Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 280
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 845
яп ето ти дефиниция от речник и даже дават и един единствен пример, директно съм копипейстнала всичко:

merriam-webster dictionary

Definition of gender identity
: a person's internal sense of being male, female, some combination of male and female, or neither male nor female
примерът,  който дава е този:

Facebook provides more than 50 options beyond "male" and "female" for users to describe their gender identity, from "gender questioning" and "neither" to "androgynous." —The Chicago Tribune

ето и линк: https://www.merriam-webster.com/dictionary/gender%20identity

в ИК се говори именно  за gender identity.

Съжалявам, яп, но ти или наистина не вникваш в английски текст или нарочно изопачаваш. merriam-webster е много реномиран речник за американски английски. както казах, с мен е малко интересно да спориш, защото аз съм била в точно такива среди цялата си ранна младост - сякви джендъри от цял свят.

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 17:39 от ett2812

# 7 846
в ИК се говори именно  за gender identity.

Съжалявам, яп, но ти или наистина не вникваш в английски текст или нарочно изопачаваш.

Ахахаха, не мога вече... Simple Smile

Говори се, да - в антидискриминационни клаузи. Това няма нищо общо с параграфа за образованието обаче - защото там за това НЕ СЕ ГОВОРИ.

И аз говоря за теб, но има значение дали казвам "ett2812 ми е братовчедка" или "ett2812 не умее да пише на български" или "ett2812 е марка евтини джапанки".

Както казах, думите трябва да се свързват в изречения, изреченията в параграфи и да се схваща смисъла им. А не "говори се"...

# 7 847
ох бе боже, яп, наистина имаш сериозни проблеми с разбирането на текст.

доказахме, че в ИК се говори за джендър айдентити, което означава именно някаква измислена чудесия, а не социалната роля на пола мъж и пола жена. ратифицирайки ик човек се съгласява с тази идеология. това е политическа идеология, мироглед така да го кажем. Приемайки този мироглед, тази идеология, ти вече поемаш ангажимент за промотирането на тази идеология в изостаналото общество под най-различни форми. от формални до неформални среди са длъжни да го налагат този мироглед. и към това е добавено и образованието на децата.

Образованието на децата ще е в именно в този контекст -- на политическата гендър идеология.  образованието на децата не е отделно от ИК то е част от тази ИК, която се занимава именно с джендър айдентити, която е дефинирана именно така в престижен речник. Образованието на децата ще е една малка част от образованието и социалната промяна на цялото общество, която цели да наложи това, че полът не е биологично заложен, а е социален конструкт и всеки има право на гендерна идентичност и няма право да се дискриминира и да му се нарушават правата. това е мирогледът на ИК и това е заложено в цялата ИК, тя не се чете като куп отдели параграфи, а е едно цяло.

Това се твърди и от съдиите на КС и това беше един от аргументите за отхвърлянето й! Те разбират малко повече от теб. но ти продължавай  настървено!

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 17:52 от ett2812

# 7 848
  • Чужбина

Мисля, че е ясно какво пише - че и да си със "сбъркано" gender identity, получаваш защита от домашно или gender-based насилие. Надявам се, че това не се счита за проблем. Не мисля, че и в момента в България държавата може да откаже защита, защото си си сменил пола.

Eleonora_27, да - gender identity не е социална роля, а това от кой пол се чувстваш. Но човек може да се чувства от другия пол и законът му позволява да мине през медицински процедури за смяна на пола + официално и документално да стане от другия пол. ДНК-то е важно, доколкото контролира хормоналния баланс и биохимията, но те могат да се контролират по други начини.

Независимо дали ти харесва или не, това не е незаконно - дори в България. Не поради ИК, а доста преди това. Така че освен да каже, че не изключва и тези хора (около 100-ина са минали през процедурата в България, мисля) от мерките си, ИК не променя нищо за тях.
На първо място имам проблем с това, че съществува конвенция срещу насилието над половината от хората - над онези, които имат пол жена. Защо конвенцията не е просто против насилието над всички.
Но да се съобразим с даденостите. Искали са да е за жените. Но в същото време да е и за онези, които се мислят за жени, но не са, за онези, които се мислят за мъже, но не са, за онези, които се мислят за флуидни, и не-бинарни, като и за онези, които се смятат за безполови, въпреки че имат пол. Защо просто не е написано, че е И за шизофрениците, и за онези, които имат личностно разстройство, страдат от делюзии и психози.
Така по-добре ще се разбере, какво се има предвид.
Аз лично нямам нищо против някой да си ампутира пениса чрез операция, ако не трябва обществото да му я плаща. Но той не трябва да се води по документи жена, защото не е. Утре, ако извърши престъпление, ДНК-то му ще покаже, че е мъж, а в базата данни ще е жена. Безброй абсурди.

Децата не трябва да учат за гендър идентичността, защото мозъкът им не е развит достатъчно, за да вдене същността на психичните заболявания.

# 7 849
Малко е безсмислено да се обяснява на шепата хора тук. Липсата на елементарна подготовка за осмисляне на юридически текстове на фона на лична драма и характерови особености, обезсмислят усилията да се обясни защо ИК е всичко друго, но не и защита на жените.

# 7 850

доказахме, че в ИК се говори за джендър айдентити, което означава именно някаква измислена чудесия, а не социалната роля на пола мъж и пола жена. 

Всъщност се говори и за двете.

Gender identity не е "измислена чудесия", защото в България е законно да се чувстваш от другия пол и да си смениш (вкл. по документи)  пола от поне 10 години. Не е нужна ИК, за да се съгласяваме, с каквото и да било или тепърва да мислим може ли един човек да се чувства от другия пол. Добре известно е, че може.

Gender roles са социалните роли.

Аз лично нямам нищо против някой да си ампутира пениса чрез операция, ако не трябва обществото да му я плаща. Но той не трябва да се води по документи жена, защото не е.

Каквото и да мислиш ти, вече ти казах, че това е напълно законна процедура и то не от днес. Нито пък е било нужно да приемаме ИК за нея.

Нито пък ИК ни кара да разказваме на децата за нея.

Така че вече ми се губи за какво е спора.

# 7 851
  • Чужбина

доказахме, че в ИК се говори за джендър айдентити, което означава именно някаква измислена чудесия, а не социалната роля на пола мъж и пола жена. 

Всъщност се говори и за двете.

Gender identity не е "измислена чудесия", защото в България е законно да се чувстваш от другия пол и да си смениш (вкл. по документи)  пола от поне 10 години. Не е нужна ИК, за да се съгласяваме, с каквото и да било или тепърва да мислим може ли един човек да се чувства от другия пол. Добре известно е, че може.

Gender roles са социалните роли.

Аз лично нямам нищо против някой да си ампутира пениса чрез операция, ако не трябва обществото да му я плаща. Но той не трябва да се води по документи жена, защото не е.

Каквото и да мислиш ти, вече ти казах, че това е напълно законна процедура и то не от днес. Нито пък е било нужно да приемаме ИК за нея.

Нито пък ИК ни кара да разказваме на децата за нея.

Така че вече ми се губи за какво е спора.
Именно. Ратификацията на ИК е напълно безсмислена. Правата на всички са добре защитени от законите. Дори и на психично болните транс-джендър хора.

Много бих се радвала да имаше поне няколко НПО-та, които защитават с такъв патос интересите на аутистите и на хората с разни вродени синдроми.

# 7 852
jp,да наистина говори се и за двете и за всичко едновременно, но естествено че променя дефиницията на пол и в такъв контекст идва образованието на децата за гендер ролите.

Ето ти още нещо, което доказва, че конвенцията позволява самодефиниране на пола:

Препоръки към Финландия от май месец т.г. именно свързани с ратификацията на ИК от нго естествено.

На Финландия й се препоръчва да промени законодателството си, човек да няма нужда да е претърпял операция за смяна на пола, за да може да си промени пола. Цитира се правото на селф айдентификейшън.

Article 39 of the Convention forbids the forced sterilisation of women, which contradicts with the active Trans Act in Finland. The Trans Act requires infertility of transgender people who wish to change their legal gender, and it violates the human rights of transgender people and their right for self-determination and bodily integrity.

това не е ли самодефиниране на пола?

https://ensijaturvakotienliitto.fi/wp-content/uploads/2018/05/Fi … on-for-GREVIO.pdf

да не говорим как човек остава с чувството, че Финландия е лоното на изнасилванията и насилието към жени. Simple Smile) както казах по-рано. търсят се проблеми за да има мегдан за финансиране.

Ето и от Амнести критиика към Финандия в репорт за Гревио:

CONCERNS ABOUT VIOLATIONS OF THE RIGHTS OF TRANSGENDER AND INTERSEX PEOPLE:
ARTICLES 4, 12 AND 39

In addition, the procedure to obtain
legal gender recognition is very lengthy, taking up several years, exposing transgender individuals
to discrimination in situations where they are required to present documents with gender markers
not corresponding to their gender identity and expression.60 Finland has not taken sufficient
measures to protect transgender and intersex people from discrimination, as required by Article
4.
The current procedure to obtain legal gender recognition in Finland is humiliating and forces
transgender people to choose between their right to recognition before the law and to selfdetermination
on the one hand and the right to be free from cruel, inhuman or degrading
treatment, to the highest attainable standard of health, to equality, to personal integrity, and to
privacy and family life on the other.61 According to the Act on Legal Recognition of the Gender of
Transsexuals (the Trans Act),
62 the gender marker registered at birth can only be changed if the
person is over the age of 18 and presents a medical statement certifying that they permanently
identify as the opposite gender, live in that gender role, and have been sterilized or are infertile.
To obtain the medical statement they must receive a psychiatric diagnosis of ‘transsexualism’ and
must undergo a ‘real life test’ during which they live in their preferred gender role. The
requirement of a real-life test is based on stereotypical roles for women and men and violates
Article 12(1) of the Convention.
The requirement of infertility amounts to forced sterilization in violation of Article 39 of the
Convention. A certificate of infertility is normally given after 6-12 months of hormone treatment.
However, in cases where the person refuses hormone treatment, or the treatment does not cause
infertility, the person is required to undergo surgical sterilization. Even when a person consents to
hormone treatment, the threat of surgical sterilization hangs over them. A transgender person
cannot be said to have given their informed consent to the procedure, as infertility is a
compulsory requirement to achieve legal gender recognition. The situation endured by
transgender persons violates their right to private life and personal integrity.63 The Finnish Law on
the Gender Recognition of Transsexuals violates Article 39 of the Convention.

Тоест и от нас ще се изисква да приемаме такива закони --- легална смяна на пола на човек, според неговите вътрешни усещания.

Това е от рипорта на Амнести за Гревио , препоръките.

Та как си мислиш, че в България НГОтата няма да натиснат за такова законодателство? Тоест, вярно е, че приемайки ИК, обществото се ангажира с идеологията на самодефиниране на пола и легалната смяна на пола да пасва на тази самоидентификация.

Ето го репорта на Амнести:

https://rm.coe.int/amnesty-international-submission-for-the-grev … -final/16808b161d

Амнести натиска за това психиатър да не трябва да оценява дали човек е трансджендър. Щом човекът така си е решил, значи е! Забележете, че и възрастовата граница над 18 име  проблем. За какво говорим изобщо? Сори , но съм против такива абсурди. Ще се опитам да намеря самият доклад на гревио към Финландия и да видим дали ще сменят законодателството за да може който както и каквото си иска, по вътрешно усещане, да си се самоопределя.

Ратифицираме ли ИК и нас това ни чака.

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 19:07 от ett2812

# 7 853
Именно. Ратификацията на ИК е напълно безсмислена. Правата на всички са добре защитени от законите. Дори и на психично болните транс-джендър хора.

Само че не тази е "целевата група" на ИК. За тях ИК няма какво да промени.

Целта на ИК е защитата на жертвите на насилие - подслони, психолози, правна помощ и всички други неща, които вече обсъдихме. Тези неща ги няма у нас към момента (извън дейността на организации като Анимус). Аз ще съм съвсем ок държавата да работи върху това и без ИК - само че тя не го прави. Нито пък някой може да я контролира как го прави, ако го прави. Щото тук е обичайно едни чиновници да плащат по половин милион за един сайт с пет странички на някой братовчед.

ett2812, това не е доклад на GREVIO, нито препоръки на GREVIO - първо. Това е алтернативен доклад на държавния доклад. Според сайта на GREVIO:

The state report from Finland was received by GREVIO on 3 May 2018, and is published today in accordance with Rule 33, paragraph 6 of GREVIO’s Rules of Procedure.

The Group will consider at its 14th meeting scheduled to take place from 25 to 27 June 2018 in Brussels. GREVIO plans to carry out an evaluation visit to Finland in the autumn of 2018 in order to assess the situation on the ground. The Group will then draw up and adopt its evaluation report in the course of 2019.

И второ - аз дори не виждам къде въобще в него се настоява смяната на пола да става без операция.

