Италианско име за момиче

• 9 884
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Аз бих избрала някакво по-универсално име, което се приема добре и в България, но звучи нормално и в Италия. София е точно такова име, но има и други такива "общи" имена като Мария, Елена, Ан(н)а и пр.

# 46
Да, София е хубаво. Елиза също се приема добре, Джулия също, според мен. Така де, не са имена, които са странни и непознати и за Б-я. А са точно по-универсални и добре приети.

# 47
  • Германия
Добре де, какво значи името да се приема добре в България? В какво се изразява неприемането?

# 48
Добре де, какво значи името да се приема добре в България? В какво се изразява неприемането?

Казах го защото забелязвам, че все това се повтаря по темите Тео. И аз не знам. Забелязвам някакво отричане на чуждите имена и едва ли задължително е да се приема добре и тук. Просто е така го споменах.
Не разбирам такива схващания.

# 49
  • София
На кой език Giulia се чете Гулия? Ако става въпрос за испански, там би се прочело буквално Хиулия. ( Едва ли обаче като стане ясно, че трябва да е Джулия, някой би го произнасял нарочно погрешно)

# 50
  • Германия
Мис, ние си знам какво мислим по въпроса с имената 😊

Въпросът ми е по-скоро насочен към кукумицинка, понеже тя го спомена.
До някъд бих разбрала такова изказване ако е дете на родители българи, които живеят в БГ и едва ли не никога няма нито те нито детето да живее извън БГ да не го кръстят Грейсън, Карлос, Леополд, Шивон или каквото се сетиш... но да се месиш в избора на хора, които не живеят в България и най-вероятно никога няма да живеят тук, поне единият в чужденец и да им предлагаш име, което ще се “приеме” в БГ..  ами ние не сме пъпа на света и няма нужда всички да се съобразяват с ограничените виждания, които явно царят там

# 51
ТеоМ83, ето въвеждащия пост на авторката в темата:
Здравейте, очакваме втора девойка. Вече май сме се спряли на име, но ни отне доста мислене и пускам последните ни 3 варианта за гласуване тук, за да видя нагласите в България. Мъжът ми е италианец, фамилията ще е италианска. Сестричката се казва София.

Детето едва ли някога ще живее в България, но за мен е важно името да е все пак добре възприето и лесно за произнасяне в другата й родина.

# 52
Да, София е сестричката, по-назад е споменато.
Аз съм съгласна със  sea.sea
Snowche, спряхте ли се на нещо? Щях да ти предложа ако ТМ има баби, лели, вижте някое тяхно име дали няма да ви хареса. Разбира се, ако това е опция за вас. Или окончателно ще избирате между тези 3-ти имена?

# 53
Мис, ние си знам какво мислим по въпроса с имената 😊

Въпросът ми е по-скоро насочен към кукумицинка, понеже тя го спомена.
До някъд бих разбрала такова изказване ако е дете на родители българи, които живеят в БГ и едва ли не никога няма нито те нито детето да живее извън БГ да не го кръстят Грейсън, Карлос, Леополд, Шивон или каквото се сетиш... но да се месиш в избора на хора, които не живеят в България и най-вероятно никога няма да живеят тук, поне единият в чужденец и да им предлагаш име, което ще се “приеме” в БГ..  ами ние не сме пъпа на света и няма нужда всички да се съобразяват с ограничените виждания, които явно царят там

Аз не се меся в избора на хората, казах според мен, защото наистина считам за по-коректно и двамата родители да са "уважени" при избора на името, ако са от различни националности. Да звучи добре и на двата езика поне малкото име, което е по избор, за фамилното често хората нямат избор.

Плюс това живеят в Италия, не на Марс. Билетите станаха толкова евтини, че спокойно може да се пътува по 5-6 пъти годишно между двете държави на пазар или да се видят близките. А и в днешно време животът е толкова непредсказуем, че повечето хора нямат гаранция къде ще са самите те след десет години, пък какво остава за неродените им деца, че да ги кръщават с подобна умисъл.  Затова и предложих универсални имена, добре приети в повече от половината свят, но и в България.

# 54
Ева - не е италианско, но е със световна популярност
Елена
Маргерита/ Маргарита

# 55
  • Германия
Добре де, разбирам какво искаш да кажеш, но не мога да си представя кое име/имена според теб не са добре приети -било то в БГ или някъде другаде по света. Дай пример ако може

Аз примерно се сещам само за името Крум, което не е подходящо за дете, живеещо в Германия, Австрия, част от Швейцария заради значението му на немски

Просто ми е интересно да чуя примери..

# 56
 Когато малко по-назад цитирах първия пост на авторката, исках да подчертая последното ѝ изречение, а именно:
Детето едва ли някога ще живее в България, но за мен е важно името да е все пак добре възприето и лесно за произнасяне в другата й родина.

Дъщеря ми имаше приятелче индийче /с двама родители индийци, единия роден в ЮК, другия - в Индия/, родено в ЮК с английско име. Пред мен се е случвало други да питат защо е с английско име. То и аз съм питала, де.

# 57
Точно за индийците и други азиатци като китайци, корейци и пр. се сетих във връзка с имената и че ние, българите, сме малко като тях. При тях е практика като емигрират, да си кръщават децата с традиционни за съответната държава имена. Иначе си държат на традициите, ядат си техните си манджи и т.н., ама малките имена на децата английски (примерно), че да се впишели.

Примерно арменците, независимо от колко поколения са в България или някъде другаде, си държат на арменските си имена.

# 58
Ехеее, каква дискусия се е заформила Grinning

Кукумицинка, не живеем в Италия, всъщност ме почти на Марс - в Япония Joy Но сме експатриати, тоест няма да сме тук завинаги. Надяваме се до няколко години да се преместим в Италия.

Ние сме се спряли на точно тези три имена, защото по мое мнение са добре приети в България. Аз не държа да звучат български, а просто хората да не се оглеждат странно като си каже името. Сега, ако я къстя Джиневра, Чечилия или Камила мисля че ще бъде доста фрапиращо за България, макар и това да са топ имена в момента в Италия... За сметка на това Джулия се среща и по нашите ширини и не е толкова особено, колкото някои от вас се опитват да го изкарат...

Мис, да избрахме името - Джулия ще е нашата втора принцеса Heart Името е римско, което много се харесва на ММ, защото е от Рим, а на мен ми беше фаворит и преди това Simple Smile

# 59
Прекрасен избор, леко раждане и здраво бебе.

Общи условия

Активация на акаунт