Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 43

• 78 907
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Преобладаващи лактобацили.
 Нормална среда на влагалищната флора.

То си е описано. Лактобацилите са защитниците на влагалището. Те всъщност унищожават другите вредни бактерии, ако попаднат в него. Т.е те са естествената среда на влагалището! Епителните клетки също често присъстват в микробиологичните изследвания - обикновено това са излющени клетки от стените на влагалището.
Коментирай с лекаря си просто в каква посока би могло да е споменатото възпаление.
Иначе резултат, в който преобладават лактобацили е най-добрият вариант.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 13:17 от Maria Sia

# 226
Здравейте! Преди две седмици минах профилактичен гинекологичен преглед, на който лекарят ми каза, че всичко е наред, че нямам раничка на шийката (както ми беше казал друг лекар преди време), направи ми цитонамзка. Вчера се обадих да разбера за резултата от изследването, тъй като не живея в града, където се намира болницата и ми отговориха, че резултата бил хубав, попитах за групата, казаха ми ПАП 3 А, но нямало нищо притеснително. Е, да, ама аз се притеснявам, как ще се лекувам при положение, че не ми е назначено никакво лечение. Прочетох доста за такъв резултат от изследване, ако имам някакво сериозно възпаление, то от само себе си едва ли ще се оправи. Чудя се какво да правя, а прегледът беше при едно от светилата в онкогинекологията в Северна България.

# 227
Аз бих отишла в клиниката, да си получа резултата и отново да разговарям с лекаря. Може би трябва да си запишеш първо час, разбрах, че трябва да пътуваш до там. Но не бих оставила така нещата.

# 228
На мен ми е интересно , кое е въпросното светило, което го раздава толкова спокойно Thinking

Аз също бих отишла да си взема резултата и задължително бих потърсила второ мнение.

# 229
Подкрепям. 3А е резултат, който би следвало най-малкото да се коментира и да се прецени. Ако не друго - поне да го чуеш от лекаря, да зададеш всичките си въпроси и да си спокойна. По принцип 3А значи, че има нещо и трябва намеса - каква, кога и как решава лекаря. Ако не си сигурна - второ мнение.

# 230
Здравейте отново! Можах да разговарям с лекаря и да си взема резултата от изследването, това което успях да разчета е: "Атипични покривни клетки с неясна степен. Нисък матуразитен индекс. Групи и единични клетки с увеличена площ не открити".
Искам да попитам някой дали знае дали и къде в Русе или Варна може да се направи HPV тест?

# 231
Това за човешки папилома вирус ли е ? Наскоро гледах репортаж за това и ми настърхнаха косите, като разбрах колко лесно може да се заразиш.

# 232
Да, искам да си направя HPV тест, но дали в градове като Русе и Варна се прави и къде точно.

# 233
Ето кординати на Геника във Варна :
 ГМДЛ „Геника” -  гр. Варна
Медицински комплекс "Младост", бул. "Република" 15, ет. 6, каб. 601-602
тел: 0893/633 565
Работно време: Понеделник-Петък - 14:00-18:00 часа

Мисля , че трябва лекаря ти да ти вземе материал за проба и да си го  занесеш в лабораторията. Друг вариант е да намериш лекар, който работи директно с лабораторията и той да се погрижи за това. Успех!

# 234
Да, искам да си направя HPV тест, но дали в градове като Русе и Варна се прави и къде точно.
А за какво ти е?  В цитонамазката пише ли, че имаш hpv? На колко години си? По добре потърси лечение
Hpv си е hpv, независимо кой номер е методите са едни и същи, ако си млада лечение, ако не си, отстраняване на болния участък....

# 235
В края на цитонамазката като препоръки пише: колпоскопия и HPV тест. Не съм млада, на 40 съм.

# 236
В края на цитонамазката като препоръки пише: колпоскопия и HPV тест. Не съм млада, на 40 съм.
Иди на колпоскоп, не харчи пари за hpv, ako има болен участък, могат да го отрежат или изгорят след биопсия

# 237
 rosemarry, предполагам  цитонамазката ти е правена в Геника и точно те правят и ДНК типизирането на ЧПВ. За тях това е схема за печелене на пари.  Изследването не е задължително, а по твоя преценка и евентуално по препоръка на лекаря ти. То дава чисто информативен резултат , но не дава кой знае какво  отражение на лечението.
 Подкрепям съвета за второ мнение , колпоскоп и евентуално план за лечение.

# 238
Благодаря ви, момичета.

# 239
Здравейте и от мен дойде време и за контролния преглед след лийпа. Предполагам ще ходя в петък . Тъпото е че отново настинах и се надявам ъова гадно нещо да не се е появило отново . Пия Саменто но явно е без резултат относно настинките.  И за капак имам някъв не спукан фолукул ся и него ще го мисля, преполагам е от дуфастона дето го пих след операцията. Та ще ви пиша след прегледа . Дано всичко да е на ред и тази гад да я няма 😢.

Общи условия

Активация на акаунт