Фентъзи и фантастика - Тема 13 - Номинации

• 53 376
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Харесвам го, но го "открих" късно - преди 4-5 години. Дотам, че си купих
"Всяко мърво нещо" осма употреба. Simple Smile Вълкът още не съм го чела, но поне
наваксах с тези от книгите, които вече липстват в книжарниците.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 18:11 от Debora_69

# 526
Първата негова книга която прочетох “ Всяко мъртво нещо” ме зариби. Купувах всяка излязла до преди години, имам 11. След това нещо поизгубих интерес, докато не прочетох тези дни “Вълкът”. Сега ще купя и тези които нямам от поредицата за Чарли Паркър, мисля, че са четири. Лошото е, че го издават Прозорец, а при тях промоциите трябва със свещ да ги търсиш.
Да ви се оплача от “Сезонът на бурите” на Сапковски, изключително глупава и зле написана книга.

# 527
В  ь1Сиела гледах книги на Прозорец на 50% в темата за промоциите.

# 528
В  ь1Сиела гледах книги на Прозорец на 50% в темата за промоциите.
До 25 беше промоцията на определени книги, не бяха много и нямаше на Конъли.

# 529
  • София
Angel си спомня правилно Hug - за българско фентъзи препоръчвам Николай Теллалов с поредицата за дракончето. В третата книга има цяла част, която си е чиста фантастика. А по повод думата "драконче", без да издавам сюжета, умалителната форма на думата е използвана като израз на любов, а не защото книгата е детска или тийн.
Друга препоръка за българско фентъзи е вече споменатите книги на Хедер Меспи - "Демон, юда и магьосник"  и  "Билкова отвара и рог от еднорог". За съжаление, обаче, трилогията не е завършена; чака се третата книга, неясно кога.
Споменахте и "Рецепта за кошмари" на Иван Атанасов - сборникът е великолепен, почти съм го прочела. Но книгата категорично не е фентъзи; това си е сборник с мнооооого хорър-разкази в чист вид.

# 530
  • София
Благодаря!
И хорър обичаме. Simple Smile "Рецепта за кошмари" определено ще се чете.
Но първо да приключа с Дракончето.

# 531
Здравейте и от мен. Записвам и аз.
След завършването си вече намирам повече време за четене и ще ви следя.
Предполагам някои от вас са чели Тери Гудкайнда. Издателство Прозорец години издаваше книгите. Любимата ми поредица. Купувах си всичко. От редакторката на издателството разбрах, че последните две няма да се издават. Защото им са скъпи правата и нямало смисъл.
А вече има излезли книги и за Ничи.
От поредицата за Ричард остава две непреведени книги. И тамън се бях отчаяла попаднах във фейсбук на едно момче, е започнал превод на книгите. Още е на Откъснати души, има 20 преведени глави.
Който иска да заповяда
https://www.facebook.com/pg/SWORDofTRUTHinBULGARIAN/posts/?ref=page_internal

Иначе сега освен тази си прочитам отново Колелото. Вече всичко е излязло и е време да си довърша и тази поредица.

# 532
 Стигнафх до 13 глава. Нелошо начало, трябав да се поздрави преводача за труда, но.....
доста неща ми закуцват. Първо След ИЗповедник (мисля че изповедник беше последната книга?), идвеет прелюдии - Законът на деветките и дългът на костите героите са се пренесли в Печалните земи, които са непознато за мен място - преди имахме  Старият Свят, новият свят, Дивото....второ имаме съвсем нови герои Ирена и още някакав, които за мен се появиха буквалон отникъде, а моята любимка Кара липсва? споменава се че се е омъжила (явно в Читанака липсва поне една преведена книга на Гудкайнд) но диалозите между Калан и Кара, които бяах наситени с мноог хумор - липсват, вместо това на новите героини всичко трябав тепърва да им се обяснява, което е досадно.

Сего отивам на английският уикипедия на Тери гуудкайнд и виждама че човекът е написал 17 книги само в цикъла Мечът на истината , и цяла трилогия за Господарката Ничи
https://en.wikipedia.org/wiki/Terry_Goodkind

някой знае ли окъде мога да намеря  на хартия Първият изповедник и Машина за знамения, както и дали случайно  тези книги са предвидени в Читанка?

# 533
Стигнафх до 13 глава. Нелошо начало, трябав да се поздрави преводача за труда, но.....
доста неща ми закуцват. Първо След ИЗповедник (мисля че изповедник беше последната книга?), идвеет прелюдии - Законът на деветките и дългът на костите героите са се пренесли в Печалните земи, които са непознато за мен място - преди имахме  Старият Свят, новият свят, Дивото....второ имаме съвсем нови герои Ирена и още някакав, които за мен се появиха буквалон отникъде, а моята любимка Кара липсва? споменава се че се е омъжила (явно в Читанака липсва поне една преведена книга на Гудкайнд) но диалозите между Калан и Кара, които бяах наситени с мноог хумор - липсват, вместо това на новите героини всичко трябав тепърва да им се обяснява, което е досадно.

Сего отивам на английският уикипедия на Тери гуудкайнд и виждама че човекът е написал 17 книги само в цикъла Мечът на истината , и цяла трилогия за Господарката Ничи
https://en.wikipedia.org/wiki/Terry_Goodkind

някой знае ли окъде мога да намеря  на хартия Първият изповедник и Машина за знамения, както и дали случайно  тези книги са предвидени в Читанка?

Изпуснал си не една, а две книги. След Изповедник следва първо Машина за знамения, после Третото кралство. Затова ти куца четенето. Там се случват доста неща.
Законът на деветките не е никаква прелюдия. Има някаква връзка с историята, но не ми допада особено.
Обаче "Първият изповедник. Легендата за Магда Сеарус" е страхотна книга.
Видях в читанка и не са преведени.
А книгите дали ги има виж в интернет в различните книжарници.
 Може и да извадиш късмет.

# 534
  • София
Има ги в "Озон".
Би трябвало да ги има и в "Книжен пазар"- нови и/или втора употреба.

# 535
Голямо благодаря на съфорумката, която препоръча "Гробището на забравените книги". Преполових втората част и умирам от кеф. Дори си намерих и 2.5 част, която изглежда не е публикувана на бг. В интерес на истината, толкова много слоеве има в книгата, че ми е трудно да я причисля към конкретен жанр.

# 536
  • София
Балкай- върнах се към Аркадия (нали ти пита дали съм язарязала) този път върви гладко четенето, до към средата съм вече, или ми е дошло настроението за нея, или ми е било тегаво докато се завържат началата и се ориентирам горе-долу в обстановките и героите, надявам се да нямам повече спънки. Blush

# 537
Windekind, аз също съм на "Играта на ангела", но в последните дни нещо поизостана. Мисля днес да я подновя отново, някъде 100-на страници съм изчела.
Angel_Dust, радвам се, че "Аркадия" е потръгнала. Аз мисля да я чета, ама по-натам. При мен хартиеното издание е приоритет и първо ще мина през историческия му роман.

# 538
  • София
Драсни някой ред мнение после за историческия, тук или в какво чета в момента, където е по-подходящо.

# 539
Сянката на вятъра започва меланхолично
Тъжна ли е книгата?

Общи условия

Активация на акаунт