Яли ли сте бой като деца

• 57 426
  • 792
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Не, не са ме били, въпреки че сега като се обърна назад виждам, че съм го заслужавала много пъти... Не са ми се карали дори кой знае колко, не са ми викали... Изобщо, прекрасни родители имам, много мъчно ми става сега като се замисля колко тревоги съм им причинила...
Предполагам, че начинът, по който те ме отгледаха оказва влияние на това как аз сега гледам децата си, няма начин да не е така... И не, не мисля, че боят върши работа, напротив, вярвам в:"Бий магаре, по-магаре." Дори и най-трудните деца се възпитават и вкарват в пътя с добро, уважение, доверие, търпение и любов, разбира се. На думи обаче звучи просто и лесно, но реално е много, много трудно това.

# 91
  • Куциндрел
Не е нужно да направиш перфекнто събитие.
Просто събираш децата и родителите им. Децата дивеят, а родителите си клюкарстват.
Като беше малък моят хубостник, каних деца с родители, които ми харесват на мен, след това вече каним деца, които детето иска. Никой не гледа да е перфектен, важно е децата да се налудуват.

Иначе и моето е яло шамари, вече не ми се налага да го шляпам. Преди се базиках, че копчето му за рестартиране е на задника - пляснеш го веднъж и детето променя поведението си веднага. Mr. Green

# 92
  • София
Ами няколко години не бяхме правили РД заради малката й сестра. Бебе беше, айде малка и т.н.
Ставаше на 7 години голямата, пролетта. Вече уж по- голяма. Все я канят приятелки на рождени дни. Ние не ги каним 2-3 години. Разделя се с групата от градината, мъчно й било..... искала специално Тематично парти ( някакви герои и колекции които събират с децата) Поръчвам от Амазон тематични украси и т.н.
Имаме хубав собствен двор, и РД е пролетта, на тревата го правим.  Абе идеално ми се стори да празнуваме.... Confused
И се получи празник за децата, всичко поръчах от вън и клоун , фотограф и т.н.

Ама тя истеризира , какво да я правя, дали се пре - навиваше от очакване. Не й издържаха нервите на приготовлението ли , какво ли..... То има едно  суетене, няма как
Но истината е че тя си е такава, тя си е истерична от малка... не е само празника, Особено пред мен и спрямо мен, и баща й също... глези се, обвинява... изисква... истеризира... ужасно ревнува от сестра си до болезненост.. айде очаквах да порасне... , ама не !
Но РД скоро няма да има, де !  Да ни канят какво да правя. Flushed

# 93
Аз примерно се чувствам неудобно да ангажирам родители за детски рожден ден, и без това не са ми близки. Просто е като някакъв театър, с цялата логистика. А и не обичам да клюкарствам, тоест това ще е ден, в който хем ще съм притеснена, че превъзбудените деца може да се наранят, хем трябва да се опитвам да водя разговор.

# 94
  • Куциндрел
Аз примерно се чувствам неудобно да ангажирам родители за детски рожден ден, и без това не са ми близки. Просто е като някакъв театър, с цялата логистика. А и не обичам да клюкарствам, тоест това ще е ден, в който хем ще съм притеснена, че превъзбудените деца може да се наранят, хем трябва да се опитвам да водя разговор.
Това вече са си проблеми, които са си само твои. Аз обичам да общувам с хората и намирам почти с всички общ език.
А и някой да не ми харесва или да не ми е близък, възпитанието изисква да се държа мило с него. Но и родителите сами си намират теми за общуване помежду си.
Вече децата са големи и понякога родителите им не присъстват на партито, оставят ги и после си ги вземат.

# 95
  • София
У дома така стана, някои оставиха само децата и дойдоха после да ги приберат. Нямаше лимит, някои стояха 4-5 часа даже. Канех всички родители да останат, разбира се. Имаше място. Ама повечето не ги познавах добре. Малко от тях останаха.
Аз смятам че е редно, сега след 7-8 години, да оставиш само детето и да не "висиш" с него. Вече може, стига РД да е организирано добре. Ама гледам родители масово се "кюфнат" на маси по заведения и почват да поръчват това и онова. Виж това вече никога не го правя. Освен да са ми някакви много близки хората. Confused

# 96
  • Куциндрел
Е ние общо взето сме си компания - децата се харесват и родителите също. Случва се моето да покани или да е канен на купон на дете, чиито родители слабо познавам, но не е чак толкова страшно.

# 97
Мен веднъж ме поканиха на дестинационно парти на 50 километра разстояние, в неделен ден. Познай дали си мръднах задника за глезената принцеса, бегло позната от градината.

# 98
Аз ходя на детски партита. Познаваме се всички родители и почти винаги е забавно. И на 60 км съм я водила. Празнуваме по начина, по който тя си го представя. Винаги имаме между 10 и 18 деца. Единственото правило, което спазвам е 2 часа и край. След втория час децата се превъзбуждат и затова гледам да си тръгнем преди масовия рев.

# 99
  • София
Ние сме в София, на 2 крачки от детската градина в която бяха децата. Иначе не бих "разкарала" родителите , ако е далече на вила или двор. Всички до един дойдоха, беше им удобно мястото и деня.
Ние сме ходили най - далеч на РД във вилна зона до Икеа, беше лятото и беше хубаво, но най- близка приятелка от градината. Нямаше как да не отидем.
И аз не обичам тези детски Рождени Дни. Да порастат и ще ги хвърлям и двете вече,  сами да стоят на партито и толкова. Confused

# 100
  • Куциндрел
Ние много обичаме да ходим на едно дете от групата на РД. На повече от 50 км е, но купона е един път. Има басеин, барбекю и голяма поляна, където се размазваме. Отделно родителите изсмилят страхотни игри на поляната, а аз не пропускам да се пръскам с децата с вода. Mr. Green
Сега на 7-ми има общ купон на Ивановците.  Laughing Няма да го пропуснем.
Мен също много ме мързи в 90% от времето ми, но не съм от този тип хора, който гледа на другите като на нацвъкана курешка. Mr. Green

# 101
  • София
Последния РД на който бяхме не ми се получиха "разговорите". Седях между пъпчив тийн , полу-брат на рожденика ( гледаше си в телефона ), бабата по бащина линия ( която сритваше тийн младежа и задаваше странни въпроси и незнам къде гледаше) , а срещу мен 1вата съпруга на бащата с детето си ( нагласена като за фестивал) и новата съпруга ( майка на рожденика) , всички явно в добри отношения, което ми направи добро впечатление.
Майката ( на рожденика)  обаче, беше изнервена и опитваше да "води" общ разговор на висок глас да чуват всички.
В резултат, половин час , разказваше за детето на брат си , което живее във Франция , и което е психически болно , нещо му има, ама незнаят какво точно. И подробно за всички изследвания, всички лекари и мнения, с последните подробности. Ние всички кимахме само, нито познаваме хората , нито знаем нещо за болестта.
Любезно слушах ама не мога да участвам освен да питам нещо общо.
Точно на 2рия час ни "изгониха от заведението". Имало друг РД след нас.  Дъщеря ми излезе с парче торта в ръка. GrinningGrinning на снежната улица.
Родителите се насметоха Fearful
Grinning

# 102
  • Куциндрел
Що не стана да отидеш при други родители?
При нас винаги се заявява парти в клуб с опция за удължаване на времето. Принципно ние вземаме 3 часа, като предупреждавам родителите от самото начало колко време ще е купона. Последният беше 4 часа, малко деца издържаха.  Joy Joy Joy Joy

# 103
  • София
Когато бях малка моите родители са ме били когато не слушах. Също така баща ми ме наказваше често. Малко ми се струваха жестоки неговите наказания....на колене на бобени зърна, с вдигнати ръце.... Нашите деца сме пошляпвали, но когато са били много малки. В повечето случаи сме разговаряли като сме се старали да обясним, че не е правилно така да се постъпва..... Дъщерята е по-палавата и непослушната и досега. Сега децата ни са големи, при грешки и проблеми, сядаме и обсъждаме ситуацията.

# 104
  • София
Аз много обичам РД в мола. Аз ставам и отивам да обикалям. Mr. Green
Всъщност сега бих ударила децата, само ако видя, че причиняват болка на друг - примерно малкия да души кучето, а голямата да щипе малкия.

Общи условия

Активация на акаунт