Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 255
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 920

Това интервю е само опорки и "аргументи", познати ни до болка в тази тема

Пак се говори за ретроградния, необразован, тъп и прост българин...

И накрая, можем ли да бъдем оптимисти?
Наскоро си говорих с една преподавателка от СУ, която ми сподели, че никога преди не е имало такъв голям интерес към Джудит Бътлър от страна на студентите и толкова голям брой желаещи да прочетат книгата й. Така че да, много е трудно, но борбата за човешки права и по-добро общество винаги си струва.

Джудит Бътлър - пътеводната светлина на всички джендърки и изродени феминистки...

# 7 921
  • София
Ета една много притеснена да не изпусне грантовете:
"Сега решението им ще даде тласък на религиозни фанатици и всякакви ретроградни и ултраконсервативни елементи да подемат нови кампании – за оттегляне на подписа на България от Конвенцията, както и вероятно дискусия за възможна забрана на абортите, прикрита зад аргументи като „има демографска катастрофа“ и „да запазим българското традиционно семейство“.
Всичко ще не е джендър е "елементи"... После кой прокарва езика на омразата!

https://momichetata.com/article/nadezhda-dermendzhieva-ot-blgars … paign=momichetata

Аха. Притесняват ги аргументи като "да запазим българското традиционно семейство"... Ясно...

Българското традиционно семейство отдавна не съществува. България е световен рекордьор по процент на извънбрачни деца, а голяма част от родените в брак, след някоя и друга година, стават деца на разведени родители...Всъщност, разводът е едно много лесно спасение от семейното насилие ако такова съществува.
Иначе, дамата е тотално неадекватна. Не знам къде ги видя тия "религиозни фанатици" и "религиозни кръгове" в България, традиционно най-атеистичната, да не кажа безбожна страна в целия свят. За абортите обаче не е зле да се наложат някакви ограничения, защото и там сме рекордьори. Нещата явно са навързани - атеизъм-липса на традиционно семейство-аборти.

# 7 922
Alexandria, попътувай малко или поне почети,  защото тези гръмки изказвания,  че сме "най-" във всичко са най-малко смешни, а и абсолютно неверни.

# 7 923
Е, как, то и песен имаше такава - ние сме си най-..... Като не може да сме най-добрите, ще сме най-лошите.

Под патриархално семейство може да се разбира просто брак между мъж и жена. Ако пък и са се венчали, ето ги религиозните фанатици.

# 7 924
  • София
Alexandria, попътувай малко или поне почети,  защото тези гръмки изказвания,  че сме "най-" във всичко са най-малко смешни, а и абсолютно неверни.

Кое смешното? Статистиките да не би аз да съм си ги измислила?

http://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20 … eritRedirect=true

http://www.nationmaster.com/country-info/stats/Health/Abortions-per-1000

# 7 925

Кое смешното? Статистиките да не би аз да съм си ги измислила?

http://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20 … eritRedirect=true

http://www.nationmaster.com/country-info/stats/Health/Abortions-per-1000

Ако статистиката в Германия обхване САМО немците, ще се вдигне доста числото на извънбрачните деца.

Ако в България обхване САМО българите също ще е различно. При ромите процентът може и да е 100.

Затова по-лекичко с изказванията.
Някои хора имат реален поглед върху нещата, защото познават живота в други държави не само от описанията в нета.

# 7 926
  • София
Лекичко или тежичко, броя на извънбрачните деца в България е около 60%, процента на циганите е около 4-5%...
Аз се основавам на официалната статистика, защото ако се ръководя само от личните ми наблюдения, извънбрачните деца в България трябва да са 80-90%. Само за българите имам наблюдения, цигани не познавам.

# 7 927
Ако процентът на циганите в България е 4-5% според стъкмистиките, сама си прави извод колко можем да им се доверим... Joy

# 7 928
Ако процентът на циганите в България е 4-5% според стъкмистиките, сама си прави извод колко можем да им се доверим... Joy

Отдавна беше, когато четох, че циганите са 10 %.
Виж по този параграф сме първи.
Даже и Румъния изпреварихме.

Александрия е видна форумна българомразка, ако трябва и през 10 кладенеца вода ще донесе, за да оплюе българите и най-вече българките.

# 7 929
  • София

Според последното преброяване от 2011 г., циганите са 4,41% от цялото население. Ти някакви алтернативни преброявания ли си правила, че не вярваш на статистиките? Или преценяваш на око, според видяното по улиците? Simple Smile Ми отиди в МД, примерно, и прецени на око, колко са новородените циганета. Да не останеш леко изненадана, че горе-долу броя им съвпада с тоя от статистиката.

# 7 930
Според последното преброяване от 2011 г., циганите са 4,41% от цялото население. Ти някакви алтернативни преброявания ли си правила, че не вярваш на статистиките? Или преценяваш на око, според видяното по улиците? Simple Smile Ми отиди в МД, примерно, и прецени на око, колко са новородените циганета. Да не останеш леко изненадана, че горе-долу броя им съвпада с тоя от статистиката.

Каза човек който не е стъпвал в МД последните 10 години сигурно, че и повече  Joy А и нещо стъкмистиката Ви не се връзва с официалните изявления от последните 2-3 години на МОН, че цифрата която дават за първокласници, чиито роден език не е български е страшна.

# 7 931
А и само да вметна нещо набързо.
Високият брой аборти у нас се дължи на това, че голяма част от българките са добре информирани и не употребяват противозачатъчни таблетки. Рискът от рак на гърдата за пиещите антибебе таблетки е голям, затова се ползуват алтернативни методи за контрацепция.
С алтернативните методи за контрацепция стават по-често грешки. Затова и повечето аборти.
А ниският брой аборти в Турция се дължи на това, че там преди брака се практикува анален секс.
Ми то няма как да стане беля! Money
Малкото на брой издънки сигурно се дължат на недобра хигиена. Има случаи, когато въпреки анален секс се забременява, защото сперматозоиди попадат от външната анална област във влагалището.

А що се отнася до извънбрачните деца.
При 60% грубо сметнато излиза, че 60 от 100 деца са извънбрачни.
Ако сметнем, че на 3 ромчета(повечето извънбрачни) се пада едно българче, излиза че процентът на бг извънбрачните деца е доста по-нисък от тези 60%.

# 7 932
  • Чужбина
Александриа, ако се беше разхождала повече по света, щеше да разбере, че ние българите никога в нищо не можем да бъдем нито на първо, нито на последно място. Ние сме обикновени, средностатистически индивиди.

# 7 933
От Брюксел: Истанбулската конвенция си е ваша работа!

EК отказа да коментира решението на Конституционния ни съд

Европейската комисия отказа да коментира петъчното решение на Конституционния съд, с което той намери, че Истанбулската конвенция не съответства на основния закон в България.

"Не коментираме национални съдебни решения", заяви Мина Андреева, говорител на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

Андреева добави, че Европейската комисия е препоръчала на членките си да приемат конвенцията като "средство за справяне с насилието срещу жените", но че процесът на ратификация е национално решение във всяка държава.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2018/07/30/ot-briuksel-istanbulskata-konv … sha-rabota.383639

# 7 934

Джендърмеристките напъни продължават

Всякакви уродливи и с мръсни души създания се опитват да ни внушават колко лош е българинът, пребива жените си, децата си... изобщо звяр. И децата да минат на разположение на държавата и нпо-тата, за да правят те с тях каквото си искат! Сорос за това плаща, нали Янке! Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт