Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 446
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 545
A насилието на жени намаляло ли е?

Не знам. Аз лично не очаквам мигновени резултати по отношение на превенцията. По-скоро очаквам по-бързи резултати по отношение на помощта в случаите на насилие - като по-добра закрила, по-адекватни наказания и т.н.

Със сигурност на много места заради ИК поне са почнали да го мерят - защото (както и в България към момента) това не се е правело. А както казваше един мой шеф - не можеш да контролираш нещо, което не можеш да мериш.
Всичко, което си написала в коментара си, е аргумент против ИК.

Не знам дали говорим един и същи език с теб. Вероятно не, само имат някои случайни общи думи.

Та - кое по-конкретно е аргумент против? Че вече се броят случаите на насилие ли?

# 7 546
Този линк го слагам специално за jp, Cuckoo, Аглая Епанчина, Assos и т.н.

Защо се провалиха защитниците на Истанбулската конвенция
https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/07/30/3289402_zashto_se_prov … ?ref=home_analizi

Това е много хубав анализ. Моето мнение е също като на автора му, че проблема не е в самия документ, а в неумението да се обясни на хората  за какво става дума.

# 7 547
  • Чужбина
A насилието на жени намаляло ли е?

Не знам. Аз лично не очаквам мигновени резултати по отношение на превенцията. По-скоро очаквам по-бързи резултати по отношение на помощта в случаите на насилие - като по-добра закрила, по-адекватни наказания и т.н.

Със сигурност на много места заради ИК поне са почнали да го мерят - защото (както и в България към момента) това не се е правело. А както казваше един мой шеф - не можеш да контролираш нещо, което не можеш да мериш.
Всичко, което си написала в коментара си, е аргумент против ИК.

Не знам дали говорим един и същи език с теб. Вероятно не, само имат някои случайни общи думи.

Та - кое по-конкретно е аргумент против? Че вече се броят случаите на насилие ли?
Как мериш насилието? Има ли обективен начин на измерване?

# 7 548

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/07/30/3289402_zashto_se_prov … ?ref=home_analizi

Това е много хубав анализ. Моето мнение е също като на автора му, че проблема не е в самия документ, а в неумението да се обясни на хората  за какво става дума.

Авторът не казва нищо такова за самия документ, цитирам: "Драги прогресисти и либерали, нямам изобщо предвид въпроса дали вашите възгледи са по-добри или по-лоши от тези на спечелилите публичния дебат за Истанбулската конвенция. Не, не го обяснихте и гражданите не го разбраха.

Защото предпочетохте с високо самочувствие да иронизирате и бичувате "тъпотата", "евразийството", "мачизма" и "нецивилизоваността" на тези, които се страхуваха - и ги "страхуваха", че отново им пробутват нещо, което да ги уязви. Как бе, възмущавахте се вие, това идва направо от Европа, от Съвета на Европа, какво повече искате да разберете от това?"

# 7 549
Как мериш насилието? Има ли обективен начин на измерване?

Правоохранителните органи поддържат статистика и профили за различните видове насилие. Не го правят като самоцел, а за да могат да идентифицират примерно рискови групи (жертви или престъпници), рискови фактори (квартали и т.н.), основни причини (тероризъм, традиции и т.н.) - и в резултат да могат да противодействат по-ефективно.

Само че у нас такава статистика за домашното насилие не се поддържа - дори на база на формално заведени жалби, оплаквания, сигнали на съседи и т.н. Така че дори не знаем колко е разпространено - така че не можем да кажем намаляваме ли го с някаква мярка или го увеличаваме. Аз се обзалагам, че държавата не знае и колко жени към момента търсят или получават защита от неправителствени организации.

# 7 550

Авторът не казва нищо такова за самия документ, цитирам: "Драги прогресисти и либерали, нямам изобщо предвид въпроса дали вашите възгледи са по-добри или по-лоши от тези на спечелилите публичния дебат за Истанбулската конвенция. Не, не го обяснихте и гражданите не го разбраха.

Защото предпочетохте с високо самочувствие да иронизирате и бичувате "тъпотата", "евразийството", "мачизма" и "нецивилизоваността" на тези, които се страхуваха - и ги "страхуваха", че отново им пробутват нещо, което да ги уязви. Как бе, възмущавахте се вие, това идва направо от Европа, от Съвета на Европа, какво повече искате да разберете от това?

Дочети го до края де. И за джендъра, и за баба Пенка....

И въобще -  добър анализ е направил човека.

# 7 551
Само че у нас такава статистика за домашното насилие не се поддържа - дори на база на формално заведени жалби, оплаквания, сигнали на съседи и т.н. Така че дори не знаем колко е разпространено - така че не можем да кажем намаляваме ли го с някаква мярка или го увеличаваме.
Като липсва такава статистика,
ти откъде извади данните че всяка втора или трета жена е жертва на насилие?

Или и това са празни приказки?
Както и инфантилните обобщения на либерастите
че 80 % от българите са тъпи и не разбират,
или че 80 % от българите са агенти на Путин?

# 7 552

Тц, проблема е в самия документ и пришиването на едни определени малцинства към жените. Ако ставаше дума наистина само за защита на жени, най-вероятно документа вече щеше да бъде ратифициран дори и без да разберем.

# 7 553
Дочети го до края де. И за джендъра, и за баба Пенка....
И въобще -  добър анализ е направил човека.

При теб четенето с разбиране куца, разбрала си само това, което ти е удобно - "за джендъра и за баба Пенка". Но съм съгласна, че е направил добър анализ на "драгите прогресисти и либерали", които от толкоз умнота и красота се провалиха с гръм и трясък. И съдейки по твоя пост - явно няма да си научите урока, както ви съветва авторът.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 23:55 от Анонимен

# 7 554
Абсолютно им липсва четене с разбиране ,
за това няма никакъв смисъл да спориш и си пишеш
с хора които нямат интелект на 12 годишно умно дете ...и то ще разбере подобре и ИК и анализа на Минчев
Или се правят на улави, или толкова си могат ...

# 7 555
И въобще -  добър анализ е направил човека.

Аз имам някои резерви. Не вярвам в дълга на някого да слиза до нечие ниво и да му смила някакви концепции на каша. Камо ли пък да си го слагам на сърце, че портиерката Пенка не ме била разбрала.

Човек не може да е все разбран от света в крайна сметка. Не съм на 20, та осъзнаването на това да ми разбие сърцето.

# 7 556
Не се мъчи, няма как да го приема лично, нито пък има какви уроци да уча. Отдавна вече не се опитвам да убеждавам хората. Както е казал и авторът - млади бяхме, зелени.

# 7 557
включете баба Пенка и като обобщен образ на конституционите съдии

иначе яко звучи -баба Пенка
срещу умната Джорджия

ако е Катерина не е яко ..трябва да е нещо тъпо ...нъл тъй

# 7 558
Не вярвам в дълга на някого да слиза до нечие ниво и да му смила някакви концепции на каша. Камо ли пък да си го слагам на сърце, че портиерката Пенка не ме била разбрала.

В такъв случай само ще си мечтаеш за грантове Joy

Продължавайте в същия дух с тази арогантност и грантовете винаги ще са мираж!  Mr. Green

# 7 559
НПОтата май са обидени и разярени на целокупния български народ,
че не ги разбрал и не им позволил да усвоят едни милиони за да учат децата на джендерастия.

Охх, дано си останете все така неразбрани.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 15:56 от michelle_ma_bell

Общи условия

Активация на акаунт