Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 497
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 485
  • София
По-голямата част от живота ми е минал без ИК, предполага се, че ще изкарам остатъка и без нея.
Това за достойния труд не го обяснявай, след като вие започнахте мантрата за грантовете. Ти твърдиш така за себе си, а за мен пляскаш констатации, без хабер да имаш какво работя. Защо на теб да вярваме, че не си руски трол, допълнително платен от Путин? Каквото повикало - това отговорило.
Печеленето на пари е оправдано само когато става дума за вас - не само ти, но и други живеещи в държави, приели ИК?
Във всяко положение има плюсове и минуси, за теб явно там + са все още повече. В което няма нищо лошо, но тук говорим за България и настоящото ни положение. Сигурна съм, че тамошните нагласи са се оформили доста преди ИК, т.е. тя не е причина, а следствие.

За мен КС трябваше да се съсредоточи точно върху посочените от вас неща - Гревио и неговата надзаконова власт, а не уроци по биология и социология.
Ама ИК е приета в доста напреднали държави, имат шансове да се пробват да си изкарват грантовете в Анадола или Албания, ей ги, не са далече. И там би трябвало да са къде по-спокойни и защитени отколкото в изостанала и проста България, правата им ИК ги пази  Laughing
Доста И от вашия лагер го правят, ние с какво сме по-лоши? А Путин в какво плаща? Той за такива неща пари не жали, щом стигна чак до Щатите, вашите плащания са трохи за него.
От теб и подобните ти съм добре защитена, щото не ме е шубе и не чакам мъж да ме защитава. А Сам Колт направи всички равни.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 14:28 от Cuckoo

# 7 486
По-голямата част от живота ми е минал без ИК, предполага се, че ще изкарам остатъка и без нея.
Това за достойния труд не го обяснявай, след като вие започнахте мантрата за грантовете. Ти твърдиш така за себе си, а за мен пляскаш констатации, без хабер да имаш какво работя. Защо на теб да вярваме, че не си руски трол, допълнително платен от Путин? Каквото повикало - това отговорило.
Печеленето на пари е оправдано само когато става дума за вас - не само ти, но и други живеещи в държави, приели ИК?
Във всяко положение има плюсове и минуси, за теб явно там + са все още повече. В което няма нищо лошо, но тук говорим за България и настоящото ни положение. Сигурна съм, че тамошните нагласи са се оформили доста преди ИК, т.е. тя не е причина, а следствие.

За мен КС трябваше да се съсредоточи точно върху посочените от вас неща - Гревио и неговата надзаконова власт, а не уроци по биология и социология.

Aха - говориш за България, ама така между другото и за русите шведи, че и кроните ми броиш...и сметка ми държиш къде живея и какво правя. И когато ти отвърнат с твоите камъни, по твоята глава - скачаш като ощипана мома doh  Joy

# 7 487
  • Чужбина
Най-сетне Куку спомена GREVIO. И това, след като любезно докладва постовете ми за Гревио.
Твоят отбор отбягва тая тема, защото много им липсват някакви отминали времена, когато моралната полиция е колела и бесела, а шпионирането на съседите и подаването на сигнали е било висше и свято задължение на гражданите.
Който си мечтае за това, да ходи да живее в Норвегия.
По въпроса за това, колко немци, колко шведи и колко норвежци напускат държавите си, има статистика. Предупреждавам те, че статистиката няма да ти хареса изобщо.

# 7 488
  • София
Eleonora_27, чеденце, не си живяла в онези времена, така че не преразказвай общи приказки, без да си наясно.
Сега е голям кеф, нали, обаждаш се в полицията и никой не реагира, няма не само морална, ами и никаква полиция. И всеки е свободен да си хвърля пликчета с боклуци директно от балкона, щото съседските отношения са над всичко.
В големия град докладването хич не е излишно, ама трябва да си раснал в такъв, за да разбереш...
А кой защо напуска държавата си - няма откъде да знаете. Може просто да се местят на по-топло място или да са любопитни за нови места и култури.

# 7 489
  • Чужбина

Куку, не сравнявай изхвърлянето на боклука с доходоносното доносничество на Гревио.

# 7 490
  • София - Рим и обратно
Те до хвърлянето на боклука, че няма да стигнат - няма. Ама да обяснят на децата що е гейпарад и как да мастурбират, няма да пропуснат. То е много належащо. А да, за малко да забравя - ще защитят и жените от лошите им мъже, като ги светнат, че няма нищо лошо да си хвърлят детето щом излязат от родилния дом и да отидат в офиса.

