Фентъзи и фантастика - Тема 13 - Номинации

• 53 358
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Спокойно, ще се появи по-нататък един образ, който ще ти оправи настроението в най-подходящите моменти Mr. Green

# 541
А добре
Щото буквално няколко страници прехвърлих и нещоооо.....айде чета

# 542
Има рев, има смях. От всичко.

# 543
Най-забавната шега, която видях в нета днес:

Трейсбук - Анкх-Морпоркската социална мрежа.
Социална мрежа, задвижвана изцяло от интелигентни черни плъхове.
Гарантирано няма да продаде вашата информация*

*цялата информация се предоставя от Морпорк Анаитика безплатно на лорд Ветинари Grinning Grinning

# 544
  • Вестерос
хахахахаха Simple Smile)))

# 545
Някой да е чел трилогията на Мери Лу "Легендата"? Много  ли е тийн или става?

# 546
Имам ги и трите (но не съм ги купувала) - на мен не ми хареса. Стилът е някак долнопробен. Има тийнейджърски романи, които са добре написани, но този не е един от тях. Мога да го сравня с нискобюджетните филми, които се излъчват по някои телевизии - от техния тип е - нахакани персонажи, които могат всичко, защото са супер специални; винаги печелят и винаги оцеляват, ВНЛ (означава "Вечна Неразделна Любов" - тийнейджърската любов е страшно значима - особено в тийн романите)) , доста непохватно обрисувана визия за света на бъдещето.

# 547
от техния тип е - нахакани персонажи, които могат всичко, защото са супер специални; винаги печелят и винаги оцеляват, ВНЛ (означава "Вечна Неразделна Любов" - тийнейджърската любов е страшно значима - особено в тийн романите)) , доста непохватно обрисувана визия за света на бъдещето.
Благодаря, точно типа книги които не харесвам.
А Маргарет Вайс - "Войната на душите"

# 548
Не съм ги чела. Приличат на класическо фентъзи...

# 549
 не давам дума да се каже срещу нискобюджетните филми. някои то тях като например "Робин Худ - Принцът на разбойниците",  с Кевин костнър,  сериала "Конан" с Ралф Мюлер, "Червената соня" с Бриджит Нилсън и т.н. навремето истински са ме кефели; а дори и днес като ги сравнявам с т.нар "касоразбивачи" (Отмъстителите, Супермен, Тор - богът на гръмотевиците*), в които полоивната филм е екшън и ефекти, нискобюджетните филми ми изглеждат по-смислени. Вярно, че откъм декори и грим са постни и смешни, но какво пък толкова? навремето такива им са били възможностите. За времето си са чудесен начин да убиеш времето.

*леле пък АВатар какав простотия беше- мяркат се накякви сини човечета, не можеш да разбереш кой с кого се бие и за какво, а този филм отнесе повече награди от Титаник и повече номинации от   Бандите на Ню Йорк????!

# 550
"Робин Худ" с Кевин Костнър не е нискобюджетен филм. Нещо във връзка с това от Уикипедия:
Скрит текст:
Box office
The film grossed $25 million in its opening weekend and $18.3 million in its second. The film eventually made $390,493,908 at the global box office, making it the second-highest grossing film of 1991, immediately behind Terminator 2: Judgment Day. It enjoyed the second-best opening for a nonsequel, at the time.
Между другото, все още е един от най-добрите кино филми за Робин Худ (единственият друг, който си струва да се гледа, е онзи с лисугерите, на Дисни). Другите са все някакви страннни...И миналата година излезе един - и той беше от този тип...

Под нискобюджетни имах предвид филмите, които някои телевизии си правят от време на време (например "Шаркнадо", но има много други - има и футуристични, и апокалиптични, и фентъзита; въртят ги и по нашите телевизии, сигурно си попадал на такива - имаше един за чудовища от древен Египет и някакъв археолог - имитира "Мумията" и са го давали 5-6 пъти...) Нещо подобно са и фентъзитата на Холмарк, но при тях има няколко добри, така че не искам да ги обиждам, като ги приравнявам с тези на другите американски телевизии.

