Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 429
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 605
  • Чужбина
Да, това е още един инструмент да извиват ръцете на държавите.
Това всичкото, след като успяха да дестабилизират Европа за нула време. Сорос дори си беше позволил да каже, че едва ли не Европа била на смъртния си одър.

# 7 606
  • София

Подслоните няма да помогнат много, но е добре да ги има. Това може да се направи и без ИК. В Германия има подслони от поне 20 години (ако не и от 30).

За мен са изключително важни - както и квалифицирана помощ (правна, психологическа).

Може да се направи без ИК, разбира се. Но няма да стане. За съжаление, тези неща в България (имам предвид помощ и защита на слабите или уязвимите) се случват предимно под натиск.

Малтретираните жени почти винаги има къде да отидат - почти винаги намират подслон при майка си, ако изобщо решат да се разделят с благоверния. В повечето случаи обаче решават да си останат с него и не защото нямат друг избор. Това обаче си е техен проблем. Дори да е добре да има такива подслони, не съм сигурна, че България има капацитет да ги създаде и поддържа. А ако не го прави, ще бъде санкционирана, според конвенцията. На определен брой от населението трябва да има такъв център, тия центрова трябва да са хиляди. Трябва да си имат специална сграда с медицински и обслужващ персонал...Това са страшно много пари, които не виждам откъде ще бъдат взети. Особено предвид състоянието на здравеопазването и цялата ни социална система. А и не е сигурно, че ще бъдат ползвани. По-вероятно е да си стоят празни, а жените да продължават да търсят подслон при майка си, а психологическа помощ - при най-добрата приятелка. Основният проблем обаче е, че цялата концепция на ик е тотално сбъркана и изопачена. Според нея, семейното насилие се корени в пола като социална роля...А то се корени съвсем другаде - в бедността, необразоваността, алкохолизма, психическите проблеми и пр. Вместо да се ръчка и човърка в пола, по-добре усилията да се насочат към подобряване на социално-икономическите условия, образованието, здрвеопазването.

# 7 607
Според нея, семейното насилие се корени в пола като социална роля...А то се корени съвсем другаде - в бедността, необразоваността, алкохолизма, психическите проблеми и пр. Вместо да се ръчка и човърка в пола, по-добре усилията да се насочат към подобряване на социално-икономическите условия, образованието, здрвеопазването.

Е, допреди малко не знаеше, че домашното насилие съществува - сега вече знаеш какви са причините за него, че и си експерт по поведението на жертвите. Това е доста голям скок, трябва да отбележа.

Проблемът с пола е, че предимно жените попадат в ролята на жертви у дома - защото много по-често са тези, които са финансово зависими, търпят от страх да не ги разделят с децата и т.н. Но и това вече беше обсъждано надълго и нашироко.

Иначе за парите - не знам дали е правена оценка колко би струвало да се изпълнят критериите, но щеше да е добре да стигнем въобще да мислим за това. Към момента, доколкото знам, държавата не поддържа нито един такъв подслон, а малкото центрове на неправителствените организации са предимно пълни.

Днес четох, че е стартирал горещ телефон за консултации на жертви на насилие - с дарение на Avon България.

Или - ако мога да обобщя - държавата се преструва, че домашното насилие не съществува. Нито го отчита, нито взима специфични мерки. От време на време някоя жена бива убита, вдига се малко шум, всички стигат до извода, че си го е търсила - и продължаваме напред.

# 7 608
# 7 609
Жулиета трябва да умре

Ромео се приготвя за парад.
Нощта го чака с дънки на цветчета.
Ромео пак е влюбен, пак е млад,
но вече не сънува Жулиета.

„О, слабост, твойто име е жена?” –
светът не вярва в старите си драми:
Офелия се стяга за война,
а Хамлет пробва роклята на мама.

Парадът тръгва – светъл, чист и нов,
да проповядва нежното си дело.
„Най-истинска е мъжката любов!” –
усмихва се загадъчно Отело.

Животът пада пак на колене,
но вече по-различен е въпроса:
да си останеш мъж или пък не
и на жена си роклите да носиш?

О, свят, ти все ще бъдеш тъй суров,
но имай милостта на битието:
с последните остатъци любов
застреляй Жулиета във сърцето!

