, непрекъснато бута с крачета, ръчички, хълцука, дори през блузата се вижда ясно как корема ми се мърда. Сигурно прави хиляди движения на ден Simple Smile Не знам дали защото е момче или си е просто такъв палавник Simple Smile

# 639
Мен ме е страх от преносване не искам да преносвам. Чувала съм за инфекции и тем подобни.

# 640
  • София
Мен ме е страх от преносване не искам да преносвам. Чувала съм за инфекции и тем подобни.
Че какво общо имат инфекциите с преносването?
Инфекцията се причинава от бактерии или вируси, не от преносване

# 641
Siya, пия капучино 1 или понякога 2, кафето ми е с аромат на ванилия и шоколад и не мога да си представя как сутрин ще стана и няма да пусна кафемашината Simple Smile

Честито на най-новите ни мами, да са им живи и здрави бебоците и много да им се радват ♡

И моят термин е края на февруари 27.... ще видим от известно време тези Бракстън Х са по-болезнени и не знам...

# 642
  • София
Момичета, пиете ли кафе през последния 9ти месец. Аз цяла бременност го избягвам, както и чая, но този месец просто умирам за кафе, нямате си представа каква жажда за кафе изпитвам.
А и сутрин като закусвам ми е много сухо така без да пия нищо, пиех дълго време фреш, но вече съвсем ми омръзна, та споделете Simple Smile

Бях прочела, че някой броят движенията на бебето през деня. При мен това е невъзможно, моят бебок е толкова активен, непрекъснато бута с крачета, ръчички, хълцука, дори през блузата се вижда ясно как корема ми се мърда. Сигурно прави хиляди движения на ден Simple Smile Не знам дали защото е момче или си е просто такъв палавник Simple Smile

Аз не съм спирала кафето, иначе ми спира всякаква мозъчна дейност

# 643
Аз не можех да живея без кафе. Сутрин първата ми работа беше да си направя кафе, но откакто забременях имам непоносимост към аромата на кафето. Направо не мога да повярвам, че това може да се случи на мен. Но явно бебето не обича кафе Simple Smile  Почти 8 месеца не съм пила кафе, а когато някой покрай мен пие кафе, мирисът ми е ужасен. И не се чувствам отпаднала, сутрин се събуждам без проблем и нямам нужда от заместител. Но мисля, че едно кафе на ден не е никакъв проблем. Така ми беше казала и моята лекарка в началото на бременността.

# 644
И аз си пия кафе, понякога и второ но слабичко...

Общи условия

Активация на акаунт