# 551
Ами тогава - ако филам не е нискобюджетен - се учудвам - на смешниет им декори (за Робин худ - принцът на разбойнициет говоря). ЗА тези пари аз щях да направя десет филма. какво имат реално в Робин Худ - 30-ина души за весела дружина, Кевин Костнър, (вероятно той много пари е взел), някакво срутващи се декори, където К.К. да застане, да скочи с въжето и те да паднат( които "стражите" да разбутат и запалят), едно-две въжета;повечето сцени се правят навън, има няколок сцени в църквата или в замъка; а той пък един замък - снимат най-вееч голямата зала - приемна, стаята на вещицата, и личният кабинет на шерифа. Егати малкият замък. Виж - аз в  "тюдорите" се нагледах на замъци.

А Селяните са по-малко и от стражите,  мога да им докарам агитката на "Левски"Сф, безплатно.
Под нискобюджетни аз разбирам предимно фентъзита правени с много малко пари, и със смешни декори и грим  но с които можеш да се позабавляваш.

Скрит текст:
Лично на мен филма с Мел Брукс  за Робин Худ винаги ми е харесвал  много повече, но всеки има вкусове.
. В случая имат сцена където Малкия джон и Робин се бият и
Уил(мисля че той беше??) им вика -
Робин - виж това е единя бряг на реката - прескача го с една крачка - това е другия бряг.
Не сме дължни да минаваме по моста и да плащаме, камо ли да се бием.
 Робин - няма значение - въпроса е принципен.
И после се бият с тоягите, които стават вес по къси и по-къси, докато накрая не стафат като някакви тонфи.
В този ход на мисли винаги съм се чудил за какво са отишли 63 милиона в Сърцето на дракона - очевидно за хонорарите на Шон Конъри, Денис Куейд и Дина Майер, защото и тук здравата са спестили от декори, дракона ако ритна ще се разпадне. в този смисъл ми се струва странно че старият Бен Хур, само за  5 милиона се получи толкова як филм, ама явно претенциите на Джак  Хокинс и Стивън Бойд са били доста по-ниски през 1959 г....а днеска какив актьори са се навъдили - аз няма да играя, ако за мен не заделиш 20 милиона, плюс процент от филма...лелел. е, затоав има простоти, като "Аватар" - то  сигурно половината пари са дадени за ефекти, а никой не гледа сценария.

мисълта ми е че има страшно добри нискобюджетни филми -  оригиналният Бен Хур е добър пример.
не едно и две фентъзита са се получили  напълон прилично като нискобюджетни филми. В този смисъл не дава  да се говори лошо срещу нискобюджетните филми.  Да, декориет и грима ми идват леко абсурдни но на фона на Аватар и Отмъстителиет където някакив хора с юмрук съспиват неблостъргачи или на Единствения, където Джет ли с една ръка  прехваща и разбива мотор, хвърлен към него, предпочитам нискобюджетните филми.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 17:32 от Джон Сняг

# 552
Не си прав - тези филми са стари, сигурно тогава декорите, монтажите и всичко останало е било по-скъпо в сравнение със сега. Компютрите им са били допотопни, но това не значи, че са били евтини.
Виж и в старите серии на "Междузвездни войни" Космосът е малко грозноват, но за тогава е било впечатляващо и скъпо. Даже съм чела в статии за филма, че актьорите са мислели, че ще вземат прекалено малко пари, защото целият бюджет ще отиде за ефекти.
Скрит текст:
Тези неща май не могат да се видят на много от днешните записи, тъй като филмите са обработени допълнително и много кадри са подменени (даже мъпетът Йода е сменен с компютърен).

# 553
  • София
Много си го харесвам Джет Ли. Simple Smile
Но сценариите на Холивуд куцукат здраво, та затова - ефекти. Филмът, който изненадващо много ми хареса /по-скоро е фантастика/ беше "Какво се случи с Понеделник".
-
А едно време и с малко ефекти правеха в пъти по-добри филми от сега - "Вълк" с Джак Никълсън и
Мишел Пфайфър, "Гарвана" - с Брандън Лий, дори и Уилоу ... с онзи мой нелюбим артист Ван Килмър.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 20:18 от Debora_69

# 554
"Уилоу" е пример за ретро ефекти (които изглеждат ужасно днес, но са били върха за времето си) и наистина е много добър филм Simple Smile
Напомни ми за една от любимите ми книги игри (ех, авторското право...):
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт