Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 394
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 695
  • София
Vivi, "яките дупари" ги пускат на рождените дни на децата от детската ни градина. По едно стечение на обстоятелствата същите майки, които истерясват, че "джендърите" ще им учат децата, се стапят от умиление при вида на петгодишните си момиченца, полюляващи розовите си полички на ритъма на "дупари", "панели" и т.н.

Ето ти кауза, за която да се бориш - подобна музика да не се пуска в детската градина. Напълно постижимо е. Иска се само желание. Ама вероятно ще трябва да се прави безплатно.

# 7 696
  • София
Oще една причина са мигрантите. Ако половата идентификация се приеме като белег за дискриминация, всеки брадат мигрант може да дойде и да заяви пред властите, че се чувства жена, но не може да заяви самоидентификацията си в неговата страна и да получи убежище у нас. И не можем да ги върнем. Всички ще заявят, че са трансжени и нищо не може да се провери и докаже по никакъв начин

# 7 697
  • Насред хаоса
Както се вижда, и с ИК не изчезват престъпленията срещу жени и момичета.

Нито с Наказателния кодекс... Изчезването на престъпленията (от всякакъв вид) е утопия - вярвам, че го разбираш.

Така е. Което не пречи въвеждането на национално ниво на сериозни наказания, съответстващи на нанесената от престъпника вреда. Което може да стане без конвенция. Сега какво е положението - признава си убиецът и автоматично предвиденото за престъплението наказание се намалява наполовина, доколкото знам. От тая половина приспаднат излежаното до момента, намалят му с още заради уж добро поведение и те ти го на улицата след няколко години.

# 7 698
  • София
Vivi, "яките дупари" ги пускат на рождените дни на децата от детската ни градина. По едно стечение на обстоятелствата същите майки, които истерясват, че "джендърите" ще им учат децата, се стапят от умиление при вида на петгодишните си момиченца, полюляващи розовите си полички на ритъма на "дупари", "панели" и т.н.
Ето ти кауза, за която да се бориш - подобна музика да не се пуска в детската градина. Напълно постижимо е. Иска се само желание. Ама вероятно ще трябва да се прави безплатно.
Удобно подминаваш второто изречение. И пишеш пълни глупости за каузата. Ще ми се да видя как някоя маминка тип "Долу ръцете на джендърите от моята принцеса" ще бъде контролирана какво да пуска на РД на въпросната принцеса.
Когато още не присъстваше така активно в темата (отскоро ти плащат, нали?), съм писала че колкото повече гледам противниците на ИК, толкова повече ми харесва другия лагер. Нищо че е малцинство, не съм уфтса

# 7 699
Oще една причина са мигрантите. Ако половата идентификация се приеме като белег за дискриминация, всеки брадат мигрант може да дойде и да заяви пред властите, че се чувства жена, но не може да заяви самоидентификацията си в неговата страна и да получи убежище у нас. И не можем да ги върнем. Всички ще заявят, че са трансжени и нищо не може да се провери и докаже по никакъв начин

За да стане това, трябва да се мине през съдебна процедура, не е достатъчно той да заяви, че е "тя". Ако погледнете статистиката на Инспектората към Висшия съдебен съвет, ще ви направи впечатление, че има много дела за смяна на пола и едно 45 % са в Пазарджишкия район. По подобно дело (то е охранително производството, защото няма насрещна страна) винаги се изслушва съдебно психиатрична експертиза, която да установи дали молителят действително се възприема от другия пол.

Прави ми впечатление на Лъвов мост, че има хомосексуални мъже от Афганистан. Държат се за ръце, целуват се. Аз нямам проблем с това. И си давам сметка колко са подтиснати били тези хора в собствените си държави, та ако щете и в  племената им, заради това, че не могат да изразят открито хомосексуализма си. Може да не сме толерантно общество, но поне хомосексуализмът не е престъпление.

# 7 700
  • София
Куку, не мога да коментирам всяка простотия, която се изписва от съратниците ти. Нито твоите бисери, естествено.
Не ми плащат да пиша тук, нали разбираш.
Трябва да си изкарвам парите с честен труд. Отделям колкото време мога да си позволя.

# 7 701
  • София
Когато още не присъстваше така активно в темата (отскоро ти плащат, нали?), съм писала че колкото повече гледам противниците на ИК, толкова повече ми харесва другия лагер. Нищо че е малцинство, не съм уфтса

И аз така. Самата конвенция не ми харесва, но като гледам кои са против нея, съм склонна да я подкрепя.

# 7 702
  • София
Много жалко, Александрия*.
Странно ми е, че има хора, които разсъждават така.

# 7 703

За да стане това, трябва да се мине през съдебна процедура, не е достатъчно той да заяви, че е "тя". Ако погледнете статистиката на Инспектората към Висшия съдебен съвет, ще ви направи впечатление, че има много дела за смяна на пола и едно 45 % са в Пазарджишкия район. По подобно дело (то е охранително производството, защото няма насрещна страна) винаги се изслушва съдебно психиатрична експертиза, която да установи дали молителят действително се възприема от другия пол.

Прави ми впечатление на Лъвов мост, че има хомосексуални мъже от Афганистан. Държат се за ръце, целуват се. Аз нямам проблем с това. И си давам сметка колко са подтиснати били тези хора в собствените си държави, та ако щете и в  племената им, заради това, че не могат да изразят открито хомосексуализма си. Може да не сме толерантно общество, но поне хомосексуализмът не е престъпление.

Прави ми впечатление на Лъвов мост, че има хомосексуални мъже от Афганистан. Държат се за ръце, целуват се. Аз нямам проблем с това. И си давам сметка колко са подтиснати били тези хора в собствените си държави, та ако щете и в  племената им, заради това, че не могат да изразят открито хомосексуализма си. Може да не сме толерантно общество, но поне хомосексуализмът не е престъпление.

Не е ясно, дали са хомосексуални, много мъже от тия региони ходят по улицата за ръка или прегърнати и се целуват при среща. 
Само за протокола. Иначе си прав - едно просто заявление, че се чувстваш жена не върши работа.

# 7 704
Поредната глупост лишена от логика.Как си го представяте стотици хиляди изведнъж си сменят ориентацията?!Интересно ми е само кой ви пълни главите с тез глупости,та я пеете ,като мантра?

# 7 705
  • София
Куку, не мога да коментирам всяка простотия, която се изписва от съратниците ти. Нито твоите бисери, естествено.
Не ми плащат да пиша тук, нали разбираш.
Трябва да си изкарвам парите с честен труд. Отделям колкото време мога да си позволя.
Странно, тези дни точно това правиш - коментари на кило.
След като вашият лагер поде темата за грантовете (дали не съдите от собствения си опит), се разпискахте за почтения си труд. Колкото вие вярвате на мен, толкова и аз на вас

# 7 706
  • София
Куку, аз не те карам да ми вярваш за нищо. И ти си като ССФ - тя си знае всичко, на нея не е нужно да й се обяснява.

# 7 707
  • София
Е, нали и аз съм във форума, значи съм ССФ.
Ще потретя - не аз започнах темата кой пише по убеждение и кой срещу заплащане. Путин сигурно не плаща по-зле от НПО-тата, щом успя да повлияе дори на американските избори

# 7 708
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Поредната глупост лишена от логика.Как си го представяте стотици хиляди изведнъж си сменят ориентацията?!Интересно ми е само кой ви пълни главите с тез глупости,та я пеете ,като мантра?

Естествено, че няма изведнъж да си сменят ориентацията. Наистина ли трябва да го обясняваме?
Кой му пречи да каже, че е обратен и затова емигрира? И така много от тях, при това положение не можеш да му откажеш убежище, а кой ще проверява той лъже ли или не? А както знаем, те всички са честни хора, бягащи от войната...

# 7 709
  • София
Боже, какви откъснати от реалността сценарии. Някой ще тръгне да си сменя пола, все едно не може да си плати на някой бус да го прекара през границата.

Общи условия

Активация на акаунт