Не знам защо те шокира тая дума. Това са неща, които съществуват в реалността. С конвенция или не, стереотипи за ролите на мъжа и жената съществуват. Те се променят. Хората винаги са работили да променят стереотипите и са ги променяли.
Какво ново пише в конвенцията, различно от написаното от мен?
Diana D, дори с майчинството - ако беше нормално мъжете да поемат наравно с жените някои от битовизмите по отглеждане на дете, щеше да е по-лесно на жените да съчетават ролята на майки и професия. В някои страни е задължително част от "майчинството" да се взима от бащите. По стечение на обстоятелствата, това са страните, където насилието над жените е най-малко разпространено.
Освен това, въобще не съм съгласна, че жените трябва да са майки. Всяка жена има право да избира дали, кога и с кого да бъде майка - и това не я прави малоценна. Да нямаш деца е абсолютно валиден избор и за мъжете, и за жените. И децата не са единственото нещо, което превръща жената в пълноценен човек.
Суфражетките също са били възприемани като супер крайни навремето си. Но после това, за което се борили, станало нормално - и сега са героини. Само казвам. Първите сблъсъци с всяка нова идея много често са враждебни - и това често не зависи от същността на самата идея.

Щото Червената шапчица я спасява мъж,пък Ариел даже опашката си отряза,само и само да е с принца