# 7 491
  • София
Куку, не сравнявай изхвърлянето на боклука с доходоносното доносничество на Гревио.
Нали се бориш против шпионирането, все тая... важното е да няма контрол. Докато не опре до твоето дете, тогава ще се обърнеш на 180
Апропо, някой друг е докладвал, не съм аз. Да не съм луда, бях се отписала от темата, да не развалям единомислието и взаимното нахъсване. Ще споря с хора, които хабр си нямат от държавен бюджет и цитират блиц като инстанция... мерси

# 7 492
В петъчния ден, когато КС взе прослувутото си решение, минавам  пред метростанция Сердика и чувам градския бард да пее:

П.С. Суско, предложението ми за брак с теб важи и бъди сигурна, че в брачното ложе Истанбулската конвенция ще се прилага с всичките си разпоредби и членове.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 08:06 от Alexandro.sf

# 7 493
  • София
Куку съм бе, написано на английски.
Скрит текст:
Първо ще помагаш да се разведа, но хич не ми се жени втори път, да знаеш. Трябва голямо молене и по корем да ми се влачиш и пак не е сигурно

'Кафе с мед', докато се поставя под въпрос нежеланието на една жена да има деца - така ще е.

# 7 494

Cuckoo, верно се отпиши бре жена. Лагери няма, защото остана само ти и тоя де върви подир тебе. Другите се изметоха като разбраха, че парите са мираж. Малцина сте и го приеми най-после. И спри да се излагаш със съвети от сорта, че трябвало да си стоим бременни до печката и без право на глас. Щото накрая излиза, че ИК ти трябва на теб да се очовечиш, хората си живеят живота и на никого  не пречат, че да им се бъркаш ти по форумите, или разни конвенции да развращават децата им. Не е нужно да си лекуваме нервите  по форуми със съскане - има си доктори за тая цел.

# 7 495
Дневник в рамките на 2 дена 4-5 статии за ИК. много са смешни. кой ли не изказва мнение да оплюе българина Simple Smile))

Алехандро, твоята поезия ми напомня на моите бебе-мъмбъл-рапове, които измислям от името на сина ми. може да направим рап батъл на тема ИК!

# 7 496
  • Чужбина
Много хубав коментар на Бързия влак. Тъкмо щях да предложа на Куку да гледа едно хубаво сериалче и да не ни мисли нас, колко сме изостанали и колко прости ще израстнат децата на някои хора.
Куку, The Leftovers - на български е “Останалите”. Няма намек за ИК, но много добро нещо.

# 7 497
Та кому е нужно да се правите на глупави и да се опитвате да внушавате, че разликата между мъжкия и женския пол е нещо непременно лошо?
Еми лошо е! Една нали се оплакваше че законът и забранявал след раждането веднага да си хвърли бебето на бащата,че искала да се връща на работа.

Ей ги и шведките,уж закони за равенството на половете ,уж Стамбулска шитня,че даже май и отделно Министрство имаха по въпроса за равноправието,
пък гледай сега кого изпратили да гаси пожарите!

Пфууу,няма равноправие на тоя свят ..... къде са шведските феминистки??????????

от колкото са луди, толкова са красиви скандинавци и скандинавки. явно природата компенсира физическата красота с изчанченост. ядат вмирисана загнила риба и си говорят с полово-неутрални местоимения, докато се сексят по време на полярната нощ.

# 7 498
  • Варна
'Кафе с мед', докато се поставя под въпрос нежеланието на една жена да има деца - така ще е.

Какво означава да се поставя под въпрос? Кой го поставя под въпрос? Всяка жена има право да няма деца или да има деца и ден да не ги гледа, щом семейството е намерило кой да ги гледа. Съседките, с остарелите стереотипи, имат право да цъкат неодобряващо и да въртят очи. Не може да приравним "имам право" с "получавам одобрение". Можем да се борим за законово право за нещо, не е редно да искаме законът да ни пази от неодобрението на обществото или на определени групи в обществото. Днес ИК ще бори грешните стереотипи за социалната роля на пола, а утре конвенция "Х" ще се засили да бори грешните стереотипи за хранене, прекарване на свободното време, на труд, външен вид и т.н., т.н. Ще е нужен и съответният инструментариум - държавен, наддържавен, корпоративен, неправителствен и т.н., т.н., за правилно провеждане на борбата.  И за контрол, разбира се.

# 7 499
ментова, това е проблемът, в десятката си. в днешно време всички искат одобрение и аплодисменти, да са в центъра на вниманието. Толерантност не стига, трябва възхищение! хората станахме инфантилни и не може да бъде прието, че не всички сме равни, не всички сме специални, изключителни и не всичко е еднакво хубаво. има по-хубаво и по-нехубаво и светът не се върти около нас. Най-инфантилните са ЛГБТЯ, защото често нямат деца, нямат особени проблеми и отговорности, живеят в паралелна реалност. кой ще ми казва, че не съм жена/мъж? Аз си се самоопределям като женомъж, властелин на вселената, и мис свят. Длъжни сте да ме уважите и да подкрепите моето самоопределяне, иначе ненужно ме обиждате.

Общи условия

Активация на акаунт