Ники Комедвенска

# 7 610
  • София
Този линк го слагам специално за jp, Cuckoo, Аглая Епанчина, Assos и т.н.
Защо се провалиха защитниците на Истанбулската конвенция
https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/07/30/3289402_zashto_se_prov … ?ref=home_analizi
Материалът ми прилича на извадка от настоящата тема. Плюли сте си в устата, казано по народному.
Всяко от твърденията на автора мога да оборя дори сега, още пиейки кафето си, т.е. полусъбудена.
"Опонентите на Истанбулската конвенция проведоха публична кампания срещу нея, която се оказа по-адекватна и печеливша."
Точно така - кампания, подплатена със средства и медии. Сетили се 2 години след подписването й, защото върши работа в борбите на групировки, които не засягат нито мен, нито вас (или за вас греша?)
Средният българин/ка не се вълнува от децата с увреждания или други по-наболели проблеми, но джендърите са по така... пикантерия, еле пък за големите ни мачовци, особено ако са попрезрели.
Били се появили вицове.... просто префасонирани вицове за педали, които съществуват от времето, когато днешните противнички на ИК са ходели прави под масата.
А какво ще кажете за Пернишката конвенция, която блестящо обобщава кой какъв е:
Ако първият пол не бие втория, значи той е от третия пол.

# 7 611
Гладен джендър грантове сънува,
за стамбулска конвенция дълго той бленува.
Но прост и гаден конституционен съд,
препречи подло джендерския път.
И тъй тя стана, голямата беля,
джендъра взе, че от глад умря.

В Канада вече нямало да използват думата "жена", понеже съдържа оскърбителен намек за полова принадлежност. Щели да казват "вагиноканадец".

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 11:34 от Rumen_s

# 7 612
  • София
И стихоплетството не ти се удава, с една гола рима не се прави.

# 7 613
  • София - Рим и обратно
[
На въпроса ти - очевидно "не".

Моля? Кое е "очевидно"? Би ли ми показала как ратифицирането на ИК не включва обучение на децата в градини и училища по сексология, джендъризъм, ориентации и прочие? Може да съм пропуснала нещо.

# 7 614
  • n/a
... И както е казал по-умният човек - при поредното повторе-
ние се превръща във фарс.

Кой е "по-умният човек" - Маркс? Simple Smile
Защото той казва това, коментирайки Хегел, че историята се повтаря първо като трагедия, после като фарс.
...
А нас наричате марксисти... Ей ги марксистите, във вашите редици.

От мен е (бил) по-умен. Смятам го за факт. Да не се бърка с по-добър или по-вежлив.
Извинете, ако съм ви докачила с излишни уточнения. Което, впрочем, не отменя ста-
туса на фарс на процесите покрай ИК.

# 7 615
Ако не подкрепяш истамбулският парцал,значи пребиваш жена си. Naughty
Допълвам,ако жената ти също е против този парцал,значи обича да я бият. Mr. Green
Желязна логика,също по марксистки!Едно към едно с :А вие защо биете негрите?!Да не забравяме,че най-активните ''демократи'' са активни комсомолски кадри.Така си и работите,по старо му ,другарко Аглая.

# 7 616

Това не ми харесва,  не е остроумно. Особено това с разприятеляването във фейса е тъпо и нереалистично.

Против ИК са не хората, които искат да бият жените си, разбира се, а главно тези, които останаха с впечатление, че пряко води до въвеждане на третия пол. Оттам нататък няма никакво значение къв е тоя пол, има ли такова нещо... Хората си ги е шубе и се пазят.

Аз съм чувала хора да коментират   - Ти разбра ли, че искат да въвеждат трети пол в училищата. Край,  повече нищо друго не е нужно.

# 7 617
Ето и пресен пример - казва някой, че в канада вече няма да има жени, а вагиноканадци.  Ама верно ли е, какво, що - край, в Канада е така, пазете се да не стане и у нас.

Така се работи, браво.

# 7 618
  • град-държава
Скрит текст:

Това не ми харесва,  не е остроумно. Особено това с разприятеляването във фейса е тъпо и нереалистично.

Против ИК са не хората, които искат да бият жените си, разбира се, а главно тези, които останаха с впечатление, че пряко води до въвеждане на третия пол. Оттам нататък няма никакво значение къв е тоя пол, има ли такова нещо... Хората си ги е шубе и се пазят.

Скрит текст:
Аз съм чувала хора да коментират   - Ти разбра ли, че искат да въвеждат трети пол в училищата. Край,  повече нищо друго не е нужно.

Да, изключително умно и реалистично. Trollface

# 7 619
И извода е ,
че предпочитаме да ни бият като магарета,
но децата си не даваме да станат  джендъри .Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт