Майка ми е информирана, че съм пропушила. Шокирана споделя на баща ми. Татко ме пита дали аз съм взела цигарите от едно шкафче (държеше си там резврвни по време на кризата от началото на 90-те). Отговарям "не, не съм аз" (а реално аз ги отмъкнах и ги изпушихме с приятелки... Помня БТ кутия бяха). И тогава татко ми отвъртя един шамар с думите "удрям те не защото пушиш, а защото ме лъжеш". Прав беше човека да ме ошамари.
Вторият път беше майка ми. Имах вечерен час, да кажем 22.00 ч. Пак горе-долу на такава възраст да съм била. С приятелки се разхождаме из квартала. Прибирам се сигурно към 23.00 ч. Тогава нямаше мобилни телефони. Нашите се побъркали от притеснение. На врата майка ми ме посрещна с точилка. Само ведъж успя да ме удари, защото я хванах... И започнах да се смея. Луда работа. Горката жена, умряла е от притеснение, а аз пикла - разхождам се и не се сещам да мина покрай блока и да кажа къде и с кой съм и че ще се забавя.
Аз само ведъж съм удряла дете. Племеникът ми, когато беше на 3-4 г. Събота, работен ден.
Майка му и татко му на работа. Аз работя от вкъщи. Малкият ми го оставят да го пазя. В хола сме. Аз на лаптопа, той на компютъра гледа детски филмчета. По едно време излиза от стаята. Питам го къде отива. Отговаря "в кухнята, да разгледам". И затвори вратата. За секунда се озадачих какво ще прави сам в кунята, като никога не е имал ограничения да влиза в стаите и да разглежда каквото му е интересно у нас. Две секунди след като излезе, тръгнах след него. Няма го в кухнята. Продължавам по коридора към едната спалня. Няма го. Вече сърцето е в петите ми. Няма го и в банята. Влизам в моята спалня. Няма го, но виждам, че вратата към балкона е отворена. Изтръпвам. Засилвам се към терасата... И виждам нашият с две ръчички се хванал за парапета, а с едното краче е готов да се набере и да се надигне. Ведага го издърпах (малко грубо). С дясната ръка. А с лявата го нашамарих по дупето. Два пъти. Исках да е по-силно, но не ми се получи, тъй като боравя с дясната ръка. А той обиден. Пита ме "защо ме удари". Обясних му: първият път, защото ме излъга, че отиваш в кухнята, а вторият, защото излезе сам на балкона - нещо, което знае, че му е забранено (живея на 8 етаж). После казах на майка му и татко му, че съм го шамарила и защо. И до ден днешен ме е страх да го пускам на балкона, дори и с мен, макар вече да е голям и уж разбира.

за да се сепне и стегне, че гостите са на врата, аз как да ги посрещна.............................. но е късно за нея, трябвало е да я стягам по - рано. Малката е леко по - сговорчив характер. Дано ! Иначе съм загубена!