# 7 854

За съжаление не мога да постна линк, но ако някой напише в търсачката  ето я страховитата джендър анкета, ще може да прочете и текста и, който между другото е предназначен за учители, а не за деца и да разбере какво точно съдържа.
Излиза анкетата за учителите,а не тази за учениците.
Ако няма нищо притеснително,защо не е публична? И защо МОН я спряха?

Според тази от МОН изобщо не е имало такава и това е анкетата, която са попълвали по училищата, няма за децата.
Според тази от МОН не е имало въпроси за пола на учениците.Анкети обаче са пускани.Ясно е защо ги скриха.

http://epicenter.bg/article/Denitsa-Sacheva--Nyama--ne-e-imalo-i … -pola-/146194/2/0

На родителите в началото на годината се подхвърлят декларации,уж за да ги водят на извънкласни занимания, и между другото се дава съгласие и за участието в разни програмки индиректно. А понякога и без декларации действат.
После се оказва че НПОтата имат достъп до децата, а родителите дори и постфактум остават неинформирани.

# 7 855
  • Чужбина

Само че не тази е "целевата група" на ИК. За тях ИК няма какво да промени.

Целта на ИК е защитата на жертвите на насилие - подслони, психолози, правна помощ и всички други неща, които вече обсъдихме. Тези неща ги няма у нас към момента (извън дейността на организации като Анимус). Аз ще съм съвсем ок държавата да работи върху това и без ИК - само че тя не го прави. Нито пък някой може да я контролира как го прави, ако го прави. Щото тук е обичайно едни чиновници да плащат по половин милион за един сайт с пет странички на някой братовчед.

По принцип съм голям фен на осигуряването на психологическа подкрепа, но тук става въпрос за пари, а не за нехайство или простотия. Т. е. такава помощ не се предлага в момента от държавата, защото трябват пари, а не защото някой мисли, че не е нужно.

Одеве Куку ме попита, защо не съм повлияна позитивно (каквото и да означава това) от живота си в чужбина. Не знам, дали съм повлияна положително, но знам, че животът извън България ме направи изключително недоверчив човек. Позволете ми да не вярвам в това, че по линия на ИК няма да се изградят паралелни властови структури, които да злоупотребяват с пари. В тези паралелни структури ще се намърдат едни хора, които ще плащат по 2 млн. за сайт, и то на роднини. Тях кой ще ги контролира?

# 7 856
  • София
Интересно, защо изобщо не се говори за превенция на насилието и там не се наливат пари?
Фактор номер 1, който стимулира домашното насилие е простотията и неграмотността.
А българското образование с всяка изминала година става все по-некачествено. От училищата излизат неграмотни индивиди, за възпитание да не говори...Ако не се промени обществената среда, възпитание, образование, семейното насилие няма да престане и даже ще се увеличи.

# 7 857
Интересно, защо изобщо не се говори за превенция на насилието и там не се наливат пари?
Фактор номер 1, който стимулира домашното насилие е простотията и неграмотността.
А българското образование с всяка изминала година става все по-некачествено. От училищата излизат неграмотни индивиди, за възпитание да не говори...Ако не се промени обществената среда, възпитание, образование, семейното насилие няма да престане и даже ще се увеличи.

А защо медицината и здравеопазването не слагат превенцията на първо място?!  Sunglasses Щото няма кинти в това, няма хаос, няма и контрол!  Sunglasses А иначе получаваш много болни, които реално не лекуваш, а ги държиш на медикаменти, оперираш... и така цял живот по възможност. Мдааа...  Sunglasses Защо поддържат наркоманията и наркотрафика в световен план?! Мигар не могат да се справят държавите?! Айде бе! Sunglasses Хаос, псевдомерки и контрол над масите - това е тарикатлъкът.  Sunglasses

# 7 858
Чувствате ли как държавата се скапва без Истанбулската конвенция? Грантове вехнат. Киноата гние. Жълти павета чернеят. Клети соросоиди горко ридаят. Глас до небесата издигат, Бога кълнат и проклинат. Кой ще им даде париииии... Соросе????? На кого ги оставяш...

Авторите на проекта за джендър модел в училище: Наложиха ни цензура, академичната свобода е погазена
http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/avtorite-na-proe … voboda-e-pogazena

# 7 859
  • град-държава
Пуснах сълза. Сега да се обърнат към комисия за защита от дискриминация, да видим в действие новите правила:
-Другарко, другарко, а пък тези не ме харесват и не искат да си играят с мен.

Общи условия

Активация на акаунт